Забъркахме ли каша със смяната на кандидата ни за ООН?

Евгени Михайлов и Иво Инджов в дискусия пред Bulgaria ON AIR
29 сеп 2016 10:30,
141
Забъркахме ли каша със смяната на кандидата ни за ООН?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Вчера Министерски съвет реши да свали доверието си към досегашния кандидат на държавата за ген. секретар на ООН Ирина Бокова. На нейно място бе издигната кандидатурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Режисьорът Евгени Михайлов обяви в "България сутрин" пред Bulgaria ON AIR, че Ирина Бокова е кандидатура на Пламен Орешарски и на БСП. Според него представянето й е голям провал и той е очаквал много по-рано нейната смяна.

Още по темата

"След обявяване на решението на правителството в кулоарите на НС се проведе пресконференция на двете части на БКП - АБВ и БСП. Георги Първанов яростно се обяви срещу Кристалина Георгиева, докато Корнелия Нинова призова г-жа Бокова да не се оттегля. ДПС също подкрепи Бокова и се обяви срещу Кристалина Георгиева", каза режисьорът и добави, че г-жа Бокова трябва да отговори на въпроса чия кандидатура е.

Политологът Иво Инджов настоя, че няма механизъм, с който правителството може да оттегли номинацията на своя кандидат. По думите му, решението на Ирина Бокова да остане в надпреварата е разумно.

"Тя има реални шансове да спечели, в нея е инвестирано много. Доверието на правителсвото е свалено, но то месеци наред водеше пасивна кампания на саботаж, а накрая и показна такава", сподели позицията си политологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Инджов добави, че има кой да подкрепи Ирина Бокова, след като "българското правителството я предаде". Той посочи, че кандидатурата й ще бъде подкрепена от широки части на българското общество, Институтът за модерна политика, френски интелектуалци и студенти в Лондон.

"Анализите показват, че ще има руско вето, ако бъде издигната Кристалина Георгиева. Кандидатурата й е кауза пердута, голям срам и унижение. Това е скандално решение, взето под външен натиск", каза още Иво Инджов.

Евгени Михайлов е на мнение, че Ирина Бокова злепоставя ЮНЕСКО, "започвайки да играе една неприятна игра" и добави, че тя е кандидатура на БСП, а не на България.

"Михайлов е автор на унизително писмо до ЮНЕСКО и Съвета за сигурност. Преписва на Бокова неща, към които тя няма никакво отношение. Пещерният антикомунизъм е една от причините за ситуацията. Българската позиция беше много двулична и затова представянето на Бокова започна да се влошава от един момент", контрира Инджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
пешо от Мала Фуча преди 7 години
гросмайсторски ход на Баце:пускайки кака Сталинка на пързалката,решава въпроса с натиска за нейната "кандидатура"за президОнт у ***!слага си негов човек и опаааа..,всичко е Окей!а ако навие и Цвъки да се кандидатира,т.е. даго сложи и него на нашата пързалка.......неАм думии!
92
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Това, което направиха е, че провалиха кандидатурата на Бокова. Наистина не вярвах, че ще го направят. Но явно за управляващите няма значение, че е българка, щом не е от техните.
91
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
Каша ли? Помия забъркахме!
90
0
 
0
 
! Отговори
Пу не съм аз преди 7 години
Ний ли сменихме кандидатката или отвън ни я смениха?
89
4
 
1
 
! Отговори
от село преди 7 години
Все ми е едно ,дали ще е тая ,или оная ,но щом БСП реве значи така е по-добре.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
zna4i za nikakvi lihvi i otsro4ki po zaplastane na zadaljeniata kam rusnacite za atomnata centrala e govoril Boiko s ruskia prezident. i poneje rusnaka e mujkar kakto kaza na sveta i amewrikancite kakav im e dogovora s us za siria, 40 dena predi tehnite prezidentski izbori- taka i na nas 40 dnipredi nasite izbori ste nikajat za kakvo Boiko e marmoril na svinski dialekt
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евгени Михайлов не беше ли този от чийто репортаж се извадиха думите "танковете да дойдат" а може да е казано Станко да дойте т.е да повикат Станко Тодоров мисля че беше министър тогава
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че забъркахме и показахме на целия свят че сме готови да предадем някой/който в този момент се нуждае от нашата подкрепа а не да го подкрепяме до край /е това ни е слабото място на нацията .
85
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Московские новостиБедна ви е фантазията какво предстои.кво бе ушaнко, ше бесят дребния на червения площад ли?
84
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 7 години
Щом тия двамата дискутират - нашите коментари са излишни.
83
0
 
3
 
! Отговори
Пърлачка преди 7 години
Само да те набарам на саме е ти опърля мустака и ще заприличаш като сврачо д.***, кьосе...
82
2
 
20
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
Като го слушам този Евгени Михайлов все едно съм на партиен конгрес на БКП през 50-те години на миналия век- манталитет, думи, мислене- типични за онези отминали векове. Каква е трагедията че Бокова е кандидат на една или друга партия ако си върши работата както трябва? Или щом не е наш човек- предан, верен и последователен защитник на идеите, вън. Що за мислене????? Отвращават ме такива задръстени с комплекси от миналото идиииоти.
81
3
 
22
 
! Отговори
! преди 7 години
Всички са съгласни, че срама е голям. Сега да се концентрираме върху въпроса кой доброжелател от вън ни подля вода и кои продажници от вътре му помогнаха да саботират кандидатурата ни.
80
4
 
28
 
! Отговори
М.М преди 7 години
Станахме за смях пред света! Шансовете да видим българин генерален секретар на ООН се изпариха като пролетен сняг, защото кой би се доверил на водач произлизащ от нация, която стана известна с непостоянството си и лесно предава своите хора. Не ми пука коя с какъв цвят е и с какво потекло е, не става дума за това.
79
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, не е новост. Ние 26 години не забъркваме каша а сме до ушите в каша, защото самите управлението ни е от крадливи, необразовани, с нисък морал, кашавари. А за са стоят по високодоходоносните си постове, се слагат на всеки външен "силен" колониалист. Така се държат на власт, а нас - в кашата. Така че не е правилно "Забъркахме ли каша..." Не ние - народът, я забърка кашата, а непредвидливи, безотговорни, васални люде.
78
3
 
41
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
КАША Е МЕКО КАЗАНО! СВЕТОВЕН СКАНДАЛ И РЕЗИЛ ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА БОЙКО! АВТОРИТЕТЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е УНИЩОЖЕН!
77
4
 
25
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
КАША Е МЕКО КАЗАНО! СВЕТОВЕН СКАНДАЛ И РЕЗИЛ ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА БОЙКО! АВТОРИТЕТЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е УНИЩОЖЕН!
76
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Московские новости "държавата остава без пари" туй не е вярно - на път са следващите 16млрд. ? !И бай Тик Тик Премиеров пак на бял кон.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една такваа п?тица на ГРъБ вече има в евромарламето на фам. Габриел , още еднап$тица и ша опрайме СВЕТО. :))
74
3
 
21
 
! Отговори
ша духат супата преди 7 години
Мдааа Дааааа.... това е падението, това е РЕЗИЛА!!!!НАКАЗАТЕЛНИЯТ ВОТ СЕ ПЕЧЕ ... и колкото повече се мърда, толкова повече се набива клина!!!! Помните ли предишнште избори. Патриотите, реформаторите, АБВ влезнаха в парламента щото избирателите бяха против ГЕРП и искаха търсене на отговорност от тях, а ръководствата им излъгаха избирателя и влезнаха при кокаля в управлението.... нооо сега ще се наказваме!!!!! ЖИСТОКО ША СА НАКАЗВАМЕ!!!