Потвърдиха: Руска "БУК" свалила MH17, но умишлено ли е?

Ракетата била на бунтовниците, Кремъл отрича
Обновена: 28 сеп 2016 21:00 | 28 сеп 2016 20:22,
196
Потвърдиха: Руска "БУК" свалила MH17, но умишлено ли е?

Международните прокурори заявиха днес, че сваленият в Източна Украйна малайзийски самолет е бил улучен от ракета "БУК" руско производство, изстреляна от село под контрола на бунтовниците, биещи се с украинските правителствени сили, предаде Ройтерс.

Резултатите от разследването, в което участват представители на Холандия, Австралия, Белгия, Малайзия и Украйна, оспорват предположението на Русия, че самолетът, разбил се през юли 2014 г. на път от Амстердам за Куала Лумпур, е бил свален от украинската армия. При катастрофата загинаха всички 298 души в самолета, повечето холандски граждани.

Прокурорите не могат да предявят обвинения, тъй като няма международно споразумение за това пред какъв съд би могло да се гледа евентуално дело. Роднините на жертвите обаче искат подробности за това кой е свалил самолета, надявайки се, че това може в крайна сметка да доведе до наказателно преследване по случая, предизвикал силно изостряне на напрежението между Изтока и Запада.

Ракетната система "БУК", използвана за сваляне на самолета, е изстреляла една ракета от село Первомайск и после е била върната в Русия, казаха прокурорите на пресконференция в холандския град Нювегейн.

По думите им разследващият екип е идентифицирал 100 души, които представляват интерес за него, но засега не са официално определени като отделни заподозрени.

Според прокурорите не е ясно дали бойците са получили заповед да изстрелят ракетата или са действали самостоятелно.

Отделно разследване на холандските власти установи миналата година, че самолетът е бил свален от ракета "БУК", изстреляна от територия под контрола на проруските бунтовници в Източна Украйна. Москва обаче отрече бунтовниците да са отговорни за това.

Кремъл днес отново изрази тази позиция, като каза, че според радарни данни малайзийският самолет със сигурност не е бил свален от ракета, изстреляна от контролирана от сепаратистите територия в Източна Украйна.
"Радарни данни от първа ръка определиха всички летящи обекти, които може да са били изстреляни или да са били във въздуха над контролираната от бунтовниците територия по това време", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Данните са категорични . . . няма ракета. Ако е имало ракета, тя може да е била изстреляна единствено от другаде", каза той.

Следователите заявиха, че още не са получили достъп до новите радарни данни, на които Русия основава своите твърдения.

Роднините на жертвите бяха уведомени за резултатите от разследването малко преди пресконференцията на прокурорите.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
13
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 115Не анонимниСАЩ създаде КАЗУСА КОСОВО - начин за откъсване на територия от суверенна държаваКРИМ ползва казуса Косово и сле това ДЕ ЮРЕ и ДЕ ФАКТО се присъедини към РФ Така ако КРИМ не е независима държава след това присъединиласе по казуса Германия към РФто тогава КОСОВО не е независима държава и това което са направили американците 2008 да я признаят за независима е нищожноЕ НЕ МОЕ И ТАКА И ВАКА ИЗБЕРИ СИ
81
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааа, *** щото Крим им дава тези 25% имат право да го вземат. Ми то има още 75% бе Буби, ми дай това да им е мотива да анексират още и още. Да ти имам логиката и мотива да развенчаваш лъжи. Ти си тотално болен. Лекувай се Буби!
80
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КВИ РАЗСЛЕДВАЩИ БЕ. САМО КАТО ПРОЧЕТЕШ КОИ СА И ВЕЧЕ Е ЯСНО КЪДЕ И КАК Е ПИСАН ТОЗИ ДОКЛАД.
79
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, не Боби, без да искат бомбардират болници и училища. Айде стига хуморески.
78
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 106Само се запитай последните 3 години колко катастрофи имаше по колко време течеше разследването колко от резултатите бяха оборени/атакувани в медиите или на експертно нивоЕдва ли ще намеришЗащо само МН17 има такава полемика и след 2 години ни предоставят като доказателства анимационо фимче, прехванати разговори (което само по себе си е подсъдно без съдебна заповед), препратки към википедиата, а не физически формули и т.н. серизни профи изследвания
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полското правителство заяви, че не може да приема мигранти, защото в Полша идват хиляди бежанци от Украйна.
76
10
 
4
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
До БобиСтига лъга. Холандци и руснаци от първия ден говорят, че самолетът е свален от ракета БУК. Руснаците бълваха лъжи и "доказваха" как можело Су-25 да го свали, за да може две години по-късно изведнъж да кажат, че Су-25 там не е имало (а руският началник на Генщаба на ВВС каза тогава, че има). Лъжат, при това - панически.
75
1
 
10
 
! Отговори
Члена преди 7 години
Накрая и Украйна ще свърши като Либия и Афганистан. Толкова за хамериканското братство.
74
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно животно е руфосила. Дори да убие човек ако няма кой да го осъди се чувства невинен. Съвестта е най-дефицитната стока за един такъв ***.
73
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 101Можеш ли да докажеш че нарочно са бомбили невинни жени и деца?А за КРИМ си имат толкова много мотиви че поста няма да ми стигнеСамо Икономически мотив до 25% от 200 милната икономическа зона в Черно море се контролира от КРИМ Мотива ми е да развенчавам ЛЪЖИ.А че Руснаците ЛЪЖАТ да правят го както всички други но не и в този случай.
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Буби, ти си гений бре, как разследващите не са се сетили за всичките ти "съображения"
71
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Кривондел 98КОООЛЕГА погледни Картата сега и ако намериш карта на бойните действия от тогававземаме отправна точка катастофата - бойни действия има на ИЗТОК - СЕВЕРОИЗТОК където "Великите" Украински Войски са вкарани в КОТЕЛ и ги изтребват точно там и лети украинската АвиацияНА ЮГ и ЗАПАД има украински блокиращи военни части прикривани от БУК-М1На Север са БунтовнициЗА КАКЪВ ОЙ УСТАНОВКАТА ЩЕ ТЪРСИ:1. Цели на запад2. Височинна цел (10600м)3. ГОЛЯМА ЦЕЛ С ГОЛЯМА ОТРАЗЯВАЩА ПОВЪРХНОСТ
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хейтърите русофоби да внимават да не си счупят зъбите от скърцане, че имплантите са скъпи.
69
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой изобщо очаква ли руснаци да си признаят?
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Буби, те рашките нямат мотив и да бомбят невинни жени и деца, това значи ли, че не го правят? Нямат мотив и да анексиран Крим, това значи ли, че не са го анексирали? Ти нямаш мотив да ги защитаваш, значи ли, че не го правиш?
67
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До КривонделПървоначално имаше 4 верси1. Руски самолет ама руснаците по това време нямат стелт2. Украински изтребител Су-27/МиГ-29 с тежка ракета Р-273. Украински Су-25 модифициран - Руснаците с радарни записи доказаха че не е имало самолет наоколо4. Свален е от ракета от земята.А) От Бунтвниците - с една Машина СОУ, една ракета, Управляван от БОЖЕСТВЕН ПРОФСИОНАЛИСТ и самата установка преди това дефилира из ДонецкБ) От Украинците които имат комплекси в пълна комплектация в района
66
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилските е толкова заблуден и толкова мрази цивилизования свят, че дори и сам да е изстрелял ракетата ще отрича, маже и лъже. Това са хора без капка чест и гордост.
65
5
 
2
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
До БобиНапротив. Мотив имат единствено и само руснаците - а именно - опитали са се да свалят самолет в небето над Донецк - и дори се похвалиха за това. Единствените, които имат авиация в този конфликт, са украинските ВВС. Съответно - единствените с мотив да изстрелват ракети земя-въздух са именно сепаратистите и подпомагащите ги спецназовски доброволци.
64
6
 
3
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
Руснаците първо говореха за украински Су-25 в района (преди две години), сега изведнъж тоя самолет "изчезна". Говореха, че нямало руски войски в Крим, после им раздадоха медали. Говореха, че нямало руски войски в Донецк - а самият Стрелков си призна, че е зелено човече от Крим. И при всяка разкрита лъжа - пускат нови две.
63
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 90 до бобиСтига си се излагал!Ти притежаваш нож, ето онзи човек е наръган с нож, ти си виновенЗа всяко престъпление или деяние за да те осъдят в съда ти трябва две неща МОТИВ и ДОКАЗАТЕЛСТВА(обикновенно криминилистични или ФИЗИЧЕСКИ)МОТИВ Рашките нямат - Мотив да продължат да се самодискредитират е нелепо преположениеДоказателствата КУЦАТ - определено Сори ама тази година за втори път от запад правят подобно нещо преди това беше за олимпиадата и пара олимпиадата като черешка на торта