Високо напрежение: Мигранти срещу френски полицаи

Скандали между бежанци и германци пък завършиха с ранени
121
Високо напрежение: Мигранти срещу френски полицаи
Демонстрацията близо до бежанския лагер. Снимка: БТА

Френската полиция използва днес сълзотворен газ и водни оръдия срещу мигранти и демонстранти около бежанския лагер в Кале, известен като "Джунглата", предаде Ройтерс.

Около 200 мигранти и петдесетина активисти се бяха събрали под един мост, за да протестират срещу лошите условия в лагера, който президентът Франсоа Оланд се закани, че ще закрие до края на годината.

Полицаите влязоха в стълкновение с мигрантите, опитвайки се да ги изтласкат към намиращия се наблизо лагер, а активистите хвърляха камъни по органите на реда. Други 150 демонстранти бяха потеглили от Париж с четири автобуса, но полицията ги спря на 50 км от Кале.

В Кале през последните две годни се струпаха хиляди мигранти, избягали от войните и нищетата в Афганистан и Сирия.

Мнозина от тях се опитват да се качат на влакове или камиони, за да преминат през канала под Ламанша и да попаднат в Обединеното кралство. Съществуването на "Джунглата" предизвиква недоволство сред местните жители и налага постоянно полицейско присъствие в района.

В Източна Германия няколко души бяха ранени при сблъсъци между местни жители и мигранти в три града, предаде Асошиейтед прес.

При първия инцидент, късно снощи, група млади германци използвали прътове и лютив спрей срещу сирийци, които ги замеряли с камъни край приют за бежанци в град Зангерхаузен, на 200 километра югозападно от столицата Берлин.

В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, е бил приет в болница с леки рани. Бауцен влезе във водещите новини миналия месец с поредица сбивания между местни жители и мигранти, отбелязва АП.

При трети инцидент късно снощи в северния град Шверин полицията се намесила, за да раздели 30 местни жители и нападнатите от тях 10 мигранти. (БТА)

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
24
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Тия са страшни, но турчилата са много по опасни за европа! Най важното турчилат да НЕ се допуснат в европа!
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата постепенно си идват на мястото.
43
2
 
21
 
! Отговори
#Cerablus преди 7 години
в момента във освободения от турците град #Джераблус населението е вече над 40хил. души и живота там вече си е до нормалното ниво... за каква демокрация ми говорят тия франсета, след като и ембаха маамата и както е казал господина по мене ...ако не бяха налагали демокрацията с бомби сега проблема нямаше да е толкова голям. Каквото посееш това ще пожънешпосяхме буря - ще жънеме ураган
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До какво водело демократричното налагане на демокрация в недемократични страни... Най - вероятно ако не бяха налагали демокрацията с бомби сега проблема нямаше да е толкова голям.
41
1
 
31
 
! Отговори
Демигрантизация преди 7 години
Раcизъм, апaртейд, възрoдителен процес, депориране, заблуда на врага, Аyшвиц, триумфът на волята.
40
2
 
22
 
! Отговори
Непокиста преди 7 години
Беженците до една година няма да ги има.Тези буйните или ще ги избиват тихо или екстрадация другите в лагери и без помощи като няма работа и пари те сами ще избягат.Между другото е Европа има 10 милиона полицаи срещу 1-3 милиона бежанци.
39
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядото на Бойко е убит,защото по време на войната докато мъжете са на фронтатой се направил на скатавка и останал в селотои задявал и тормозел жените.Затова се организирали и го линчували в една нива.Това е.Бил е мародер. Крадял чужда собственост със сила.Внука на него се е метнал
38
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато на някои им се обясняваше, че това ще се случи и положението ще излезе от контрол те си бяха заровили главите в мултикултурен пясък.
37
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, е бил приет в болница с леки рани."===Хахаха, заплашил германеца, след което бил приет в болница. Хареса ми описанието на случая.
36
8
 
6
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Тyрчинo, ае легай бате! Щот си се превъзбyдил нещо, от напъване файда нема
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре идва Майк Тайсън в у нас! Ники Кънчев ще се насе.ре ли от еуфория се питам докато го представя и тази до него Алекс?Welcome to Bulgaria, Mike!
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турчин се опитва да е умен...все едно Евгени Мичнев да го науча да харесва мъже.
33
0
 
17
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
E , нормално , то на хората им писнало маймуни да ги правят на маймуни !
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до турчин *** ти чак сега ли си му гледал последното интервю на бай Тошо? добре напредваш...ахаахахаххахахах
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Бауцен, близо до границата с Полша, непълнолетен сириец заплашил 39-годишен германец. Младежът, на 17 години, е бил приет в болница с леки рани." - жалко. Трябвало е да убие малкото изчадие или поне да го осакати до живот - публично!
30
1
 
26
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Ами така ще е, от западна Европа тръгват кръстоносците, от източна войводите и нещата ще се оправят. Вън исляма от Европа.
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** си нямат и най-малка идея, какъв звяр могат да отключат, с приматското си поведение.Ще бягат през глава, ако продължават да се мислят за безсмъртни. Толерантността е до едно време.
28
2
 
11
 
! Отговори
Бг преди 7 години
До турчинаПредлагаш добри и разумни неща. Дано повече хора обърнат внимание на това, което казваш.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо изтрихте диалога между Атакист и Турчин. това беше поредната епична битка във форума...кво толкова стана че ги изтрихте?
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е само началото.