Парламентът на Венецуела обвини Мадуро в държавен преврат

Мадуро е виновен за икономическия срив на Венецуела, заявява опозицията
24 окт 2016 09:55, Елка Василева
12
Парламентът на Венецуела обвини Мадуро в държавен преврат
Николас Мадуро. Снимка: архив, Reuters

Венецуелският парламент, в който опозицията има мнозинство, обвини режима на президента Николас Мадуро, че е извършил държавен преврат, прекъсвайки процеса за свикване на референдум за отстраняване на президента от власт, предаде Франс прес.

Националното събрание прие резолюция, в която обяви, че конституционният ред е нарушен и режимът на Николас Мадуро е извършил държавен преврат.

Още по темата

Така парламентът ще може да предприеме действия в международен план и да предизвика натиск от народа, гласи резолюцията.

Националният избирателен съвет обяви в четвъртък, че отменя процеса на събиране на подписи за референдума, който трябваше да се състои тази седмица и бе последният етап преди свикването на референдум от опозицията, обединена в Коалицията за демократично единство (КДЕ). Тя обвинява Мадуро за икономическия срив на Венецуела, предизвикан от поевтиняването на петрола.

Във Венецуела има остър недостиг на стоки от първа необходимост, пред празните магазини се вият опашки и престъпността се разраства. По оценки на Международния валутен фонд тази година инфлацията ще достигне 475 процента, а догодина - 1600 процента, добавя АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Венецуела като има петрол, защо народа е гладен???? САщ ли са им виновни?? Социализма свършва, когато свършат парите на другите. Факт.
9
0
 
3
 
! Отговори
Жан Виденов преди 7 години
Някак ми е познат от някъде този сценарии...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново под слънцето, повтаря се схемата със тази от Бразилия. С идването на демокрацията първо, ще усетят как литър бензин ще стане по скъп от ролка тоалетна хартия.
7
4
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 7 години
Този комунист Мадуро, да ме хване за "ухото"!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Скоро прочетох една мъдра мисъл:" Да пишеш на латиница в нета е, като да пишеш по стената с л****. Чете се, но е много грозно!"
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родните *** плюят срещу пожарникаря, който е готов всеки момент да подаде оставка, а ръкопляскат на инфантилният автобусен шофьор Мъдуро. Странно!
4
6
 
9
 
! Отговори
чичо сам преди 7 години
Дългата /и м'ръсна / ръка на Чичо Сам, където пипне .....трева не никне!!!!
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Венецуела има много нефт и САЩ няма да спрат, докато не сложат някой удобен за тях президент, който няма да пречи на международните корпорации да присвоят венецуелския нефт и печалбите от него. Това вече сме го виждали, примерно в Либия и Ирак.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мадуро да вика бързо Путин, че да не стане като в Сирия.
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На *** все някой др им е виновен за некадърието и кражбите...