Младежи атакуваха деца бежанци в Германия

Заплашили ги с нож и ги ударили
11
Младежи атакуваха деца бежанци в Германия
Снимка: Reuters, архив

Група младежи в Източна Германия заплашиха снощи три сирийски деца бежанци с нож и ги удариха, след което започнаха да скандират десни лозунги. Това съобщи днес полицията, цитирана от Ройтерс.

Момчетата бежанци, на пет, осем и единадесет години, слизали от автобус в град Зебниц, на около 40 км източно от Дрезден, когато били атакувани.

Говорител на полицията не можа да потвърди националността на нападателите, като се ограничи да каже, че самоличността им все още е неизвестна.

Полицията намерила няколко младежи на възраст между 15 и 20 години близо до мястото на инцидента, но все още не е изяснено дали те са замесени.

Тази и миналата година Германия прие 1,1 милиона мигранти. Това разтревожи някои германци, които смятат, че страната им е залята от чужденци с различна култура и религия, отбелязва Ройтерс.

След миналогодишната вълна от мигранти подкрепата за антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" нарасна многократно, особено в източните провинции, където безработицата е по-висока от тази в западната част на страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това е само началото,тепърва им предстои да видят прусаци в действие в ГДР,а по късно идва и битката за Берлин.
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добра новина
1
1
 
31
 
! Отговори
7 преди 7 години
Голяма новина