Руски самолети са бомбардирали Алепо

В града се водят боеве между армията и бунтовниците
Обновена: 1 окт 2016 15:36 | 1 окт 2016 14:30, Петя Славова
271
Руски самолети са бомбардирали Алепо
Снимка: Reuters

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Ройтерс.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя, наричан "Кастело", и квартал "Малах" - докато в квартал "Сулейман Халаби", фронтовата линия северно от стария град на Алепо, се водят боеве.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

"Обстрелват масирано стария град след поредния им неуспешен опит да напреднат. Загубиха няколко бойци, а ние сме непоклатими", каза Абу Хамам, бунтовник от групировката "Файлак аш Шам", цитиран от БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания организация, която наблюдава войната, съобщи за масиран обстрел от правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
15
 
! Отговори
Анон преди 7 години
До Анонимен 41Не забравяй, че Русия беше враг и на Наполеон Бонапарт, и на Адолф Шикългрубер, а сега е враг и на собствениците на военно-промишления комплекс на САЩ!
43
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамНяма русофоби. Русия е враг на България. И има единствено национални предатели русофили. Как по друг начин да бъдат наречени приятелите и помощниците на българските врагове освен като предатели.
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западноевропеецо, говориш че Асад е зъл диктатор ли?Виждал ли си снимки на Дамаск и правителствените градове по брега на Средиземно море? Знаеш ли, че там можеш свободно да ходиш на бар, да пиеш бира, да си танцуваш, да плажуваш?Знаеш ли, че само в сирийската правителствена армия има цели християнски батальони?При твоите демократични ислямски главорези това възможно ли е? Кой е диктатора тогава? Не е ли оня от Нусра, дето им говори за девицата, плюеща в морето и превръщаща водата в сладкиш?
41
2
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Не знаех, че думата п.ростак е нецензурна. Светлин Занев от последния сезон на Сървайвър наистина си беше такъв!!!
40
16
 
4
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Народът се вдига на въстание срещу зъл диктатор, а Русия го пази. Ето защо никой не я харесва.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кога ще го пускат буратиното в дейсвие?
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само бой по първобитните чаршафи! Бой! Няма умерени, няма неумерени, всичко да се подравни в района. Да се благодарят на Аллах "бунтовниците", че Русия още стиска зъби и не използва цялата си мощ, тогава ще видят камила боб яде ли!
37
16
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До 54Народът се вдига на влст срещу зъл диктатир в Сирия, а Русия го пази. Ето защо никой не я харесва.
36
4
 
19
 
! Отговори
един там преди 7 години
Логката на русфбчетата-американифилчета е прекалено странна! Значи властта избрания с избори от сирийските граждани управител на Сирия е нелигитимна, а тази на докопалите се до властта с преврат украински хунтаджии е напълно легитимна! Основното им обвинение спрямо Русия за намесата и в Сирия е, че иска да пресече плановете за газопрводи от Персийския залив към Европа! Като им зададеш въпроса защо имащите интерес не прекарат газопровода, през Израел и Ливан, направо към Турция- мълчат като риби!
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, братушки! Изпечете гадовете, за да стане страната нормална!
34
15
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До ейййййййМпже и така да е, но не съм чак толкова, колкото кремълското джудже, което успя да задмине и Хитлер. За съжаление в България има много комплексари и комплексарки, които му симпатизират, защото се припознават в него. Напомня за едно друго джудже -Светлин Занев от последния сезон на Сървайвър, който беше страшен ***, страшно комплексиран и всяка втора дума му беше псувня, но имаше много комплексари, които му симпатизираха! Накрая слава богу загуби финала от Ваня Джаферович!
33
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналата есен имаше значителен руски самолетопад. За тази есен прогнозите са да е още по-голям.
32
3
 
22
 
! Отговори
странно преди 7 години
Трети ден в "любимия ни"сайт няма нищо за убийството на 15 цивилни Афганистанци от американски дрон в източен Афганистан!!!но има статии в подкрепа на терористите в Сирия!?
31
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЯСНОСамата Русия е враг на цивилизацията и използва срещу нея терористите от творението си ИД. В Сирия Русия прави всичко друго но не и да се бори с ИД. Да използваш забранени оръжия и да избиваш жени и деца е военно престъпление, а Русия е държава военнопрестъпник.
30
4
 
9
 
! Отговори
еййййййй преди 7 години
До Западноевропеецжалък и смешен си нищо повече........
29
6
 
27
 
! Отговори
ЯСНО преди 7 години
Всеки който лае срещу Русия трябва да си дава сметка че защитава убийци и терористи,който са врагове на цивилизацията и съюзници на САЩ.
28
17
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До БългаринТи си руснак!!! Ами *** в Пyтлеристан!!!
27
3
 
12
 
! Отговори
ДЯДО РАШКО преди 7 години
ЯКООО!!!
26
4
 
25
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Алепо скоро ще падне и всички терористи ще бъдат избити.слава на Русия която ни избавя от терористите.
25
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринРусия е враг не само на България, но и на целия цивилизован свят. Така, че ти не можеш да бъдеш българин а си някакъв русофил. А твоите"братя" са патологични убийци.