Потвърдиха: Руска "БУК" свалила MH17, но умишлено ли е?

Ракетата била на бунтовниците, Кремъл отрича
Обновена: 28 сеп 2016 21:00 | 28 сеп 2016 20:22,
196
Потвърдиха: Руска "БУК" свалила MH17, но умишлено ли е?

Международните прокурори заявиха днес, че сваленият в Източна Украйна малайзийски самолет е бил улучен от ракета "БУК" руско производство, изстреляна от село под контрола на бунтовниците, биещи се с украинските правителствени сили, предаде Ройтерс.

Резултатите от разследването, в което участват представители на Холандия, Австралия, Белгия, Малайзия и Украйна, оспорват предположението на Русия, че самолетът, разбил се през юли 2014 г. на път от Амстердам за Куала Лумпур, е бил свален от украинската армия. При катастрофата загинаха всички 298 души в самолета, повечето холандски граждани.

Прокурорите не могат да предявят обвинения, тъй като няма международно споразумение за това пред какъв съд би могло да се гледа евентуално дело. Роднините на жертвите обаче искат подробности за това кой е свалил самолета, надявайки се, че това може в крайна сметка да доведе до наказателно преследване по случая, предизвикал силно изостряне на напрежението между Изтока и Запада.

Ракетната система "БУК", използвана за сваляне на самолета, е изстреляла една ракета от село Первомайск и после е била върната в Русия, казаха прокурорите на пресконференция в холандския град Нювегейн.

По думите им разследващият екип е идентифицирал 100 души, които представляват интерес за него, но засега не са официално определени като отделни заподозрени.

Според прокурорите не е ясно дали бойците са получили заповед да изстрелят ракетата или са действали самостоятелно.

Отделно разследване на холандските власти установи миналата година, че самолетът е бил свален от ракета "БУК", изстреляна от територия под контрола на проруските бунтовници в Източна Украйна. Москва обаче отрече бунтовниците да са отговорни за това.

Кремъл днес отново изрази тази позиция, като каза, че според радарни данни малайзийският самолет със сигурност не е бил свален от ракета, изстреляна от контролирана от сепаратистите територия в Източна Украйна.
"Радарни данни от първа ръка определиха всички летящи обекти, които може да са били изстреляни или да са били във въздуха над контролираната от бунтовниците територия по това време", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Данните са категорични . . . няма ракета. Ако е имало ракета, тя може да е била изстреляна единствено от другаде", каза той.

Следователите заявиха, че още не са получили достъп до новите радарни данни, на които Русия основава своите твърдения.

Роднините на жертвите бяха уведомени за резултатите от разследването малко преди пресконференцията на прокурорите.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почна се. Щом русофилите минават в нападателнооправдателен стил всичко е ясно. Сичкото *** е мобилизиран.
61
5
 
3
 
! Отговори
до боби преди 7 години
спри да се излагаш, ракетата е руска, ракетчиците са руски...ясно е
60
5
 
3
 
! Отговори
до брей преди 7 години
не от това, че е яссно, че ти си руска платена свия. Плюя на такива пропаднали българи като теб
59
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX 84Астронафте Няма по-погрешка. Същия комплекс Бук-М1 с Украински екипажи но в пълна комплектация по време на войната Грузия е свалил доказно Ту-22М3Р(стратегически свръхзвуков разузнавач и бомбер), Няколко Су-24(3 или 4) поне един Су-25 и един Хеликоптер. Това е МНОГО АМА МНОГО СЕРИОЗЕН КОМПЛЕКС.И така казахме да се ползва в непълна комплектация(само СОУ машина) ти трябва СУПЕР ПРОФЕСИОНАЛИСТ и вместо да свляш Су-24/25 на Украинската Армия бомбещи градовете на север стреляш на запад
58
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SSSR 79Прочети Умнико ОКОНЧАТЕЛНИЯ ДОКЛАД 1995 година за Корейския Боинг на МЕЖДУНАРОДНАТА АГЕНЦИЯ ПО ВЪЗДУХОПЛАВАНЕ - КОРЕЙСКИЯ БОИНГ Е НАВЛЕЗЪЛ И ЛЕТЯЛ над 300 км над СССР ТЕРИТОРИЯ преди да го свалят и ВИНАТА Е НА КЛМ(фирмата превозвач)Умнико Корейския Боинг го сваля Су-15 научи си историятаДо 80Аз Мразя тези които ЛЪЖАТ!ДА и РУСНАЦИТЕ ЛЪЖАТ но не могат и на малкия пръст да стъпят на ЗАПАДНЯЦИТЕ. В този случай Руснаците са в губещо положение така или иначе заради КРИМЗАЩО ОЩЕ???
57
6
 
2
 
! Отговори
до 82 брей преди 7 години
Това кога си го измисли. На всички е ясно, че самолета е свален от руснаци
56
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До SpaceX 76Астронавте, КАЖИ МИ като ползваш ЕЛЕМЕНТАРНА ЛОГИКА КОЙ ПЕЧЕЛИ И КОЙ ГУБИ ОТ СВАЛЯНЕТО НА БОИНГА?1. Москва вече е под санкции от година май. Сваля Боинга и налива масло срещу себе си? Това нормално ли Ви се вижда?2. Украйна вече е де факто ФАЛИРАЛА и точно в този момент бунтовниците от Луганск и Донецк разказват играта на "ВЕЛИКАТА" Украинска армия единствения начин за натиск е поредно дискредитиране на Русия.3. Украинские Диспечери са Изчезнали, Записите на РВД са изчезнали
55
5
 
1
 
! Отговори
до боби преди 7 години
Човек ти живееш ли изобщо с реалността ? Всички мразят русия, на всички им е ясно, че е руска тази ракета....само ти с разни пресвдо-простотий защитаваш любимата мадър ръша
54
5
 
2
 
! Отговори
SSSR преди 7 години
Пореднит свален пътнически самолет от СЪЮЗА , предния беше Септември 1983 БОИНГ на Южна Корея, съюза вдигна МИГовете и ги зачатка , а сега пращат система да обикаля половин Расиа ,та да гръмне нидирланчитата , Хоило е голем бос той си гърми и после им трии профилити от ВиКонтакта и с каквото остани плаща на тролчитата ммххм
53
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Боби 75 продЗначи за телефонните разговори. КОЙ е решил да се запишат точно на тези телефони разговорите. Нали се сещате че мрежата на ГСМ по това време е украинска. КОЙ нормален ВОЕНЕН ИЛИ БУНТОВНИК ще ползва за предаване на заповеди и то в открит текст ГСМ мрежа на противника и то в открит текст. Мислите ли че военните в Москва нямат собствени сателитни телефони които и ЦРУ не може да подслушва?ИЛИ ОЩЕ ПО ПРОСТО ГРАНИЦАТА Е НА 50-70км което се покрива от всяка превозима радиостанция
52
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 65Умнико това което казвам са ФАКТИ не съм си ги измислил аз.Отностно раследванети на Нидерландците.пеоследяват пътя на 1(ЕДНА) машина СОУ(Машина 3) като последната с минимално маскиране(СМЕШНО) се разхожда из целия край Донецк и даже влиза в града посред БЯЛ ДЕН. Прехванати са телефонни разговори КОНСПИРАТОРИТЕ са ТОЛКОВА Т Ъ П И че в прав текст казват от къде минават и къде ще отидат... ИЗВИНЕТЕ ама 10 годишните ще се справят по добре.
51
1
 
3
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
А бе кФо сЪ карате?! Ракетата не била Бук, а най- ми била Дъб и не била изстреляна от ЗРК, а от черешовото топче в частната градина, пред барбекюто на шоко боса Вайцман. КФо толькос, човека празнувал, правил заря и бум малайзийската каручка долу. Тъкмо на време за гилдията на Буш, Клинтън и Обамата. Така е в живота, винаги има "невероятно" удобни стечения на обстоятелствата, особено като започеш да губиш едни милиарди в зелено след поредния Мегдан.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 67И да не се отвивай много нощем
49
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Боби продРабота на Комплекса БУККръговия радар(Машина 1) с Активна антенна решетка открива и опознава цел.Предава данните на командна машина (Машина 2)(Машина 3) Самоходна огнева установка получава данни засветява целта и изстрелва ракетаТЕОРЕТИЧНО СОУ(Машина3) може сама да засече и обстреля цел, но този режим е направен за стрелба срещу нисковисочинни самолети и хеликоптери и РЕАЛНО е ВИСШ ПИЛОТАЖ и никога не се използва в БУК-1 и Бук-М1 защото РАДАР НА МАШИНАТА Е АНАЛОГОВ.
48
3
 
3
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До SpaceX 32Две години преливане от пусто в празно, "доказателства" от "социалните" мрежи и поръчката на чичо Сам е изпълнена.
47
5
 
3
 
! Отговори
русия - Спасителка преди 7 години
русия е нашата спасителка, редовно ни освобождава, спасява ни от това да си имаме собственни резерви от злато, спасява ни от това да имаме мнние-нейното е важно....абе от всичко ни спасява, но такива са си руснаците, все драпат да "освободят"....баси имперската държава
46
6
 
13
 
! Отговори
Енгри РЕД Бърдс хаха преди 7 години
ЧЕРВЕНИТЕ *** акат кръв Брей брей брей , много руски *** много нещо , Ама как да не включиш интернет дебилните следи на руските войничета които са се тагвали и са качвали снимки с включена гео локация във ВКОНТАКТ , дори екипажа на БУК-а се е тагвал навсякъде по пътя си, все пак Руските чеченци изнесоха войната не *** от казармите около Москва , станалото станало , сега ще се самоизчезнат един по един кой бил кой не бил , важното е мелницата на тролчетата да не спира нали :)
45
1
 
4
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До пехотинецТи пък къде видя българска армия?
44
10
 
2
 
! Отговори
до боби преди 7 години
Айде дежурния русофил с акъл по-малък от страдаща от деменция мишка се намеси...но спокойно той знае и доказва.
43
2
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 7 години
Отивай като ти е Гнусна После да забравиш да пратиш снимкиСме.шник