Порошенко не изключи да обяви военно положение в Украйна

Руски медии: Украинският президент заяви, че Русия се готви да нахлуе
19 авг 2016 09:30, Елка Василева
90
Порошенко не изключи да обяви военно положение в Украйна
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

След "рекордна по брой на обстрелите" нощ в Украйна президентът Петро Порошенко не изключва възможността да обяви военно положение, пише "Комерсант".

Порошенко ще бъде принуден "да обяви военно положение и мобилизация", ако се изостри ситуацията в Източна Украйна и Крим, цитира вестникът вчерашно изявление на държавния глава. По думите на украинския лидер нощта срещу 18 август е била рекордна по брой на обстрелите на границата между Украйна и сепаратистките проруски Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР).

Още по темата

Олександър Мотузяник от администрацията на Порошенко информира, че през нощта срещу четвъртък са загинали трима украински военни, а други шестима са били ранени, посочва "Комерсант".

Порошенко подчерта, че украинските въоръжени сили са готови за отпор "на което и да било направление". "Вероятността конфликтът да ескалира остава значителна. Изобщо не изключваме пълномащабно руско нахлуване по всички азимути. Готови сме - нашите въоръжени сили, за отпор на врага - и на изток, и по административната граница с Крим", анексиран от Русия през 2014 г., твърди украинският президент, цитиран от вестника по Интерфакс.

Ръководството на ДНР отрече данните за обстрели и обеща, ако Украйна обяви мобилизация, също да даде решителен отпор, пише изданието.

"Президентът на Украйна заяви, че Русия се готви да нахлуе в Украйна. Нормално ли е това?", цитира московският официоз "Росийская газета" реакцията на руското външно министерство - "риторичен въпрос", зададен от говорителката Мария Захарова.

"Всъщност дори не разбираме за какво говори г-н Порошенко и за какво пълномащабно нахлуване и за какво нахлуване изобщо става дума. Тоест е трудно да се разбере за какво говори той по принцип. Това е", добавила Захарова според "РБК".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахахха боже егати пародията! Тия украинци все ще ме разсмеят с техните простотии. Евала!
35
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Rit 42Колко глупости изговори няма думи.1921 Полша ОКУПИРА западните части на Сегашна Украйна червените водят бойни действия но губят. След това 1939 си връщат обратно териториите.1939 СССР не се споразумява с Финландия за парче земя през което по време на войната минава тъй наречения "Път на Живота" храни и медикаменти за Ленинград и Сталин който е между другото Грузинец почва Зимната война. Швеция не е нападна от разпада на Руската империя 1917-8.Хайде ако обичаш научи си историята
34
12
 
4
 
! Отговори
44 преди 7 години
Много ме разсмя. Сащ има потенциала да си плати всичко, ако реши. Всичко е техно от фондовите борси до интернета. А земя се зема само с кръв. Малко щи е трудно с треторазрядната Русия да земеш земя от Америка ми се струва :)) Ако беше чел и ти щеше да знаеш че не Русия е големия играч в WW2 ами Англия, Германия и САЩ.
33
3
 
18
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Това личе на снимката е военно престъпник,с негово разрешение бяха избити стотици хора в Донбас,неговата армия обстрелваше и обстрелва граждански обекти с тежко оръжие,разрошени са десетки села и градове убити и ранени са много жени и деца.
32
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна трябваше това да стане!10% от територията на страната е откъсната от путлеро-нашистките окупанти, докога?СЛАВА НА УКРАИНСКИТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ!
31
3
 
6
 
! Отговори
не нали преди 7 години
До RitТи норма лен ли си?
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя ще си дъвче вратовръзката
29
4
 
13
 
! Отговори
Професоре. преди 7 години
Професоре, ако си се интересувал, ще знаеш, че най-фалиралата държава с 10+ трилиона дългове е САЩ. Друга такава държава в света няма. А и още. Кредиторите имат право на поземлено обезщетение т.е. скоро даже и кожата от гърба на хамериканците ще свалят. Просто чакат правилния момент за обявяването на новия световен ред, когато америка няма да има нужда да е вече водеща държава.
28
15
 
5
 
! Отговори
Rit преди 7 години
Аз като гледам..само Русия продължава да избива християни...не знам ти къде виждаш Еврей в цялата работа. Втората световна Русия напада - Полша, Швеция и куп други държави..без причина. Сега е същото... почнаха с Украйна..най-братскта им държава. Те не искат съюзници, а Роби. Разберете го най-после българо-руски чугунени ***
27
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Напред с братска Русия!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Професор 33Ами айде давай де....... "умник"......Боже, откъде се пръкват такива недоразумения??????????? Уж бяхме умна нация, ама явно 26 години "демокрация" няма да си отидат безследно и поне още 2 поколения ще трябва да се очовечаваме!
25
3
 
13
 
! Отговори
бг преди 7 години
Еврейските сатанински плъхове в Израел и Вашингтон са отговорни за хилядите убити етнически руснаци в Покрайна.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Русуия нападне Украйна еми да е нападне и погълне ако ще. Войни за територии е имало от, както съществуват държаве нашята цел е да решим, кой да подкрепим.Пред вид това, че сме малки и незначетелни, и че съседани Турция стопли отношенията си с Русия отговора е повече от ясен. Не се правете на много умни и добри, че ми писна от професори.
23
19
 
4
 
! Отговори
Вова Пичкарьов преди 7 години
Брутен Вътрешен Продукт на Руската *** е по- малък от този на град Ню Йорк, по-малък от този на Южна Корея и с над една трета по-малък от БВП на Република Турция
22
20
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Нахлуване не може да има, по простата причина че Украйна има потенциал да задръсти Перекопакия провлак с руски трупове.Украинците имат достатъчно артилерия и е съсредоточена където трябва.Трябва руснаците да нападнат с цялата си авиация, за да имат успех.
21
9
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
В Русия Корана е много популярен. След арабския руският е езикът на който има издадени най- много корани. Така, че спокойно можеш и на руски да го четеш.
20
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кървавото кремълски джудже не може да изтърпи и седмица без да избива невинни жени и деца. А русофилите ще оправдаят и одобрят всяко извършено по негова заповед убийство.
19
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Няма какво да спорим... - вчера украинският посланик заяви най отговорно, че Русия води хибридна война срещу Украйна... - и на практика потвърди казаното от Президента Плевнелиев още преди година...
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украинците масово бягат от страната. Наскоро мой познат бе там и като се върна направи банкет,че се е върнал жив и здрав, а това което разказа в нашата преса няма да се пише.Престъпността е огромна, почти всеки носи оръжие. В Киев за 6-те месеца на 2016г. престъпленията с употреба на оръжие са се увеличили със 168%. Из Украйна е пълно с въоръжени групи без отличителни знаци и никой не знае какви са.Моят познат с колата си бил спиран поне 30 пъти от такива и все с искане на пари.
17
19
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Турчина МехмедСаудитска Арабия, Кувейт, Арабските емирства само с един петрол живеят по царски... - а Русия с петрола си, газта, златото, диамантите, въглищата, всички останали руди, дървесното, водното и животинското си богатство... - живеят в нищета и мизерия...