Путин: Няма диалог със САЩ, това е диктат!

За по-добри отношения трябвало взаимно уважаване на интересите
Обновена: 12 окт 2016 23:02 | 12 окт 2016 22:50,
155
Путин: Няма диалог със САЩ, това е диктат!
Снимка: БТА

За подобряване на отношенията между Русия и САЩ е необходимо партньорство и взаимно уважаване на интересите, каза днес Владимир Путин на инвестиционен форум под наслов "Русия зове!", съобщиха ТАСС и Ройтерс.

По думите на руския президент със сегашното правителство във Вашингтон е невъзможно да се води диалог и той на практика отсъства. "Това не е диалог, а някакъв диктат и така е почти по всеки въпрос", заяви той пред форума на "Внешторгбанк".

Путин каза, че е решил да не пътува до Париж на 19 октомври, защото "френската страна даде да се разбере", че сега не е време да се открива руският културно-духовен център и да се разговаря за "всички тези хуманитарни теми".

Президентът призна всъщност, че той не е отменял визитата, а тя е само отложена. "Моят прессекретар [Дмитрий Песков] каза, че я отменяме, за да бъде силна нашата позиция", каза Путин.

Той отбеляза, че отношенията му с президента на Франция Франсоа Оланд са "много добри" и че в отношенията с френския народ и с инвеститорите от Франция "нищо не се е променило".

Същевременно той обвини Париж, че умишлено е подтикнал Москва да наложи вето върху френската проекторезолюция в ООН за примирие в Сирия. Според него французите не са се съобразили с руските предложения и са я внесли, знаейки, че Русия ще наложи вето, защото в текста цялата вина за насилието се е хвърляла върху правителството в Дамаск.

По повод на обвиненията на Вашингтон, че Москва оказва натиск върху предизборната кампания в САЩ Путин каза, че по този начин правителството на САЩ "се опитва да манипулира общественото мнение". По думите му това отвлича вниманието от същината на въпроса, а именно какво са разкрили хакерите, атакували сървърите на Демократическата партия.

Ще работим с всеки президент на САЩ, но главното е той също да иска да работи с нас, декларира Путин пред форума "Русия зове!". Той отбеляза, че е недопустимо използването на Русия като "разменна монета" във вътрешнополитическата борба в САЩ, защото така се вреди на междудържавните отношения.

На въпрос за предполагаемите цели на международните санкции срещу Русия заради намесата й в Украйна Владимир Путин окачестви като смехотворни твърденията, че Русия е в международна изолация.

"Каква изолация може да има за такава страна като Русия?", попита риторично той. По думите му "на тях капацитетът на двигателя и бензинът няма да им стигнат, за да обиколят всички наши граници".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жужето иска и Щатите да го уважават. Не му ли стига,че Ердоган го уважава?
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 77Ти правиш ли разлика между дизайн и патент на стока и мястото където се сглобява? Май не.
62
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хо хо, ботоксовия жужак съвсем полуде.
61
6
 
8
 
! Отговори
До 86 преди 7 години
А ти какво американско, освен китайски айфон имаш у вас.
60
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Не люблю а хочитТо не само американците... какви руски стоки се купуват по принцип :D те ако нямаха газ да са живи умрели.
59
12
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Както казва твоето приятече Ердоган не си на нивото на американските президенти.
58
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 83Под "целия свят" кого имаш предвид? Психично болните ни безгръбначни русофили ли? Много ти е ограничен мирогледа.
57
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великата империя Русия е велика в очите на" слепите".Ще успее ли като Феникс да се роди от пепелта си.Трудно.По скоро една малка България би успяла.Рисия с чутовните си размери според физичните закони с нечовешко усилие би могла да се изправи.
56
14
 
9
 
! Отговори
Не люблю а хочит преди 7 години
Три стоки не знам които Америка купува от Русия...Виж руснаците купуват Айфони,Найк,Хюлерд Пакард,Левайс,Проктър и Гембъл,Дона Карън,Сникърси,Уискаси и Педигри за животните, Шевролети,Фордове и прочее.....но най важното е ,че руснаците умират за долари. На морето ни,идват с долари а не с евро. Я кажете сега какви руски стоки купуват американците !
55
13
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 7 години
Така е! Може ли един истински мъж да изпитва такъв див страх от старостта- нормален етап от човешкия живот?! Той и всички като него какво си мислят- че с ботокс може да си изпънат душите и натрупаният житейски опит в течение на реалните си биологични години?Жалки и страхливи хора! Да не говорим колко е жалко и страхливо това за президент на една държава, който /уж/ е от биологичен мъжки пол....
54
15
 
5
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 7 години
Според договорът от Будапеща от 1994 три велики сили - Русия, САЩ и Великобритания - приемат да бъдат гарант за териториалната цялост на Украйна. Нима през 2014, когато Русия анексира Крим, Путин е проявил диалогичност и предварително е обсъдил с партньорите си по Будапещенският договор - САЩ и Великобритания - нарушаването на териториалната цялост на Украйна? Нима не си спомняте от историята, че именно по подобен повод през септември 1939 започна 2-рата световна война в Европа?
53
11
 
5
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 7 години
Според договорът от Будапеща от 1994 три велики сили - Русия, САЩ и Великобритания - приемат да бѫдат гарант за териториалната цѣлост на Украйна. Нима през 2014, когато Русия анексира Крим, Путин е проявил диалогичност и прѣдварително е обсѫдил с партньоритѣ си по Будапещенският договор - САЩ и Великобритания - нарушаването на териториалната цѣлост на Украйна? Нима не си спомняте от историята, че именно по подобен повод прѣз септември 1939 започна 2-рата свѣтовна война в Европа?
52
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицето на Путин е загубило всякаква мимика. Натъпкал го е с ботекс а и пластичните операции си личат. Много го е страх от старостта.
51
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик политик и стратег! Още помня едно негово интервю в което каза че когато влязъл в политиката бил наивен и като човек на честта и офицер си спазвал думата,докато американците казвали едно ,а вършели друго! След като научил мръсните номера започнал и той да ги използва.Учители са му били всички начело с американците!
50
19
 
9
 
! Отговори
Така е преди 7 години
С диктатор ваеннолюбец не се преговаря .а му се набиват чевийте.
49
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето е в пълна изолация. Ердоган му е хвърлил око а то си мисли че му е приятел. Китай са си заплюли Сибир а то си мисли че са му съюзници.Лукашенко и той му бяга по тъча.За Украйна, Полша, Прибалтика и Румъния да не говорим.Великият БРИКС се разпадна.Евразийският съюз е пълна трагедия.
48
9
 
3
 
! Отговори
До 74 преди 7 години
Русия не е СССР нито по размера по военнополитическото влияние, нито по некадърността му, за която говориш...
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ са АУТСАЙДЕР: Крим,Сирия Украйна,грузия.Турция
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да помисли правилно казваш това е лично за теб и никого друг
45
8
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ако имате възможност гледайте интервюто на Путин дадено за ТФ1,вчера там има отговори на много важни въпроси.