Путин: Разпадът на СССР можеше да се избегне

Президентът пожела Володин да оглави Думата
23 сеп 2016 22:30, Александър Попов
247
Путин: Разпадът на СССР можеше да се избегне
Снимка: Reuters

Разпадът на СССР е могло да бъде избегнат. Това мнение изрази президентът Владимир Путин по време на среща с лидерите на политическите партии в Кремъл.

"Вие знаете какво ми е отношението към Съветския съюз. Това можеше и да не се случва. Можеше да се проведат промените, включително и демократичните, и без това", каза Путин.

Президентът напомни, че страната е била ръководена от комунистическа партия, а не "някаква друга, която е прокарвала идеите на национализма или други разрушителни идеи, пагубни за самата държава".

Владимир Путин предложи на депутатите от новата Държавна дума да подкрепят кандидатурата на Вячеслав Володин, първи зам.-ръководител на кремълската администрация, за председател на долната парламентарна камара, предаде ТАСС.

На срещата с лидерите на партиите, които ще бъдат представени в Думата след изборите от 18 септември, Путин припомни, че е номинирал председателя на предишния парламент Сергей Наришкин за ръководител на руската Служба за външно разузнаване, което поставя "въпроса за нов председател на Държавната дума".

Президентът отбеляза, че отправя "молбата" си към депутатите да подкрепят кандидатурата на Володин съвместно с премиера и лидер на партията с мнозинство в Думата "Единна Русия" Дмитрий Медведев.

"Вячеслав Володин знае какво означава да работиш в парламента, самият той е бил доста време депутат, а и в президентската администрация поддържаше пряк контакт с депутатския корпус, с лидерите на групи, с партиите, това бе част от професионалните му задължения. Надявам се, че всичко това ще му помогне да организира дейността си и в долната парламентарна камара, естествено ако депутатите вземат съответното решение", заключи руският държавен глава.

Мнозина виждаха у Володин основния архитект на кремълската вътрешна политика от последните пет години, свързвайки го по-специално със законите, въвели строга отговорност за участие в неразрешени протести, и с новите ограничения, наложени на неправителствените организации. При все че до голяма степен оставаше в сянка, Володин е смятан за един от най-влиятелните държавници в Русия, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
2
 
! Отговори
капитан Силвър преди 7 години
"А какъв е коефициента на залога кой пръв ще си отиде - Путин или Русия?"Според Володин - едновременно.
183
1
 
3
 
! Отговори
въпрос на време преди 7 години
след разпада на империята на злото ссср нищо чудно и руската федерация да се разпадне ако автономните републики които са повече от двадесет поискат независимост а и братския китайски народ масово се заселва по необятния изток
182
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
След такова изказване и ние може да сме малко'ретро'. В онези години въпросът беше - Кого мразиш повече, комунизма или съветския съюз? Сега въпросът ще стане - Кого повече мразиш,Русия или Путин? С деиствия и говорене днешния Кремъл пак си докара презрението и омразата на честните хора по света. Кой каквото си направи ...
181
3
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Какво да се избегне,бе!? Цяло чудо е че и толква издържа! Умира болният ,не здравия! Боже,от колко неграмотни хора държава зависи! Образуванието умря без война да е имало или природен катаклизъм! "Принос" в историята е твова _ друг такъв случай няма!Изначална измишльотина, фалшиво и лъжливо съществуване, НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ във всичко. Погрбете и напред вървете! И не допускаите на власт такива объркани човечета като горния!
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вервайте! Че се-се-се-ре-то се разпадна за да може по-нисшите ком-номенклатури да забогатеят (както и у нас) чрез безопасно за тях заграбване (любимият им термин експроприация) на народните богатства. Сега, когато вече са стабилни, започнаха да ронят крокодилски сълзи за старото, че белким се узаконят на върха завинаги. Само дето историята не познава вечна статика, а е динамична. Пак ще има разпад и пренарежданема фигурантите.
179
0
 
0
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Вярно е ! И Ленин може да възкръсне !
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 220Истината е такава,независимо откъде идва.
177
4
 
4
 
! Отговори
До 220 преди 7 години
И защо трябва да вярваме на Г.Марков - агент на ДС и МИ 6,убит от последните,именно заради двойните си игри?
176
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки, който разправя колко е било хубаво при социализма да чете Георги Марков - има го в читанката безплатно онлайн! Четете и-де-оти!
175
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За щастие не се избегна! Смърт на комунизма!
174
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можеше да се избегне и комунистическия гнет в половината Европа, повече от 60 години.Путин само удължава агонията на Империята на злото.Историята е доказала,че всяка империя рано,или късно-се разпада.
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БукмейкъраА какъв е коефициента на залога кой пръв ще си отиде - Путин или Русия? И още един въпрос: приемате ли залози в рубли?
172
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първа от Русия ще се отдели Чечня. Благодарение на далновидната политика на Владимир Владимирович и верният му слуга Рамзан Ахматович днес в републиката да останали едва 10 хиляди етнически руснаци. Преди войната само в столицата Грозни живееха над 200 000 руснаци.
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМи не купувайте от Русия бе, защо купувате скъпа газ от Русия?-----------------Колко пъти да ви го кажем?Ние НЕ купуваме скъпа газ от ***.Благодарение на САЩ вече купуваме ЕВТИНА ГАЗ ОТ ***.САЩ свалиха цените на руския газ с 60%.
170
7
 
14
 
! Отговори
Go4o преди 7 години
Путин да внимава с предстоящия разпад на Русия! Този път прошка няма да има - сирийци и украинци ще ОТМЪЩАВАТ ЖЕСТОКО!
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SSSR BESHE TVORENIE NA ZIONIZAMA JAKOB SHIFF I ROTSCHILD FAMILI I DRUGI NE NI E NUJEN ZA SAYZ S RUSIA DA NO POVECHE PRIORITET ZA OBIKNOVENNITE GRAJDANI I PO VISOKI DANNAZI ZA MILIONERITE I MILIARDERITE DA SE OGRANICHI PRAVOTO NA ZIONISTI DA ZAEMAT POLITICHESKI I RAKOVODNI POSTOVE ZASHOTO VIJ SOROS RAOTSHILD TI GO UVAJAVASH HRANISH TO ISKA DA TE UNISHOJI S BEJANZI OT AFRIKA I AZIA A I VSIAKAK
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС удря теслата и на така прехваления от Борисов газов хъб Балкан. "България да даде приоритет на газовите връзки с Гърция и Румъния" - това заяви говорителят на Европейската комисия за енергийните проекти и регионална политика Якуб Адамович пред БНР след въпрос какво е становището на ЕК за проекта за газов хъб "Балкан"
167
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плачи Вова плачи,...но ако не се беше разпаднал СССР ти нямаше никога да си президент и богат "челист" !
166
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойнно, скоро и ЕС ще се разпадне от алчност и простотия. Свободен пазар в който всичко, включително и хората са стока за продан. И понеже гледат да им излезе по-евтино, навкараха из'мет от гз на географията. Стимулирането на безмозъчни консуматори, рано или късно води до срив.
165
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо Вова. СССР пак ще се възроди. Натам отиват нещата.