14 мигранти гинат край бреговете на Либия, от тях - 4 деца

Над 2400 души бяха спасени след 20 спасителни операции
Обновена: 23 окт 2016 09:12 | 23 окт 2016 08:13, Александър Попов
45
14 мигранти гинат край бреговете на Либия, от тях - 4 деца
Снимка: Reuters

Най-малко 2400 мигранти бяха спасени вчера край бреговете на Либия, а 14 са загинали, съобщиха Франс прес и Ройтерс, като се позовават на италианската брегова охрана.

Десет мигранти, сред които четири деца, се удавили след като лодката им потънала призори. Останалите жертви били открити в гумена лодка, но причината за смъртта им не е ясна.

През вчерашния ден бяха извършени 20 спасителни операции, с участието на ирландски и норвежки кораби и кораби на неправителствените организации "Лекари без граници" и "Сий уоч".

От миналата неделя до вчера край либийските градове са били спасени над 8100 мигранти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: загинали мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
Ааа преди 7 години
Браво!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да няма някакъв естествен механизъм, който да спре миграцията по вода.. Ако примерно се завъдят някакви хищни риби, вероятно проблемът ще се разреши от само себе си. При такова количество прясна храна на ден, няма как да не им се разрастне бързо популацията, а това е добре и от гледна точка на биоразнообразието в океаните.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, ако се направят дрони с камери, които съвсем безстрастно да пукат лодките им още в Либийски води, изобщо няма да е необходимо да се водят тези скъпи спасителни операции, а и шимпанзите няма да са толкова мотивирани да си пробват късмета.
32
2
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
По-лошото е, че Меркел им играе по свирката!България за съжаление не играе ролята на Германия в световната , и Европейска политика!
31
2
 
6
 
! Отговори
Tret преди 7 години
Тъй де! Ама и нас ни купих за 160 мил. Евро. .Евтини,евтини!!!
30
2
 
2
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Грешка на езика - да се чете Осама бин Ладен - не Садам - макарче 70те години и той им беше голям приятел когато им продаваше нефт нарушавайки ембаргото.ЛИЦЕМЕРИ!!!
29
1
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Много си прав за арабска пролет - американците разбуниха гнездото....а сега Европейците трябва да плащат! Държавни преврати "ала карт" организирани отЦРУГоляма патйрдия вдигнаха , когато самолетити се забиха в WTC ама забравиха навремето кой снабдяваше Садам с ракети Стингър в Афганистан, и кой го научи на партизанска война! С техните камъни...по техните глави!
28
1
 
5
 
! Отговори
Tret преди 7 години
До ЦиникАбсолютно съм съгласен с теб...Обаче съгласи се и ти че Запада е също доста циничен с тях и нас...Износът на демокрация за получателите на стоката май се оказва пълен ужас глад мизерия. Това трябваше да се предвиди още преди франселата да молят САЩ да хвърлят бомби...Всички са го знаели...Сега обаче мрънкат и искат солидарност от нас. БГ няма колонии там и не е питана за бомбите. ..така че халал да са им лодките. ..Просто много си приличаме с тез излъгани камилчета..
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14 мигранти гинат край бреговете на Либия, от тях - 4 деца===Баси кефа. Защо не направите рубрика за новини по темата? "Добрите новини днес", или нещо такова?
26
5
 
12
 
! Отговори
Циник до tret преди 7 години
Това е История....ако хан Тервел не беше спрял халифите Европа щеше да им слугува и до днес...същото се отнася и до османската инвазия...ако не ги бяха спряли щяха да поробят не само нас ( за 500 г.) Избрал си фалшива струна да ни свириш.Не ме е жал за араби, и африканци....сами са си виновни! Не са точно 'носители на цивилизация и напредък"
25
1
 
1
 
! Отговори
Tret преди 7 години
Исках да кажа КАДФИ
24
4
 
5
 
! Отговори
Tret преди 7 години
Жалко е това което се случва всеки ден с тези хора, НО по-жалкото е че Европа и останалият свят страдат от загубя на Краткосрочна памет. Не беше така преди 5 години докато Карачи беше жив.Къде са сега GB и FR заедно със САЩ. ..а го отнася само Италия...Арабска пролет нали...Цял континент държан векове в мизерия и експлоатиран. ..Демокрация или Демагогия..
23
1
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Този юзер Берлин очевидно е ***-провокаторНе света да обиколиш - в космоса да идеш моето момче си оставаш *** невиждащ по- далеч от носа си!
22
2
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Вместо да се дърлите с българите, които са против тази НЕЗАКОННА ИНВАЗИЯ се чукнете по алтруистките кратуни, и вижте , кои са истинските виновници!!! А те са фрау Мурксел(Меркел) с нейното "REFUGES WELCOM"! Всичката кръв на удавените е по нейните ръце! Защо Австралия няма такива проблеми - защото са твърди, и не се оставят да ги изнудва бежанска гмеж от целия свят!Докога тези от Фронтекс вместо за защитават границите на Европа ще я пълнят с терористи и ***? Не е виновен този дето яде бан
21
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 7 години
поста ми е до номер 21. Да го прочете и онзи,дето нарича себе си Берлин
20
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До ***. А това прочете ли - dnes.bg/world/2016/10/23/dete-migrant-skochi-ot-blok-nasyrchavali-go.319583. И да не кажете че пак българи има намесени сред тези, дето са подстрекавали момчето да скочи.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ги е канил с бъклица и дрян
18
21
 
4
 
! Отговори
подчовеци преди 7 години
само един българин може да се радва на смъртта на хора. За това сте прокълнати, най-бедни,най-много болни от рак, най-много инфаркти. Изобщо не се чудете защо е така. Омразата и злобата в черните ви сърца ви убива.
17
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До Берлин. Ако живееш в Берлин скоро ще разбереш какво могат да направят. С тази политика на вашата баба Германия е загубена. Лошото е че покрай нея и цяла Европа ще пострада, заради изкукуригалата бабетина, която под-гъ-зува на Хюсеин Обама
16
22
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Оф, добре, че не живея сред хора като вас! Обиколил съм маса свят и никъде няма по-зли хора. Какво са ви направили?!