От Русия с любов: Матрьошката на Тръмп до Мао

Сувенирът е в хит за туристите и колекционерите в Москва
8 ное 2016 19:35, Анисия Иванова
4
От Русия с любов: Матрьошката на Тръмп до Мао
Снимка: Bulgaria On Air

И докато Хилари Клинтън и Доналд Тръмп започнаха битката за Белия дом, матрьошка с лика на милиардера се превърна в истински хит в Москва. Магазин за сувенири в руската столица отчита рекордни продажби на дървените кукли с лика на Тръмп, всяка от които съдържа друга подобна с малко по-малък размер в себе си.

Причина за голямата популярност на републиканския кандидат за президент на САЩ е фактът, че Тръмп неколкократно заяви, че ще поддържа близки отношения с Русия, ако влезе в Белия дом.

"Матрьошките с образа на Тръмп се купуват най-вече от колекционери. И има голям интерес от страна на чужденците. Магазинът постоянно е посещаван от чуждестранни туристи, които много харесват матрьошката на Тръмп", споделя Едуард, собственик на магазин.

"Купувам си тази матрьошка, защото наистина я асоциирам с Тръмп. Отваряш куклата и отдолу виждаш още една – същата, но по-малка. Мисля че така е и със самия Тръмп – докато отшуми скандалът около казаното от него и ето ти нов гаф", казва турист от Индия, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Традиционните матрьошки са с руски носии. Модерните им версии обаче са на актьори, музиканти, анимационни герои и политици. В московския магазин матрьошката на Тръмп е поставена между тези на германския канцлер Ангела Меркел и покойния китайски лидер Мао Цзедун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
сс преди 7 години
Оставете русия на мира а матряошка мн хубова играчка за деца ако не знаете
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "ако разгледате с лупа ще разпознаете" ТЕБ дяволчето Фют (в хретински вариант)
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако отворите матрьошката на Тръмп най-отвътре ще изскочи дребна фигурка която ако разгледате с лупа ще разпознаете един от Кремъл.