Руски самолети са бомбардирали Алепо

В града се водят боеве между армията и бунтовниците
Обновена: 1 окт 2016 15:36 | 1 окт 2016 14:30, Петя Славова
271
Руски самолети са бомбардирали Алепо
Снимка: Reuters

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Ройтерс.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя, наричан "Кастело", и квартал "Малах" - докато в квартал "Сулейман Халаби", фронтовата линия северно от стария град на Алепо, се водят боеве.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

"Обстрелват масирано стария град след поредния им неуспешен опит да напреднат. Загубиха няколко бойци, а ние сме непоклатими", каза Абу Хамам, бунтовник от групировката "Файлак аш Шам", цитиран от БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания организация, която наблюдава войната, съобщи за масиран обстрел от правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
5
 
! Отговори
До 80 Анонимен преди 7 години
Да, но в арабския свят жените са ценност! Една жена, ако е хубава и забавна, може да струва колкото петнадесет крави, че и повече!
63
2
 
1
 
! Отговори
така е преди 7 години
До Не на терора!Като пееш пенкеле кой ли те слуша,ти не се вписваш в опорните точки.
62
4
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
АЛЕПО ПОЧТИ ИЗЦЯЛО СЕ КОНТРОЛИРА ВЕЧЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ВОЙСКИ НА ЗАКОННИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА СИРИЯ ДОКТОР БАШАР АСАД! ОСТАНА САМО ЕДИН КВАРТАЛ, В КОЙТО СА СЕ БАРИКАДИРАЛИ ТЕРОРИСТИТЕ И КОЙТО КВАРТАЛ Е ИЗЦЯЛО ОБКРЪЖЕН ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА АРМИЯ! А ЗАЩО ТАКА ВИЯТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦИОНИСКИ ПИОНКИ, АМИ ЗАЩОТО ОБКРЪЖЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ НЕ СА СИРИЙЦИ, А СА ВСЕ ОТ САУ.АРАБИЯ, КАТАР И ДРУГИ СТРАНИ И СРЕД ТЯХ Е ПЪЛНО С АМЕРИКАНСКИ И НАТОВСКИ ИНСТРУКТОРИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПОКАЗАНО НА СВЕТА СЛЕД ПАДАНЕТО НА АЛЕПО!
61
5
 
19
 
! Отговори
мир преди 7 години
Главорезите в Алепо трябва да се радват че Руснаците спазват някой правила а не са като САЩ който използваха химическо оръжие срещу Иракския Фалуджа при агресията им срещу Ирак,но това е неудобна тема за някой.
60
3
 
19
 
! Отговори
Не на терора! преди 7 години
Всички, които се опитват да свалят със сила законната власт са терористи. САЩ също не може да се произнесе по темата. Всички, които се сражават в Сирия с правителствените сили са терористи и трябва да бъдат избити, като *** и то максимално бързо. Без жал и угризение, защото работят срещу законно избрано правителство.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно пише някой по-долу, че в паспортите на сирийците има място за вписване на 4 жени. Всички паспорти, издадени от арабски държави имат място за вписване на 4 жени, не само сирийските. Само богати араби могат да си позволят повече от една жена. Колкото повече жени имаш /до 4/ значи толкова си по-богат, въобще не задължително да си религиозен. Познавах сириец с 2 жени, не са забулени и са много модерни даже. Не знам сега къде е и какво става с него. Не го приемам това за нормално, но такива са.
58
2
 
11
 
! Отговори
един там преди 7 години
До тя е,Не дадох предположение откъде се е пръкнала ИД просто от тактичност! Нали американофилчетата пишат все, че руснаците са създали ИД! Само дето , особено след въпрсните усилия на Лавров, всякаква логика за създаване на ИД от руснаците- пропада!
57
2
 
10
 
! Отговори
кажи преди 7 години
До ЗападноевропеецЗащо се кръсти така,след всички събития станали скоро какво ти харесва в тази цивилизация която винаги е била срещу нас?
56
4
 
25
 
! Отговори
света е полудял преди 7 години
Ах как звучи сензационно лошите Руснаци бомбандират Алепо и избиват терористите и техните семейства,ах че лоши тези Руснаци утре САЩ няма кой да използват срещу някоя не удобна страна те Руснаците избили всичките им слуги,ай лоши Руснаци,лоши лоши.......
55
8
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До ИзточноевропеецАз съм от Варна, но просто реших да си се кръстя така.
54
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бомбят та да заличат следите на Кадировските главорези
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лошо.
52
2
 
12
 
! Отговори
Източноевропеец преди 7 години
До ЗападноевропеецЧудя се, като си западноевропеец какво търсиш да се списваш в източна Европа, а не се списваш в западна Европа! Май толко си и западноевропеец.
51
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонНацистка Русия е враг на човешката цивилизация.
50
2
 
18
 
! Отговори
тя е преди 7 години
До един тамПитай Х Клинтън от къде се пръкна ИД!в близкия исток и викат майката на терора....
49
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския изверг Путнярчицата със зъби и нокти брани клиент номер за тъмния си бизнес с горива - Асад
48
2
 
16
 
! Отговори
един там преди 7 години
Кой народ се вдига на възстание срещу злия диктатор? Явно ви е къса паметта, ама малко по-паметливите добре помним колосалните усилия на Лавъра да постигне мир в Сирия и как беше посрещан като папа в Дамаск! След това незнайно откъде се пръкна тази Ислямска държава и нещата в Сирия съвсем се забатачиха!
47
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже Сирия е била много светска държава, затова в паспортите на сирийците има място за вписване до 4 жени
46
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки, който е против Руската операция в Сирия и се подвежда по манипулациите на българските медии, всъщност защитава терористичната кауза на Джабхат Ал-Нусра и Ал Кайда в Сирия.
45
15
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До 59Аз от Ан Нусра изобщо не ги харесвам обаче Асас си е в пъти по-зъл. Той е изтезавал студенти, които са протестирали срещу него като им е вадел ноктите! Има си много нормални хора, които искат да свалят от власт това чудовище!