В КНДР извършиха екзекуция със зенитна установка

Екзекуцията е била публична, твърди южнокорейски вестник
30 авг 2016 13:37, Елка Василева
62
В КНДР извършиха екзекуция със зенитна установка
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

В Северна Корея двама високопоставени държавни представители са били екзекутирани по нареждане на лидера Ким Чен Ун. Информация за това публикува южнокорейският вестник "Чунан илбо".

Според източник на изданието бившият министър на земеделието Хван Мин и висш чиновник в министерството на образованието на име Ли Йон Джин са били екзекутирани публично със зенитна установка.

Още по темата

"Екзекуцията е била извършена по личното нареждане на Ким Чен Ун в двора на Военната академия в Пхенян", твърди вестникът.

По информация на изданието Хван Мин е бил екзекутиран заради "недоволството на севернокорейския лидер от негови предложения за политиката, които Ким Чен Ун приел като лично предизвикателство".

Провинението на втория екзекутиран било, че заспал на събрание по време на изказване на Ким Чен Ун.

"Той веднага е бил арестуван и е бил подложен на интензивни разпити, а след това обвинен в корупция", пише "Чунан илбо".

Според източника на изданието това е първият случай на екзекуция не на военни или партийни функционери, откакто Ким Чен Ун дойде на власт.

"Това може да говори за разширяване на мащаба на чистките в Северна Корея, а по-скоро е свързано със серия бягства на високопоставени чиновници, извършени през тази година", отбелязва изданието, цитирано от ТАСС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
1
 
! Отговори
КНДР велика сила преди 7 години
Имат зенитки, стрелят. Имат и ракети с термоядрени бойни глави на подводници - ето го проблемът на "свободния свят". КНДР е най-независимата свободна страна, тук липсва напълно властта на олигарсите . Както е в САЩ, Русия, ЕС и 90% от света. Няма СБ, МВФ и пр. октоподи. 26 години глад - пълен разцвет. Дузина медали на ОИ в Рио - златни, сребърни, бронзови. А цъфнала и процъфтяла РБ - жалко мизерно представяне.Демокради, срещу КНДР да тичате, не може да ги стигнете.
45
0
 
2
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Всичко е абсолютно вярно с изключение па оръжието.Не са били зенитни а блестични ракети които са паднали преди изстрелването
44
6
 
3
 
! Отговори
не човек а желязо преди 7 години
на другарите болшивики *** рубладжии ей такъв лидер им трябва да им пръсне продажните пърдялници със зенитка
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eкзекутирани със зенитна установка, да бяхте измислили нещо по достовернозенитната установка е за далечен бой , да не би да са ги закачили по стълбовете на съседното село и да ги обстрелват
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До шат на патката главаКим Чен Ън не е комунист. В КНДР няма комунисти. Идеологията там се казва ЧУЧХЕ и силно се отличава от комунистическата. Смени плочата!
41
2
 
3
 
! Отговори
шат на патката глава преди 7 години
ей това е истински комунист не като бсп-милионерите
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вярвате ли на тая статия , защото аз не , преди няколко месеца беше писано че е разстрелян военният министър а то се оказало че даже го повишили и след един месец беше на чело на тяхна делегация в друга държава . СТИГА ПРОПАГАНДА , МОЛЯ СПРЕТЕ СЕ
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вземе да му дадем малко чиновници, че то с лопата да ги ринеш. Хем ще олекне на бюджета. 70 процента са абсолютно излишни.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ защо искат да екзекутират Джулиан Асанж и Едуард Сноуден, че им се налага да се крият в Русия и в чужни посолства. Сноудън беше публикувал информация, че демократичното правителство на САЩ масово следи и подслушва населението. Нали сме демокрация такова, всеки има право да бъде информиран, защо САЩ искат да екзекутират Сноуден и Асанж които гарантират демократичните права на хората?
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пълнота може да пуснет и видеото на севернокорейските деца от детската градина които пеят песничката "Умpи Америко, ние ще те изпепелим с нашите ядрени бомби!"
36
4
 
6
 
! Отговори
р преди 7 години
Щом го казва южнокорейски вестник значи е МНООООГО вярно.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пълнота може да пуснет и видеото на севернокорейските деца от детската градина които пеят песничката "*** Америко, ние ще те изпепелим с нашите ядрени бомби!"
34
4
 
8
 
! Отговори
Въпрос? преди 7 години
В най-демократичната страна на света Съединените американски щати извършват ли се екзекуции на хора? Мерси.
33
3
 
9
 
! Отговори
G преди 7 години
Ако имаха нефт КРАВАРИТЕ отдавна да са им наложили демокрацията.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМного.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 22 илич брежнев28Ти колко хора, които се препитават по кофите познаваш?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли?
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според източник на изданието бившият министър на земеделието Хван Мин и висш чиновник в министерството на образованието на име Ли Йон Джин са били екзекутирани публично със зенитна установка. Екзекуцията е била извършена по личното нареждане на Ким Чен Ун в двора на Военната академия в Пхенян"Не знаех, че дворовете на военните академии са публични, особено пък в Северна Корея. Ще взема да отида в двора на военната академия в София или в Уест Поинт да си направя снимки, нали са публични.
28
2
 
14
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Не е вярно. Разтрела не е бил със зенитка, а с балистичната ракета дето изпробваха наскоро! Та така.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ким се е самовривил? А, дано, ама надали...