Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!

Западните ни партньори са отговорни за ситуацията в региона!
13 окт 2016 08:28, Елка Василева
187
Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин окачестви като политическа реторика обвиненията за извършени военни престъпления в северния сирийски град Алепо в интервю за френската телевизия Те Еф 1, цитирано от Франс прес.

"Това е политическа реторика, която не е особено смислена и не взема предвид реалностите в Сирия. Дълбоко съм убеден, че западните ни партньори, на първо място естествено САЩ, са тези, които са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност", заяви Путин.

В неделя френският президент Франсоа Оланд заяви, че са извършени военни престъпления срещу цивилните в източната част на Алепо, която се контролира от бунтовниците и е подлагана на интензивни бомбардировки от сирийския режим и руския му съюзник, припомня АФП.

Путин обясни тези въздушни удари с това, че те са насочени против Фронта Ан Нусра, "организация, която винаги е била смятана за част от Ал Кайда и която е включена в списъка на ООН на терористичните организации".

"Не можем да позволим на терористите да използват цивилни като живи щитове. Не можем и да им позволим да шантажират целия свят, като вземат заложници, като убиват затворници, като ги колят", заяви руският президент.

"Ако искаме да доведем докрай борбата с терористите, трябва да се бием с тях и да не им се даваме, да се огъваме или да отстъпваме", заяви Путин.

"Вижте, на нас всичките ни харесват", каза Путин в отговор на въпрос кои кандидати Москва най-много предпочита за президент на САЩ, предаде ТАСС.

"Разбира се, по-добре е да се работи с хора, които искат да работят с нас. Ако Тръмп казва "Искам да работя с Русия", ние можем само да приветстваме това. Но тази работа трябва да е честна и взаимна", добави Путин.

Руският президент подчерта, че смята САЩ за велика страна, а американците - за "много интересен, симпатичен и талантлив народ, велика нация".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факта си е факт и не може да се отрича Русия задава тона в световната политика Сащ са жалка гледка особено в Сирия
4
1
 
4
 
! Отговори
uuuuu преди 7 години
ritorika ritorika se pishe
3
5
 
43
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИ преди 7 години
Запада изпищя ЗАЩОТО руснаците унищожиха лагер на ИД с техни инструктори-факт.Много ги боли западняците за цивилните жертви-ако беше така щяха да ревът и за Ирак,Либия,Йемен,Сърбия,Афганистан,Чили,Етиопия,Панама,Виетнам и т.н.............
2
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкия Путинчо,Оланд го отсвири и сега се развява по медиите.
1
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В последното изречение Путин най-нактая каза истина!