Обама към Републиканците: Свалето одобрението от Тръмп

Републиканецът няма почтеност, за да е президент, настоя той
Обновена: 12 окт 2016 18:47 | 12 окт 2016 17:30, Анисия Иванова
63
Обама към Републиканците: Свалето одобрението от Тръмп
Снимка: Bulgaria On Air

Американският президент Барак Обама призова заемащите ръководни постове републиканци официално да свалят одобрението си от Доналд Тръмп като техен кандидат-президент.

Държавният глава говори по време на митинг в Северна Каролина в подкрепа на основния опонент на милиардера - Хилари Клинтън. Пред събралите се стотици хора Барак Обама заяви, че няма смисъл републиканците да осъждат изказванията на Тръмп, докато все още го подкрепят за Белия дом.

В началото на седмицата много високопоставени членове на Републиканската партия се дистанцираха от Доналд Тръмп заради видео от 2005 година, в което Тръмп прави вулгарни коментари за жените. Милиардерът от своя страна обвини съпартииците си в нелоялност.

"В момента трябва да направим избор между някой, който е квалифициран и достоен да се кандидатира за президент, и друг, който многократно е доказвал, че не е подходящ за тази длъжност. Тръмп няма нито темперамента, нито преценката, нито почтеността, която трябва да има един президент. И това беше видно още преди да чуем обидните му коментари спрямо жените. Факт е обаче, че сега има хора, които казват: "Ние не сме съгласни, ние наистина не одобряваме, но ние все още го подкрепяме". Те все още мислят, че той трябва да бъде президент. Това според мен е безсмислено", заяви Барак Обама.

Ново социологическо проучване на Ройтерс от началото на седмицата показва, че Клинтън е увеличила преднината си с 8 процента спрямо миналата седмица. Четиридесет и пет процента от запитаните казват, че ще гласуват за нея в президентските избори на 8 ноември. 37% са за Тръмп, а 18 процента заявяват, че няма да подкрепят нито един от двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нета се скъсаха да подиграват Обонго за подкрепата му за Хилъри, вадят му постоянно цитати по адрес на Хилъри, докато се конкурираха за Белия дом, визирайки изказванията му, че Хилъри в общи линии е лъжлива некадърница и олицетворява всичко сбъркано в днешната политика. Сегасе прегръща и целува с нея като куче без достойнство.
31
0
 
23
 
! Отговори
:) преди 7 години
Обама се държи като момче от гетото. Клати се, хили се и е адски неадекватен. За Килъри не ми се говори. Тази вещица е луда за вързване. Тръмп не е стока, но е 10000 пъти по-добрия избор. Ако американците имат поне малко акъл в тиквите си, ще изберат него.
30
15
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Когато искам да науча повече за Америка, спирам CNN и влизам във форума на този сайт.Кибиците на партията столетница,всичко знаят, и от всичко разбират.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно смешен *** е Обама. Само го вижте, прилича на афроамерикански служител в хипермаркет, ръкомаха като кукла на конци и се надвиква с микрофона като селски глашатай.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оная нeдоебаната ще ги оправи!
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо му се пише на Тръмп, като се има в предвид, че 99% от американците са жени!
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Населението на САЩ явно иска паниците му да останат пълни, без значение, какво и как ги пълни. Това, че САЩ печелят от войните, които подклаждат и задкулисно водят, че по тази причина гинат и се осакатяват милиони хора, явно не засяга редовия янки. За него е важно да има евтино гориво, препълнени блюда, пуйки и торти, тъповати зрелища, не изискващи много мислене, кряскащи певци и... толкоз. Но рокендролът и кокаколата им са без грешка. Браво за това. А другите народи ... ами, тяхна работа..
25
1
 
10
 
! Отговори
BG-поздрав за Обама преди 7 години
"Хей,яж бананите,животът е във тях! Хей,яж бананите,да бъдеш вечно млад!"Иска му се на шебека нещо,ама няма да е!
24
0
 
15
 
! Отговори
жалко преди 7 години
*** КАК В УЖКИМ "НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА " СТРАНА ПРИТИСКАТ ХОРАТА ПО ТОЗИ ЖАЛЪК НАЧИН??? МИ ТО ЗА ЦЯЛ СВЯТ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА НЕИСТОВО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТРЪМП, САМО ДЕТО НЕ ЗНАЕМ ЗАЩО! КОЕТО ОБАЧЕ НИ КАРА ДА МУ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ И ДА ЧАКАМЕ С НАДЕЖДА ДА СПЕЧЕЛИ - ЗАРАДИ ВСИЧКИ НАС!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нисък поклон за снимката! Казва всичко!
22
0
 
23
 
! Отговори
Моника Люински преди 7 години
Мишел Обама за Хилъри Клинтън, 2008г.:- Жена, която не може да вкара ред в собственият си дом, не може да управлява и Белия дом.
21
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Ха, ами то направо да подкрепят буля Клинтъница, и да си спестят стотици милиони долари и хиляди часове ТВ време? Официалните институции и медии в САЩ направо къртят мивки с "демократичните" си хрумвания напоследък.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче не пишат за кирливите ризи на семейството на Челси Клинтън.Всъщност не пишат в БългарияУ нас пишат за бельото на мисис ТръмпКой от каквото разбира
19
1
 
15
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Точно мънкито ли ще говори за почтеност да беше върнал Нобеловата награда за мир която му подариха за да има очи да приказва.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В момента трябва да направим избор между някой, който е квалифициран и достоен да се кандидатира за президент, и друг, който многократно е доказвал, че не е подходящ за тази длъжност."Обама срещу Хилъри президентски избори 2008г.:- "Тя ще каже всичко и няма да промени нищо. На нея не може да й се има доверие и не е квалифицирана да бъде президент."
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щатите очаквали, че каквотопоискат, останалият свят веднагаим го поднася на тепсия. НоПутин им показва среден пръсти им казва: сега ще ви разкажаиграта!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе техния президент не е ли надпартиен?. Тоест да не си показва предпочитанията към различните партии. Нашия си го знаем, че е послушен пудел на тиквата, и той не го крие. Я каква реклама дръпна на стругарката!
15
2
 
21
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Тръмп няма нито темперамента, нито преценката, нито почтеността, която трябва да има един президент-----------------------------А Клинтън какво нема за да бъде президент? пп. моето мнение е, че точно Клинтън е заслепена /сляпа/ от злоба, от завист, от омраза, от амбиции, от алчност, от ... , от накърнено женско достойнство -срам / публично унижение с процесът м/у съпруга и Моника/ - За каква почтенност говори Обама?
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В разрез с демокрацията е действащият президент използвайки поста си да води антикампания срещу някой от кандидатите и да призовава за кого да се гласува и за кого не. Това в САЩ изобщо не е демокрация, а е някаква жалка пародия.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Републиканците към Кения: Приберете си вересията.