2030 година, Европа: Колите ще се движат без гориво?

Германия взе решение за спиране на бензиновите и дизелови автомобили
9 окт 2016 21:55,
122
2030 година, Европа: Колите ще се движат без гориво?
Снимка: архив Reuters

Ще се движат ли в близко бъдеще по улиците на Европа автомобили, които не се задвижват от гориво? 

Ако Германия успее да се наложи, вероятно да. Властите в Берлин вече взеха решение, с което да се погрижат поне по немските улици това да се случи.

Горната камара на парламента – Бундесрата, реши от 2030 година в Германия да не се карат коли с бензин или дизел. Това съобщи сп. "Шпигел".

В решението е записано, че Еврокомисията трябва да бъде призована да затегне изискванията към страните-членки за намаляване на вредните емисии във въздуха, така че от 2030 година по улиците на общността да бъдат допускани само автомобили, които не използват горива за придвижването си.

За да се изпълни климатичното споразумение от Париж, Германия трябва до 2050 година да намали емисиите на въглероден двуокис до 95%, припомня списанието, цитирано от “24 часа“.

Това може да стане само при спиране на бензиновите мотори и замяната им с електрически. Според прогнозите през 2028 година в станата ще се продадат повече електрически автомобили, откокото коли с конвенционални мотори.

30% от произведените тогава автомобили ще са с електромотори, 40% - хибридни, а останалите – бензинови или дизелови.

Засега продажбата на електрически автомобили има твърде скромен успех. Дори отпусната от държавата премия за всеки, който си купи ековозилото, не допринесе за увеличаване на продажбите в страната. Причина за това са твърде високите цени и твърде малкият все още капацитет на новите коли.

Според експерти обаче, ако се обяви, че от 2030 няма да се продават вече конвенционални автомобили, това ще успокои автоиндустрията за направените инвестиции в екодвигатели и те ще побързат да увеличат капацитета им.

За пример се дават ограниченията за вредни емисии от колите с бензин или дизел, които са допринесли за това индустрията да направи автомобилите много по-спестовни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zadulzzitelno VEROUCHENIE v Uchilistata, TARNOVSSKA KONSSTITUZZIA i Zadulzzitelen BALGARSSKI Ezik NAVSAKUDE...V Balgaria turzzi NAMA,koito Nareche nakoi ili sebe si "turchin" TRABVA da E v Zatvora ot 2 do 4 godini za Opit za Razduhvane na Etnichesko Razdelenie ..Susto i Tezi,koito na Ofizzialni Publichni messta Upotrebavat turski ezik ,vmessto BALGARSSKIA..Horata da Budat OGRAMOTAVANI chrez Znania,za da se Vurnat kum Svoite koreni i HRISSTIANSSKATA VARA ... Една тайна организация в протоколите си, случайно намерени от жената на един от участниците й и предадени в Царската тайна полиция на Рус
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2030 година, Европа: Колите ще се движат без гориво - НОУХАУ: арабин в рикша дърпана от бял
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато спорим така, нещо ни убягва.Няма нищо ново в принципа на производството на ел енергия.От хиляди години човечеството знае химически реакции за целта.Най баналния начин е движението, магнитни полета и т.н.Дори най съвременната атомна централа използва принципа на парната турбина.Последният и все още неефективен метод е пряко преобразуване на слънчевата в електрическа."Гениите" са впрегнали силите си в изобретяване на всевъзможни консуматори.Консумирането изпреварва производството.
76
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 97ВЕИ(с изключение на геотермалните) имат едно ОГРОМНО преимущество. Единичните мощности(перка, фотоволтичен панел) лесно МАСОВО се произвеждат и монтирането им на терен изисква много малко странични инвестиции. Пример България за да се облажат от "Зелената Хранилка" всичките мощности дето трябваше да се монтират до 2020 се монтираха за по-малко от година. Дори сега се монтират мощности и се договаря директно с ЕРП за изкупуване на енергия - единствения свободен пазар у нас.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двигател с вода, да, но не германците са го изобретили. Не забравяйте това! Ел. автомобили, много добре, но не е никакво решение! Презареждането на акумулаторите с ел енергия произведена от петрол и въглища не е никакво решение. Глупости на квадрат. Единственото решение е по ефективното преобразувне на слънчевата в ел енергия. Всичко останало е прах в очите. Енергия от вятър и вода, е вятър работа.... По сигурно и безопасно използване на атомната енергия, и енергия от слънцето.
74
2
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Германците наскоро създадоха Дизел от вода.ЕЛ Автомобилите се развиват главоломно.Има редица технологии които чакат да видят бял свят.Европа скоро ще остави Петро-Нациите без хляб!
73
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 92Нещо логически си противоречиш - Ако не беше Путин Рашките и военно и финансово нямаше да се измъкнат от Блатото Елцин. Как човека или политиката Путин ще скапе нещо което изгради от нулата и с зъби и нокти се стреми да го запази независимо от САЩ?анонимен 90 не си прав. Всички опорни клетки за да осигурят 100% покритие хе хе хе отдавна ползват ВЕЙ източници на енергия за да поддържат клетката. В момента в който това стане стандарт и в градовете а ще стане за да намалят наема
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 90, ***-чо, адаптирал съм се много добре в "демократичния" ви строй, който не е нищо друго освен другия вариант на "комунизма". Пет пари не давам за Татовото време или днешното! Просто ви напомням че нито Рокфелер, нито Сталин или Хитлер са измислили топлата вода. Смисъла на думите ми е : не разваляйте това което е построено преди вас, няма гаранция че сте изобретили нещо по ефективно! Напротив - всичко сочи точно обратното, провал във всичките ви промени от 25 години насам.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОНЕЗИ С ЧАРЩАФИТЕ И ДЖАПАНКИТЕ ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД.
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.............вече няма Елцин има Путин...............Именно путин е проклятието на Русия и той ще я угроби!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 104. Нека и аз да те светна , вече няма Рейган а има Обама а след него още по зле Килари , вече няма Елцин има Путин
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.................Скапаните телефони от татово време с жиците работеха при всички условия, до 20 дни на акумулаторни батерии...............Проблемът ти е, че все още живееш в татовото време и няма шансове да прогледнеш, че светът е вече съвсем друг. Да те светна малко. Вече няма СССР, Варшавски договор и БКП. Не се строи развит социализъм а първите комунисти и десари станаха капиталисти и строят див капитализъм.
67
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2030 година ЕС няма да го има а Еаропа ще се разговаря на арабски АЛЛАХ АКБАР
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако САЩ позволи! Добре поне че някои си признава кой позволява и кой забранява! Това е проблема на света днес. САЩ и раболепието на марионетки из цял свят. Бой с тоягите, бой, и бай Пешо ще си направи ядрена централа в мазето си, без да го е еня за мнението на някакви си янки...
65
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви мобилни телефони бре! При първите по сериозни катаклизми мобилките не бачкат! Трябва да гадаеш какво правят близките ти и изобщо живили са. Мобилките имат една главна цел - да те следят. Скапаните телефони от татово време с жиците работеха при всички условия, до 20 дни на акумулаторни батерии. Днес повечето вишки изключват един час след срив в захранването. Операторите събират левчета, но не им пука какво предлагат. Да не забравяме за 100%? покритие - рекламен трик.
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се изплъзвайте от големите проблеми! Това е глупост! Климатични глупости - човекът с неговата дейност не допринася нищо за увеличението на въглеродните емисии! Поредният политически трик, главата в пясъка, за съжаление така е обработено съзнанието на съвременния човек, че никой не вижда истината. Г-жа Тачър навремето изфабрикува този трик - климатичните промени, и до днес всички мошенници го използват в кампаниите си, или когато искат да отклонят вниманието на масите в друга посока!
63
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук разни русофили пишат глупости, но нека да си припомнят какви бяха мобилните телефони преди 15 години и какви са сега. А за любимата им Русия да не се притесняват. Ако все още я има през 2030 година могат да карат в Европа с газгенератори. Имат на склад хиляди германски такива от ВСВ.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОБЯВА : ВНАСЯМ едногърби КАМИЛИ ОТ ЕГИПЕТ- ЦЕНА -2500 ? екологично чисти стандарт ЕВРО 7, двугърби камили от Монголия -цена 5000 ?(щото са с две гърбици )стандарт Евро 7 ,Максимална скорост на първия вид 55 км/час, пробег с едно зареждане 230 км.,на втория вид макс.скорост 50 Км.пробег 320 км ,тип гориво-трева и тръни ,минуси ,хапе и плюе като е ядосана ,разход на сто км.-40 Лтр.вода и една баля сено, КУПЕТЕ ,до нова година има примосия 10% Отстъпка,
61
3
 
2
 
! Отговори
zele преди 7 години
До До 85:не знам дали следиш, ама има вече напълно електрически камиони и багери :) и все още е в разработка но за комбайни се говори. а големите авиопроизводители имат разработки и на напълно електрически самолети :)
60
4
 
11
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Ами ние тогава няма да имаме централи за ток,тъй като сегашните ще бъдат закрити от демократите!?