Йоханис: С победата на Тръмп ще има последици за Европа!

Избирането му утвърди антисистемното течение, заяви румънският президент
10 ное 2016 09:22, Елка Василева
20
Йоханис: С победата на Тръмп ще има последици за Европа!
Клаус Йоханис. Снимка: архив, Reuters

Победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ ще има значителни политически последствия за Европа. Това заяви президентът на Румъния Клаус Йоханис в разговор с преподаватели и студенти в Централната университетска библиотека в Букурещ, предаде ТАСС.

"Тази победа в политически план ще има значителни последствия за Европа. Избирането на кандидата Тръмп утвърди антисистемното течение. Това ще има последици за общите избори в Европа през 2017 г.", каза Йоханис.

"Тръмп спечели изборите, защото говореше неполитически, откровено, защото улови емоциите на определена категория (избиратели), която вече не се отъждествява със сегашната върхушка", заяви румънският президент.

Според Йоханис в САЩ е имало протестно, антисистемно гласуване. "Аз самият съм призовавал политиците и парламента да възстановят връзката между народа и политиците. Ако се получи разминаване, се стига до осъдително гласуване по адрес на политическата класа. Мисля, че това се случи в САЩ", каза той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Бай Йордан от Сливен преди 7 години
"утвърди антисистемното течение" - дяволски е прав. Утвърди я. И така ще е занапред. Щото системата с шайка кукловоди-еврейо-масони трябва да си отиде.
8
0
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До азВеликобритания преговаря за инвестиции с Китай след Брекзита. Това не Ви ли говори многозначително.След година-две най-вероятно и ЕС ще се нареди на опашката след като САЩ врътнат всички кранчета.Тръмп го каза в прав текст.Инвестициите не трябва да изтичат а да се втичат в САЩ.
7
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ArmagedonНе е обещавал да намали всички данъци! Обещал е да намали най-високата данъчна ставка! Иначе казано - обещал е да намали данъците на свръхбогатите! Колкото до работните места - в САЩ няма такава голяма безработица! За да увеличи работните места ще трябва не да гони чужденци, а да ги кани! Между другото - ние вече имаме опит с подобни обещания за рязко увеличение на заетостта! Както знаем - голословни лъжи! Държавата няма как да осигури нови работни места - т.е. още служители.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лош чокой с германистанско име.
5
2
 
4
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
25 милиона нови работни места(на афро-американците ще им се стъгни живота,няма вече леж и еж)Незаконите имигранти ще бъдат депортирани(няма зелени карти и визи за родата)Намаляване на данъците(китайците да му мислят)Всички американски фирми които напуснаха САЩ поради демократичните данъци(които демократите въведоха и прогониха инвеститорите от САЩ)ще се завърнат.Раят Америка само за американците.Възможно ли е се питам аз?Тръмп нова ера ли е или само временно явление за светът.Дано да е за добро.
4
2
 
4
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
Слаб ЕС,САЩ,Англия са от полза само за Китай.Всички ще трябва да работим като тях,за техните пари,при техните стандарти.Икономическата война не прощава.
3
2
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Още по-зле бе, другарю сух енциклопедист, още по-зле. Аман от "умни" шваби във властта и политиката.
2
1
 
22
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Макар и с половин уста...човека казва истината! Самозабравилата се политическа с**** ОСОБЕНО В ЕВРОПА отдавна живее , като "малкия принц" на накаква друга планета пълна със слончета с цветовете на дъгата! Банда оядени с*вине - дано навсякъде десните изметат продажниците от топлите им кочинки!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2Името е немско,умнико,както и самия той е с германско потекло