За всеки случай: ЦРУ готви превантивна онлайн война срещу Русия

Вашингтон се страхува от хакерски атаки покрай изборите
16 окт 2016 07:45,
87
За всеки случай: ЦРУ готви превантивна онлайн война срещу Русия
Снимка: архив, Ройтерс

Американското правителство обмисля мащабна кибератака срещу Русия в отговор на предполагаемите опити на Кремъл да повлияе върху президентските избори в САЩ чрез хакерски атаки, предаде NBC, цитирана от в. Монитор.

Телевизията се позовава на настоящи и бивши служители на тайните служби, които уверяват, че президентът Барак Обама изисква от ЦРУ да осигури тайните оръжия, с които да разклати правителството в Москва. Източниците не посочват какво е естеството на мерките, но подчертават, че са набелязани конкретни цели и операцията е в процес на подготовка.

Още по темата

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън отхвърли критиките, че Белият дом не е реагирал на предполагаемите опити за намеса на Русия в президентските избори през ноември. "Ще изпратим послание" на руския президент Владимир Путин, намекна Байдън с иронична усмивка в интервю за NBC в петък вечерта. "Имаме капацитета да го направим и посланието ще бъде изпратено", подчерта той, като уточни, че това ще стане в най-подходящия момент. Попитан дали обществото ще узнае за посланието, Байдън отговори лаконично: "Надявам се, че не."

Кремъл се зарече да реагира незабавно на хакерската атака на ЦРУ. "Това вече граничи с наглостта", коментира ситуацията вчера помощникът на руския президент Юрий Ушаков.

В петък сайтът Уикилийкс публикува поредната партида електронни писма, откраднати от личния акаунт на ръководителя на кампанията на Хилари Клинтън - Джон Подеста.

От щаба на демократката заявиха, позовавайки се на информация на Федералното бюро за разследване (ФБР), че този хакерски удар е разследван като част от по-обща кибератака срещу ръководството на Демократическата партия, в която може да е замесена Русия.

От новите публикувани имейли става ясно, че от кампанията на Хилари Клинтън са поискали от нейния съпруг Бил Клинтън да отмени реч пред инвестиционна фирма миналата година, за да не изглежда прекалено близък до Уолстрийт, посочва АП. Според друг изтекъл имейл кандидат-президентката на демократите е заявила в частна реч пред банка "Голдман Сакс" на 4 юни 2013 г., че САЩ ще обградят Китай с противоракетен щит и ще разположат военни кораби в региона.

Междувременно в Лозана започна международната среща за Сирия с участието на САЩ, Русия и основните страни от региона, които са замесени военно в конфликта, но надеждите за пробив са ниски, както признават самите участници. Малко преди това държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров разговаряха на четири очи за пръв път от началото на офанзивата на сирийския режим срещу контролираните от бунтовниците източни квартали на Алепо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всеки случай: ЦРУ готви превантивна онлайн война срещу Русия...Това как да го тълкуваме?Кой за кого е заплхаха тогава?
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е нали руснаците бяха недоразвита цивилизация и изостанали икономически , бяха уж бедни ,недоизучени , недоизхранени , а сега ви бъркат в някой дупки ми се струва
64
0
 
10
 
! Отговори
Диванен Политолог преди 7 години
"Американското правителство обмисля мащабна кибератака срещу Русия в отговор на ПРЕДПОЛАГАЕМИТЕ опити на Кремъл..."Ето я US демокрацията в действие - ответни действия и наказания ПО ПОДОЗРЕНИЕ.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уикилиикс не краде писма, просто ги правидостояние на света, за да се видят мръсните игри на американците. Те след всяка порция разкрития изпадат в истерия.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФИДЕЛ КАСТРО СМЕНИ 10 АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ И СЕГА СЕ ОЧЕРТАВА И ЕДИНАДЕСЕТИЯПУТИН ИМА ДА ГО ДОГОНВА.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма треска ги удари американците та все руснаци виждат.Сега пък в изборите им се месили и как като е все едно за Русия кой ще е президент.Нормално е дори да подкрепят Клинтън защото е малко лява .Тръмп си е типичен десен и зад него е едрия капитал.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"а кога ли Уикилийкс ще открадне ел.писма на Путин . Нещо много едностранчиво действа тзои Асандж"То ако имаше компромати, краварите отдавна да са ги изровили. Путин обаче няма нищо общо със западните си "аналози" - истински лидер е, и няма мръсни тайни за криене.
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В петък сайтът Уикилийкс публикува поредната партида електронни писма, откраднати от личния акаунт на ръководителя на кампанията на Хилари Клинтън - Джон Подеста."Браво, изкарайте всички кирливи ризи на дъртият ур.од Хилъри!
58
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия направи непростима грешка с Украина , като агресивно и демонстративно открадна Крим и нападна източната и част ! Подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!! Това са чисти световни хулигани и терористи !!!
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68Минуса е за речника ти на политкомисар
56
1
 
23
 
! Отговори
тя преди 7 години
ЦРУ е най- порочната тайна организация изтребила милиони хора по света! В резултат на дейността й са ликвидирани правителства на много страни в Южна Америка , включително и в Чили в началото на 70 -сте!
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мимун е на път да си тръгне от Белия Дом завинаги. Това са му последните напъни за да лансира гнусната вещица продължавайки престъпно да харчи парите на данъкоплатците.
54
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкайй руската кочинаа до край!
53
2
 
14
 
! Отговори
до 62 Веселин Узунов преди 7 години
Веско, чадо. Рано сутрин в неделния ден си използвал евроатлантичрски опиати. Ще си съсипеш здравето....
52
24
 
3
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Русия трябва да я размажат.Що не и стиска срещу Турция а Путин се мазни на Ердоган.Рано или късно Родопите пак ще станат Тъмръжка република, а наша Турция ще ни пази.
51
1
 
18
 
! Отговори
факт преди 7 години
Няма по-гадни хора от американците! Без тях светът щеше да е едно много по-добро място!
50
2
 
9
 
! Отговори
на война срещу Русия преди 7 години
За всеки случай: ЦРУ готви война срещу Русия. Което означава, че първите руски ядрени ракети ще полетят към София. Защото сме васали на САЩ!
49
1
 
0
 
! Отговори
Че преди 7 години
До ВасилевФакт !
48
0
 
14
 
! Отговори
Кремал преди 7 години
И Фейсбука на вашия Бойко скоро ще пострада! и без това там има назначени 8 щатни служители на заплата, които да пишат правилни послания до публиката. Нещо за което дебелият Ви премиер нито би трябвало да има време като зает да разнася поща Анадол, нито има акъл в дебелата картуна да измъдри някакъв текст за пред хората. Виж, да се кара публично в ефир на Аниматорския клок може.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53 Щатите нарушиха споразумението, защото яко са настъпени по мазола, губят в Алепо.