Танков снаряд е взривил сградата на ООН в Алепо

Причинени са щети на горните етажи, няма сведения за пострадали
1 ное 2016 09:44, Елка Василева
11
Танков снаряд е взривил сградата на ООН в Алепо
Снимка: архив, БТА

Танков снаряд е паднал върху сградата на ООН в Западно Алепо, повреждайки горните етажи, съобщи световната организация, цитирана от Ройтерс.

"Ужасяващо е, че сградата, където се помещават офисите на ООН, е била пряка мишена", каза служител на организацията в Сирия.

"Ние осъждаме остро увеличаването на насилието в целия град Алепо - и в източната, и в западната му част, довело до гибелта на огромен брой цивилни, включително деца", се казва в изявлението.

В него не се уточнява дали има пострадали при експлозията и коя страна в конфликта е отговорна за изстрелването на снаряда.

Бунтовнически групировки провеждат през последните дни офанзива срещу западната част на Алепо, контролирана от режима, за да се опитат да пробият блокадата на източната част, наложена от правителствените войски.

Повече от 40 души са убити и много по-голям брой ранени при ракетните атаки срещу Западно Алепо, се посочва в изявлението на ООН.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей пропагандата не спи, само един компетентен журналист или който там е автор на статията да ми каже каква е разликата между танков снаряд и снаряд от друго оръдие?
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Много пък сте загрижини за режима на Асад тролчета?абе загрижени, събират рубли за новата Лада-*** :)
7
1
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Много пък си се загрижил за ислямистите ***? Ходи танцувай за някой цент
6
1
 
26
 
! Отговори
Нищо преди 7 години
Нищо сериозно. ООН-то така и така нищо не направи за да помогне на този народ.
5
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много пък сте загрижини за режима на Асад тролчета?
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но удобно пропускате да кажете, че тези атаки, включително и със химически снаряди, са дело на "умерените", подкрепяни от същото това ООН, САЩ и целия Запад.Нали точно Де Мистура казваше, че лично щял да придружи терористите в евакуацията им.Путин ги изигра с пореден стратегически маньовър - преди дни не се поддаде на молбата за подновяване на ударите, и така им лиснаха умерените... "лица". Сега има още една причина да ги изравни със земята.
3
9
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
и украинците свалиха пътническия самолет... шаблоните едни и същи от 70 години. как па владимир илич ги не научи на нещо ново. сега следва примирие, след него "изненадваща офанзива" на правителствените сили.кой знае може да видиме и армати в алепо, закупени от "военторг" от "загрижени за съдбата на нацията бизнесмени".
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я виж ти, то имало и Западно Алепо, колко интересно. И ако не знаете, там живеят над милион цивилни, но че тях също ги избиват, т.нар. "демократичен" Запад и дума не обелваше. Защо ли? Ами защото трябваше да се обвини " умерената" опозиция, което не е редно. Друго си е за всичко да е виновна и да се обвинява Русия и Асад, някак си е "по-коректно". А "умерените" главорези трябва да се пазят, че може пак да потрябват.
1
4
 
37
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Не се споменава да е дошъл от правителствените сили, значи ясно кой ги е обстрелват, така наречената демократична опозиция.