Полша иска да купи от САЩ 8 системи "Пейтриът"

Сделката за около $5 млрд. се очаква да бъде сключена скоро
7 сеп 2016 08:30,
39
Полша иска да купи от САЩ 8 системи "Пейтриът"
Снимка: Reuters

Полша ще поиска официално одобрение от САЩ за покупката на осем системи за противоракетна отбрана "Пейтриът" от корпорацията "Рейтиън", с което да бъде сключена сделка за около 5 милиарда долара, предаде Ройтерс, като цитира съобщение на правителството във Варшава и на американската компания.

"Официалното искане на Полша е важна стъпка към превръщането й в шестата страна в НАТО, която ще има системи "Пейтриът" и 14-ата в света, която ще е партньор в тази програма", съобщи президентът на "Интегрирани отбранителни системи Рейтиън" Уес Кремър.

"Рейтиън" се съгласи да изпълни най-малко половината от стойността на поръчката в Полша, обяви през юли полският министър на отбраната Антони Мачеревич.

До вчера следобед правителството на САЩ не бе получило писмото с искането на Полша, но се очаква това да стане скоро.

Търгът за противоракетната система е централен елемент в голямата програма за модернизация на полските въоръжени сили, ускорена в отговор на украинската криза и на политиката на Русия в района, отбелязва Ройтерс.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои полски *** сериозно ще се облажат .На всякъде по света власт имащите са едни и същи алчни и безскрупулни .
34
6
 
2
 
! Отговори
Дио преди 7 години
Да понеже САЩ не водят войни има няма 70 години и нямат опит никакъв в ракетите и системите. Хахахахаха Само да ви напомня че на САЩ военния бюджет от много десетилетия минава трилярди долари. Какви оръжия имат само те си знаят с Тея пари. Малко смешни идвате по цял ден да раздувате тая Русия..дето нито бюджет нито война има.
33
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добрите защитни ракети са израелските. Израел са постоянно във война.През Юли и Август 2014 арабите хвърлиха около 10 000 ракети над израел. Ако не беше системата им железин купол половината Израел щеше да е сринат от бомби. В Америка от кога има война че да имат добра противоракетна защитна система.
32
4
 
7
 
! Отговори
Поляк преди 7 години
Баакхти простите са тия поляци.Преди години от много акъл си избиха цялото правителство само да покажат колко са велики. Сега показват пилешки мускули и празнота между ушите си!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотките са добра ракетозащитна програма, но израелския железен купол е по добър. При системата на купола обхвата на нападателните ракети във въздуха е много по-голям.
30
6
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
За поляците зависимостта от Русия е вече в историята,а за нас все още мрачно ежедневие.
29
3
 
6
 
! Отговори
анализ преди 7 години
Ти "Патриоти" изглеждат толкова смешни, допотопни и "дървени", в сравнение с С-300, а да не говорим за С-400...
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9"Почешеш се така веднъжки, пари да падат наместо въшки..". С какви пари, бе байно? Ние трябва да купим модерна противопожарна техника - автомобили, специализиран самолет, хеликоптери, че изгоряхме.А България си има С-200 и С-300 и "Патриот" не й трябва.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами защо пък да не купят. Ще ги купят данъкоплатците а комисионните ще ги прибере някой отракан пан. Пък и ще покажат какви големи натовци са.
26
2
 
12
 
! Отговори
ЦСКА София преди 7 години
Не знам кой се е надрискал ама около 17 юли над голанските възвишения навлиза руски дрон и езраелската армия стреля по него с 2 ракети Пейтриът ( за каквито става дума ) и се провалят. След това вдига във въздуха самолет който стреля с ракета въздух-въздух и пак се проваля. След това в разговор между Путин и Нетаняху руския президент казва че е станала човешка грешка и дрона е навлязъл над израелското въздушно пространство. От случая има дори видео и дебати в Израел
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24Дреме им на рашките! В компютрите на "Искандерите" в Калининградска област вече е противоракетната база в Полша. Колко им е да програмират още няколко цели. А руските С-300 и особено С-400 са на порядъци по-ефективни от факаните "Патриоти".С-500 влиза в строя, но тя ще е за "по-възвишени" цели.
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след тази новина рашките пак се абадрискаха :)
23
2
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
А ето това е българския кравар. Се гледа чуждата паница. Да беше измислил с пилешкия си акъл една такава система..сега щеше да продаваш. Ама за твое нещастие "тъпите" Американци продават. Полша купува това, за което има пари.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите няма да имат нищо против да гушнат 5 милиарда за технология на 25 години :))))) Ей това е НАТО - източване на кинти от бедните в посока САЩ. Затова размахват постоянно руското плашило. А за полското правителство е идеална сделката. На 5 милиарда дори възпитаният комисион по европейските стандарти е много сладка сумичка...
21
5
 
5
 
! Отговори
Fit преди 7 години
То единствените дето ревете сте русовлюбените. Полша може да си купува каквото реши....вие отдавна нямате глас. За разлика от Русия....САЩ не е нападала Полша в гръб няколко пъти.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният МУУУУУУУчащ демократ, подиграващ се на хората с нисък ръст. Това е то толерантност и равноправие по краварски. Атлантически ценности - който е различен значи е срещу нас и е жуже.МУУУУУУУУУ
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния трън в *** на джуджето! Ние сме с поляците!
18
3
 
4
 
! Отговори
Варго Хоут преди 7 години
Исках да кажа МУУУУУУУУУ!
17
15
 
3
 
! Отговори
Варго Хоут преди 7 години
САЩ са най-великите!!!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SpaceX, ти си по-неумен и от поляк.