Кристиан Керн: Ние трябва да решаваме кой да идва в Европа

Споразумението с Турция работи, но не както искаме, оцени той
24 сеп 2016 18:34,
21
Кристиан Керн: Ние трябва да решаваме кой да идва в Европа
Снимка: БТА

Федералният канцлер на Австрия Кристиан Керн заяви, че "споразумението с Турция работи, но не така, както бихме искали", предаде ТАСС.

Днес участниците в срещата на високо равнище във Виена "Миграцията през Балканите" обсъдиха споразумението на ЕС с Турция по намаляването на потока на бежанците, а също и затварянето на балканския маршрут за нелегалните мигранти.

Срещата на високо равнище на правителствените лидери на 10 европейски страни, които в най-голяма степен са засегнати от миграционната криза, бе организирана във Виена по инициатива на Керн. В нея участваха ръководителите на Албания, България, Унгария, Германия, Гърция, Македония, Сърбия, Словения и Хърватия, както и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос и министърът на вътрешните работи в оставка на Румъния Петре Тоба.

Страните по балканския маршрут от Гърция до Германия стигнаха до съгласие, че трябва да се затегне контролът по външните граници, съобщи Керн, цитиран от ДПА.

Той допълни, че лидерите са обсъдили евентуално разширяване на мисията на Фронтекс за граничен контрол в района, тъй като 50 хиляди души са успели да стигнат до Германия от средата на февруари, въпреки че от тогава балканският маршрут е затворен.

Австрийският канцлер посочи, че лидерите са обсъдили също ускоряване на процедурите за убежище в Гърция, за да се намали броят на блокираните там мигранти, както и сключването на сделки за репатриране с африкански страни по модела на споразумението между ЕС и Турция.

"Трябва да си върнем контрола и да бъдем онези, които решават кой да идва в Европа, а не каналджийските организации", подчерта Керн.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел също заяви, че нелегалната миграция трябва да бъде спряна и това трябва да стане цел на ЕС.

По думите й през последната година се наблюдава значителен напредък в борбата с нелегалната миграция. "Нашата цел трябва да бъде да спрем нелегалната миграция, доколкото това е възможно", каза Меркел", цитирана от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Речникът на Меркел преди 7 години
Чудно какво Меркел нарича "нелегална имиграция"? Тези над 1 000 000 в Германия легална ли бяха? Тези, с които си прави селфи, легални ли бяха? А тези, които все още приема, за легални ли минават?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената правилна политика е тази на Орбан. Политиците - послушковци са достойни само за презрение!!! Кога нашите политици ще разберат, че не може хем народа ни да е добре, хем да обслужват господарите си по пълна програма? И да се въртят като вентилатори?!!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел - в чувал!!
15
2
 
21
 
! Отговори
Орбан преди 7 години
Нелегалната миграция ще спре тогава, когато се махне Меркел. И всички лидери мислят и действат като Орбан
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много бавно им идва акъла на тези,толкова далече живеят от обикновените хора,че чак сега виждат нещата които хората отдавна усетиха и разбраха,че европа се пълни с и змет и нищо качествено не идва тук
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нашата цел трябва да бъде да спрем нелегалната миграция, доколкото това е възможно", каза Меркел", цитирана от ТАСС.===Тая защо не вземе да се скрие някъде и да млъкне виновно? Забърка такава невероятна каша, че цял континент съсипа. Млъкни, ***!
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълнихме Европа с камилари, а сега да решим кой да живее в нея...
11
2
 
31
 
! Отговори
Доколкото схващам, преди 7 години
Когато отеснеят лагерите, за които ще ни дадат пари, ще бъдем притиснати от Запада да дадем статут за постоянно пребиваване на пришълците и да разрешим те свободно да се движат из България, но да не могат да отиват на територията на Западните Балкани, нито в Западна Европа. И, докато са тук, ще трябва хем да им осигурим издръжка, хем да им разрешим да гласуват /за това последното ще намерят начин и основание в някои европейски разпоредби - вероятно ще гласуват такива независимо от желанието ни/!
10
1
 
31
 
! Отговори
Не ми е ясно! преди 7 години
Защо западните шефове се противопоставят на идеята да построим ограда по границата ни?!Защо искат тук да се струпат толкова много пришълци?!По този начин ли искат да реализират идеята за създаване на Ислямска дъга на Балканите? Като предизвикат струпване на стотици хиляди, дори на милион и нещо мюсюлмани на територията на България и Гърция?Наистина ли не съзнават - все едно, че ни карат да се обърнем към Руската мечка и да викаме Ела, мецо, ела! Искаме да си тук! И това ще стане!
9
1
 
27
 
! Отговори
Искам да попитам преди 7 години
Турция заплаши, че ако веднага не бъдат изпълнени нейни искания, ще пусне над 1 милион бежанци да нахлуят в ЕС.Лидерите на ЕС дадоха да се разбере, че Турция трябва да покрие някои изисквания, за да бъдат изпълнени нейните претенции и че няма изгледи тези изисквания да бъдат изпълнени в близките няколко години.Наш генерал наскоро каза, че ако у нас нахлуят 100-120 000 бежанци, ние няма да можем да се справим с тях.Туск заяви, че маршрутът през Западните Балкани ще бъде прекъснатИ тогава?!
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е дъртаа уръспия да бъде свалена и съдена за принени морални и материални шети на цяла Европа!
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Един крак повече на нaвляк не трябва да влиза в България! Който ги е канил - да си ги приема! А НЕ С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ДА ПРАВЯТ ЛИЦЕМЕРНИТЕ ТАРТЮФЦИ -КОЛОНИАЛИСТИ ОТ ЕВРОПА! Достатъчно ни съсипаха икономически! И нашето правителство хич да не си прави илюзии и да ни заглавиква със сърцераздирателни призиви чрез платени лакеи за милосърдие към бягащите от ужаса на войната. Много от нас преживяха този ужас през 1941-44, но останаха тук! Не се стовариха на чужд гръб!Използвачи!
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ни, писна от това гадно лицемерие, от тая *** политика на зависими хора, поставени на върха, за да изпълняват поръчкова мисия за унищожаване на Европа и за превръщане на световното население в полуумни роботизирани същества, неспособни да разсъждават, а само да изпълняват безропотно едносрични команди, включително "взриви се".
5
2
 
46
 
! Отговори
идиотизъм преди 7 години
Същите тези който съсипаха Европа сега се правят на луди и говорят разни страни неща и хвалят прах в очите на хората.......
4
0
 
8
 
! Отговори
нищо ново преди 7 години
До Анонимен 3ДА !!!
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се разбира ли,че трябва да се осигури убежище на мигрантите в гърция и българия,а да не се допускат в ТЯХНАТА европа ?
2
0
 
51
 
! Отговори
лицемерие преди 7 години
А до сега кой решаваше кой да влиза в ЕС?къде бяхте до сега ,защо оставихте Европа да се напълни с хуни и страните да се чудят какво да ги правят?странни приказки от политици който съсипаха Европа.
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това след като напълнихте Европа с тарам'буки ли? И сега ще се прехвърля по-голямата из'мет на квотен принцип ли?