Путин нареди нова хуманитарна пауза в Алепо

Така според него ще се избегнат "безсмислени жертви"
2 ное 2016 11:37, Елка Василева
80
Путин нареди нова хуманитарна пауза в Алепо
Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на руските военни да обявят хуманитарна пауза в сирийския град Алепо на 4 ноември от 09.00 до 19.00 ч. Решението е съгласувано със сирийското ръководство. Това съобщи днес пред журналисти началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, предаде ТАСС.

По нареждане на Путин - върховния главнокомандващ въоръжените сили, министърът на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу взе решението за обявяване на нова хуманитарна пауза в Алепо "с цел избягване на безсмислени жертви", посочи Герасимов.

Всички хуманитарни коридори, подготвени по-рано в Алепо от руския Център за помирение, ще продължат да действат, за да се изтеглят по тях мирни жители и бунтовници, добави той.

Още по темата

Руската и сирийската авиация вече от над две седмици не нанасят удари в района на Алепо. Отворени са общо 8 хуманитарни коридора: шест за излизане на мирни жители от града и два, през които могат да го напуснат въоръжени бунтовници. Руските военни обаче заявяват, че терористите продължават да обстрелват тези коридори, за да не може мирното население да ги използва.

Генералният щаб на руските въоръжени сили приканва въоръжените формирования да спрат боевете в Алепо и да излязат от града, като запазят оръжието си, по двата определени за целта коридора, заяви днес Валерий Герасимов.

"С оглед неспособността на нашите американски колеги да отделят опозицията от терористите се обръщаме директно към всички лидери на въоръжени формирования", каза той. "Единият коридор е отворен за придвижване към сирийско-турската граница, другият - към Идлиб", уточни руският военачалник.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Ано Умни заради точно това всеки 3 месеца самолетите се ротират и това е стандартна практика за всички ВВС по света. Стига си се халосвал.
39
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 40 42Умници в момента в който се обяви ЕПИДЕМИЯ - Всички почват да говорят - След това всички РАЗУМНИ ВЗЕМАТ МЕРКИ - КОЕТО Е ПО-ГОЛЯМА СПИРАЧКА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СПИН.НАЙ-ДОБРОТО НЕЩО И ЗА ТЯХ И ЗА НАС Е ИСТЕРИЧНО ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ПРОБЛЕМА ЗАЩОТО ХОРАТА КОИТО ИМАТ АКЪЛ ВЗЕМАТ МЕРКИ. ТЕЗИ БЕЗ АКЪЛ ...
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Кузя му свърши кюмюра и не може да стигне до Сирия. На самолетите в Хмеймим им свърши ресурса, а чайника е далеко - няма с какво да бомбардират!Сега ако ги набарат брадатите и им е спукана работата, що груз-200 има да извозват....
37
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37В Екатеринбург официално е обявена ХИВ епидемия.да ***, полза от каскетите никаква.
36
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 37Аууу страшна новина 25000 от 1,5 милиона заразени със СПИН в един от градовете - Ти не знаеш истинските мащаби на проблемаСпоред преценка на отговорни лица от СЗО броят на всички заразени лица в света от вируса на СПИН към края на 1986 г. е към 10 млнТова УМНИКО Е В ЗОРАТА НА ПРОБЛЕМА НАРЕЧЕН СПИН. 1985 годинаОценки за момента - 42 МИЛИОНА ЧОВЕКА НОСИТЕЛИ НА ВИРУСА НА СПИН ПО СВЕТА
35
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До ФАКТ 31Стига с тия опорни точки бре УМНИКДОРИ И В БЪЛГАРИЯАко днес хакнат сайта на МВР какво ще стане със системата на МВР - НИЩОЗАЩО?ЗАЩОТО СИСТЕМАТА ФИЗИЧЕСКИ Е ОТДЕЛЕНА ОТ ИНТЕРНЕТ. Ефекта ще е че аз/ти/той/тя/ние/вие/те не мога да проверят къде се намира еди кое си РПУ и директния му телефонСъщото е за Военната системаТова е направено още преди да се родим повечето в целия соц лагер. Виж в Америка системите са толкова интегрирани с интернет че си остават уязвими.
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето до какво доведе джуджето страната си: В Екатеринбург официално е обявена ХИВ епидемия. Всеки пети жител е с ХИВ предаван предимно чрез инжектиране на наркотици!
33
5
 
8
 
! Отговори
ДО ФАКТ преди 7 години
Паметника на американските летци бомбардирали София по време на втората световна война седи в Южния парк София. Били са убити страшно много жени и деца. СОфия е напълно разрушена останали са съвсем малко стари сгради. Повечето са строени след 1945.АКО ТОВА НЕ Е НАГЛОСТ ТОГАВА КОЕ Е?
32
1
 
7
 
! Отговори
До ФАКТ преди 7 години
Американците са създали интернет не е много точно по скоро американските военни са разсекртеили военна затворена интранет мрежа с идеята да добиват повече информация влагана самостоятелно от потребители на мрежата в цял свят. След това инициативата масово е поета от частния бизнес и така имаме днешния интернет. Основната му гражданска цел е търговия без граници в цял свят и комуникация с чужди партньори. Компютъра е измислен от българин, но тук идва въпроса ти тук къде си? Ти какво си СЪЗДАЛ?
31
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 29Вярно и невярно.Американците могат да пускат много по-тежки самолети от типа самолетоносачи с трамплин като Кузнецов. Кузнецов за АУАКС ползва Хеликоптер. Не е проблем при защита но ударната група има видимост само на 400-500 км от корабаЕ-2 или еквивалентните могат да поглежат до 1000 и повече километра от кораба в опасното направление което си е преимущество.Спекулира се че следващия Самолетоносач на РФ ще е Ядрен(за да няма общо с Украйна) и с трамплин и катапулт(електромагн
30
0
 
4
 
! Отговори
асс преди 7 години
Браво
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах излитане на изстребител от борда на Кузнецов. За разлика от американските самолетоносачи които използват парен катапулт за изстрелване на истребители на руските такъв не се използва. На Кузнецов също няма. Запитан за това адмирал от ВМФ на руския флот отговорил така: Просто нашите изстребители имат достатъчно мощни двигатели да ги вдигнат във въздуха за разлика от американските които на късо разстояние което палубата на самолетоносача не могат да се вдигнат.
28
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 26Чечня 1 - Политиците които се договаряха със сепаратистите предаваха военните, предаваха/продаваха оръжие на врага и прочие - Русия беше принудена да подпише Унизително примирие.Последва вместо мир БЕСЛАНПутин си взе поука. Чечня 2 - само 3 човека знаеха плана на операцията всички останали се командваха през сателит(ново за Руската армия тогава) Размазаха джихадистите.Грузия - заради малодушието на Медведев руските военни влязоха чак на 3 ден след началото на конфликта - ЖЕРТВИ
27
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 25Само се запитай Къде е правен Кузнецов - В Украйна. Кога е довършван. По време на разпада на СССР когато качеството пада тотално. Спекулира се че турбините са добре но котлите генериращи пара са им сложени нестандартни тръби за генериране на пара(не от правилната марка и модел стомана) и От там непрекъснати повреди. Втората спекулация е че въпросното димене е пак поради конструктивен дефект но за да го оправят трябва да изтърбушат(в прекия смисъл) кораба - нови димоходи ...
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби, гледната точка на ВОЕННИТЕ я знаем.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В района на Сирия само ако не се е случила някоя" черезвичайная авария", което за кюмбето си е съвсем обичайно. Ако беше там пропагандната машина отдавна щеше да е заляла форумите с невероятния успех.
24
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 21Леле колко ГЛУПАВО изказване от гледна точка на ВОЕННИТЕ.1. Повечето сгради в Сирия са 2-4 етажни. Рашките имат една бомба БЕТАБ 500 - Бетонобойна бомба 500кг. Пусната върху коя да е подобна сграда пробива всички етажи и се взривява в мазето след което сградата рухва в дупката. Точно спецназа на АСАД определя сградите опорни точки на опозицията и след това руските самолети ги сриват със земята.2. Ползват експериментално роботи с картечници. Но са само 3-4 прототипаБАВНО БАВНО
23
2
 
13
 
! Отговори
G преди 7 години
САЩ не могат да отделят "опозицията" от терористите, защото и двете са им рожби.
22
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 13Стига бре вземи един калкулатор и смятай малкоКузнецов при икономична скорост от 18 възела прави на денонощие по 700км. Разстоянието от Гибралтар до Сирия са 4000км максимално или 6 дни преко сили Тоест ако е минал през Пролива 27.10.2016 днес е в района на Сирия
21
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин просто е в безизходица. Избомби де що можа, но Алепо не пада и не пада. С жива сила не смее защото ще стане за смях, а и плаващият крематориум още е далеч. Затова прави този отчаян ход. Не от хуманност, той отдавна е показал, че няма такива скрупули.