САЩ плаши Русия с края на сътрудничеството в Сирия

Причината: Москва бомбардира Алепо
28 сеп 2016 19:57,
45
САЩ плаши Русия с края на сътрудничеството в Сирия
Снимка: архив, Ройтерс

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заплаши днес руския си колега Сергей Лавров да прекъсне всякакво сътрудничество за Сирия, ако Москва не прекрати бомбардировките на сирийския град Алепо, предадоха световните агенции.

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Кери е отправил ултиматума в телефонен разговор. Говорителят на държавния секретар Джон Кърби заяви, че Кери е изразил сериозна загриженост от извършваните от руското и сирийското правителство нападения над болници, водни запаси и друга гражданска инфраструктура в Алепо, предаде Асошиейтед прес.

Кери е заявил пред Лавров, че САЩ смятат Русия за отговорна за използване на запалителни бомби и бомби за унищожаване на бункери в градски район, добави Кърби.

Кери е заявил пред Лавров, че САЩ се готвят да прекратят двустранното споразумение за Сирия, включително предложеното партньорство за борба с тероризма, ако Русия не предприеме незабавни стъпки за прекратяване на нападенията над Алепо и не възстанови примирието.

В споразумението, подписано на 9 септември в Женева между САЩ и Русия, се предвиждаше създаване на руско-американски център за военно сътрудничество, припомня Франс прес.

Руският министър на външните работи призова днес Джон Кери да изпълнят обещанието си да разграничат прозападните умерени бунтовнически фракции в Сирия от терористичните групировки, предаде Ройтерс.

Лавров отбелязал пред Кери в телефонен разговор, че Джебхат ан Нусра открито говори за чуждестранна подкрепа, включително за американски оръжейни доставки, съобщи руското външно министерство в комюнике.
Тази групировка, която бе клонът на Ал Каида в Сирия, неотдавна се разграничи от терористичната мрежа и се преименува на Джебхат Фатах аш Шам.

Руският външен министър и американският държавен секретар обсъдили също възможни начини за повлияване на ситуацията в Алепо въз основа на американско-руския мирен план за Сирия.

Както съобщи малко по-рано днес Държавният департамент на САЩ, Кери е заплашил Лавров, че Вашингтон ще прекрати сътрудничеството с Москва в Сирия, ако тя не спре офанзивата в северния град и не се върне към примирието.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: РусияСирияКериЛавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЯвно не си чул тази сутрин, че накрая ОПЕК и по -точно саудитските чаршафи каталясаха и приеха решение да съкратят добива на нефт ... резултатът беше автоматичен - покачване на цената на петрола ,марка брент на борсата.Преди да пишеш не е лошо да четеш.
39
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Съземлянино БАЛДАЧИ,съжалявам ,че си прав ! Прочетете романа му ДА СПАСИШ СВИДЕТЕЛ /моля/ . В българското издание на 197 стр. героят Бюканан разказва за един свой кошмарен сън . Аз обичам народа на САЩ -/с всичко сътворено и дадено на човечеството /-Но от изказаната истина /за бъдещето на тази държава/ много ме боли!!!
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ плаши Русия с края на сътрудничеството в СирияХАХА че те кога са им сътрудничели , създателя на тероризма плаши Русия , хихихи , с Русия никой не може да се габарка , руския войник се бие за чест и слава а не за пари , за това ще са вечни ,наскоро имаше статия за руския рамбо който беше обкръжен от терористи и даде собствените си кординати за обтрел , кой американец ще направи това , точно никой , за това руския войник има моя поклон
37
0
 
15
 
! Отговори
бг преди 7 години
Както в Украйна,така и в Сирия примирието трябва да се спазва само от едната страна,не от двете,защото не е демократично.
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странджа ,за понеделник ти е уреден час при личния психиатър на Боко
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАНДЖА, ЩОМ ИСКАШ ДА ПОДКРЕПЯШ САЩ, ЗАМИНАВАЙ ДА СЕ БИЕШ В СИРИЯ В РЕДОВЕТЕ НА ИДИЛ.То така всеки знае да подкрепя от дивана в къщи. Я се стегни и ги подкрепи както трябва, че те вече изнемогват.
34
0
 
16
 
! Отговори
Мъжът на СТРАНДЖАТА преди 7 години
СТРАНДЖА-та е ясен,няма нужда да му се обръща внимание, `щото почва да се изживява като "нещо", а си е едно голямо НИЩО.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
22 - НАИСТИНА ПРЕДЧУВСТВИЕТО ТИ Е СТРАННО.РЕАЛНОСТИТЕ СА ПО-РАЗЛИЧНИ.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ СА ОТРОВНАТА ПЛЕСЕН ЗА ЗЕМЯТА. ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, НО ИДВА ВИДОВ ДЕН.НА ВСЯКА С ВИНЯ И ИДВА КОЛЕДАТА.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сте ли забелязали, че щом стане напечено за главорезите-сърцеяди и решещи глави на тинейджъри за кеф, започват някакви атаки с химически оръжия, бомби по хуманитарни колони, по болници и училища или по опашки за хляб? И започва един вой ....
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама скоро се измита, ще дойде някой от онези двамата дъртаци и не се знае какво ще стане. Затова Русия бърза да сложи ред.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАНека подкрепим Съединените Американски Щати в тяхната не лека борба срещу путинизацията и ислямизацията... - бич за съвременната цивилизация.Браво, Странджа, С този пост събра 50 и отгоре реакции. Умножено по 3 цента = 1.5 щатски долара. Работиш добре,Странджа:)
28
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдружниците на терористите също са терористи щом в Алепо има терористи Русия им даде достатачно време на мирните хора да се изнесът.Щом не искат имат право да бомбят на ред.Който е решил да избяга вече е в друга държава.Асад и Русия може да са избили няколко мирни жители между терористите но не чак толкова 250 000 мирни Японица които Сащ изби в Хирошима и Нагасаги.Още не съм видял някой осъден за воеднни престапления в Сащ.А що чалмииии умряха в близкия йзток
27
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Международната обстановка ще става още по сложна,Войната във Сирия нама да спре докато не се осъществи плана,много ясно ,че всяко споразумение за мир ще се проваля след като плана не е осъществен.Все още се надяваме да не се пристъпи към намаляне на чоевечеството.Русия не може да бъде проблем на САЩ защото е твърде слаба,тя може само да бъде въвлечена във гореща война за изпълнение на плана,по примера на втората световна
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МартинЛеко, тролчев , леко.......Леко , че ще напълниш памперса........
25
1
 
33
 
! Отговори
бостанско плашило преди 7 години
САЩ плаши Русия с края на сътрудничеството в Сирия. САЩ запраши плаши Русия, че в Сирия ще бъдат изпратени украинци, да се бият срещу Русия. До последния украинец.
24
0
 
48
 
! Отговори
Вие питате преди 7 години
Вие питате: Има ли нещо общо между главорезите от ИД, талибаните, Правый сектор, Ал-Каида и останалите техни колеги?Ние отговаряме: Да има! Всички кадри, участвали в убийствата, са били на някакъв етап, подготвяни от Цру. Цру е най-голямата, най-яко финансираната и най-смешната терористична организация в света. С 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро!
23
1
 
36
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
До СТРАНДЖАТАКакви 20 долара бе човек, гладна кокошка просо сънува. Ти да не мислиш че янките са много добре икономически или арабските емирства. Пълен балон, надуваш го до едно време и после буум. Твоите идоли, АЕ, Катар, САЩ и ИД ще ядът много твърдо дървото. Ти или си болен мозък Спанджа или, като малък си падал на глава...
22
39
 
2
 
! Отговори
НЯМА НОВИНА преди 7 години
ХИТЛЕР=СТАЛИН=ПУТИН=АСАД
21
0
 
37
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 7 години
Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата от 27.05.2013. Абу Бакр Ал-Багдади заплашил Джон Маккейн, че ако САЩ не заплаши Русия, тогава ИДИЛ няма да купува повече оръжие от САЩ!