Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!

Западните ни партньори са отговорни за ситуацията в региона!
13 окт 2016 08:28, Елка Василева
187
Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин окачестви като политическа реторика обвиненията за извършени военни престъпления в северния сирийски град Алепо в интервю за френската телевизия Те Еф 1, цитирано от Франс прес.

"Това е политическа реторика, която не е особено смислена и не взема предвид реалностите в Сирия. Дълбоко съм убеден, че западните ни партньори, на първо място естествено САЩ, са тези, които са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност", заяви Путин.

В неделя френският президент Франсоа Оланд заяви, че са извършени военни престъпления срещу цивилните в източната част на Алепо, която се контролира от бунтовниците и е подлагана на интензивни бомбардировки от сирийския режим и руския му съюзник, припомня АФП.

Путин обясни тези въздушни удари с това, че те са насочени против Фронта Ан Нусра, "организация, която винаги е била смятана за част от Ал Кайда и която е включена в списъка на ООН на терористичните организации".

"Не можем да позволим на терористите да използват цивилни като живи щитове. Не можем и да им позволим да шантажират целия свят, като вземат заложници, като убиват затворници, като ги колят", заяви руският президент.

"Ако искаме да доведем докрай борбата с терористите, трябва да се бием с тях и да не им се даваме, да се огъваме или да отстъпваме", заяви Путин.

"Вижте, на нас всичките ни харесват", каза Путин в отговор на въпрос кои кандидати Москва най-много предпочита за президент на САЩ, предаде ТАСС.

"Разбира се, по-добре е да се работи с хора, които искат да работят с нас. Ако Тръмп казва "Искам да работя с Русия", ние можем само да приветстваме това. Но тази работа трябва да е честна и взаимна", добави Путин.

Руският президент подчерта, че смята САЩ за велика страна, а американците - за "много интересен, симпатичен и талантлив народ, велика нация".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
27
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Велик е Путин! България може само да мечтае за такъв лидер. Ама си имаме чехъл за президент.
24
3
 
29
 
! Отговори
Венета преди 7 години
Съгласна съм с Путин, дори ако трябва да действа още по-твърдо. А онези с двойните, тройните, дори четворни стандарти ще си плащат рано или късно, въпреки че причиненото от тях страдание няма да бъде заличено.
23
3
 
12
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Хора опомнете се как ще вярвате на убийци и главорези от терористични групи!това е скандално..........
22
4
 
33
 
! Отговори
безумие преди 7 години
Нямам думи ,страните от запада който са виновни за тази касапница и тероризма в близкия изток обвиняват Русия в военни престъпления когато тя избива терористи!?тази наглост ще погуби запада.
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Путинист.
20
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"получавайки интервю от командир на Ал Нусра..."Що за човек си, за да вярваш на думите на ислямист?!? Че и го цитираш!
19
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24Например сега на 19ти ще е във Франция ...опс, засрами се и отказа да ходи. Няма кой да го посрещне.
18
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето превърна Русия в това, което някога мразехме в Америка -милитаристичен, безпардонен агресор.Сега руснаците бомбардират в Сирия, така както американците през ВСВ, в това число и София.
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Мери си приказките ***,защото Бойко е приятел и с Путин(подари му куче)и ще заповяда да те екстрадират в Москва,а там няма да се церемонят с тебе,а ще ще заточат в Сибир за да ти дойде акъла!
16
21
 
9
 
! Отговори
К Г Б преди 7 години
"Не можем да позволим на терористите да използват цивилни като живи щитове"Точно така Вова, затова бомбардирате наред! Терористи, цивилни, квото дойде!Както казваше един твой колега: "Няма човек, няма проблеми..."Изперкала работа!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До майкълаДосега да си видял някой пепинчо да размазва мъжкар-еми не--и няма да видиш.
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наритаха го от всякъде горкото..
13
4
 
27
 
! Отговори
инфо за наивниците преди 7 години
САЩ ревът за Алепо защото Русия унищожи тренировачен лагер на ИД със американски инструктори-факт.А като е имало цивилни според САЩ,защо не са се махнали от Алепо-нали имаше 2 седмици примирие и хуманитарни коридори??? Май ПАК американски истерии виждаме тук-които се тиражират и от нашите"свободни медии".....
12
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не му харесва на Путин. Никъде не го искат. Ще го съдят и за военни престъпления. Нищо добро не го чака горкото терористче!
11
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най големите терористи са Сащ:Хирошима,Виетнам,Ирак,Югославия,Сирия
10
19
 
6
 
! Отговори
Спиро преди 7 години
Хубавото е ,че взе да му се сменя физиономията и стиска зъби кат н**кано дети. Специалистите знаят защо.
9
3
 
11
 
! Отговори
Георги преди 7 години
От друга Тони Филипов "из дневниците на един луд":""....Бойко Борисов е името на този премиер - дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на регионаЯзък! Не можахме да го опазим в тайна. Разчуло се е вече по целия свят."Благодаря ти докторе, че те има!
8
16
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Мислех, че ББ и ЦЦ са най наглите ама все забравям от кой са се учили.
7
24
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Защото всички величаят Русия, но обичат да живеят в САЩ. Прав си.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин, Путин,Путин имам усещането , че Барак ГОбара се покрил някьде и никой не се интересува от него.