Руска тв: Какво да очаква Путин от новия екип на Тръмп

Оправдани ли са очакванията за затопляне на отношенията Русия-САЩ?
11 ное 2016 21:55, Елка Василева
57
Руска тв: Какво да очаква Путин от новия екип на Тръмп
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Доколко са оправдани очакванията в Москва за затопляне на отношенията със САЩ през управлението на следващия президент републиканец, пита се руската опозиционна телевизия "Дожд" под заглавие "Новите ястреби: какво да очаква Путин от новия екип на Тръмп", съобщава Би Би Си.

Според източници на Ен Би Си нов държавен секретар след Джон Кери може да стане бившият председател на Камарата на представителите в Конгреса Нют Гингрич. По време на кампанията той защитаваше Тръмп от обвиненията в прекомерни симпатии към Путин, посочва "Дожд" и го цитира: "Путин е факт. В един момент ще признаем, че този човек съществува и да му лепим етикети не е най-добрата стратегия".

През 2014 г. Гингрич оповести собствен план за въздействие върху Путин - предложи например да се намали зависимостта на Европа и Украйна от руския газ и съществено да се вдигне добивът, което да срине цената на суровините, а режимът на Путин по думите му зависи от тях. Препоръча също да се увеличи военната мощ на САЩ, за да "покажем, че признаваме: Путин е по-опасен, отколкото смятахме". Гингрич обаче е против военен конфликт с Русия, се казва в материала.

Друг кандидат за първи дипломат на САЩ е сенаторът от щата Тенеси Боб Коркър, призовавал по време на кампанията Тръмп да гледа резервирано на комплиментите от Путин. Не бива да допуснем Путин да успее в своята агресия, той трябва да си плаща за нея, докато не промени своя курс, убеден е политикът, чието интервю през Си Ен ЕН обобщава "Дожд".

Според мрежовото издание БъзФийд държавен секретар може да стане и бившият посланик на САЩ в ООН Джон Болтън. Той също се обявява за по-твърда политика спрямо Русия и обвинява администрацията на Обама, че е твърде мека. Преди победата на Тръмп Болтън заяви неведнъж, че Путин би желал да види като президент на САЩ "слабата" Хилари Клинтън, а не "силния" Тръмп, добавя руската телевизия.

Сред кандидатите за поста министър на отбраната на САЩ аналитици посочват сенатора от Алабама Джеф Сешънс, член на комисията по въоръжените сили. През март Сешънс изрази тревога, че Русия може да продължи "агресивната си политика в Европа", тогава "трябва да й бъде изпратен сигнал, че ще плати скъпо за това поведение". По думите му, ако Минските споразумения не бъдат изпълнени, САЩ и Европа ще трябва да се обединят и "да дадат на Русия по-решителен отпор".

Американски медии сочат освен това за бъдещ външнополитически съветник на Тръмп Стивън Хадли, заемал този пост през управлението на Джордж Буш младши. "Русия трябва да бъде наказана за политиката си, но не и изолирана", цитира "Дожд" негово изявление отпреди две години. Хадли приканваше същевременно Вашингтон да подкрепи страните, "страдащи от руския натиск", посочва телевизията.

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани може да стане според Ен Би Си генерален прокурор на САЩ. По думите на Джулиани Тръмп не е казвал, че руският президент е добър човек. За такъв не го смята и самият бивш кмет. "Путин е аморален, опасен индивид", но с него "човек може да се разбере", твърди Джулиани.

"За мен Путин е убиец, но не е безумен убиец. Той е типичен автократ. Както се очаква всъщност от човек, прекарал живота си в КГБ и може би убивал хора в КГБ. Не се съмнявам, че е поръчвал убийства по цял свят, но същевременно с него може да се разбере човек, защото той не е луд", уточнява политикът, сочен за следващ генерален прокурор на САЩ.

"Уолстрийт джърнъл" назовава и друг кандидат за поста - губернатора на Ню Джърси Крис Кристи, бивш съперник на Тръмп, отказал се от надпреварата в негова полза.
По думите на Кристи в отговор на руската агресия той "би върнал войските в Полша и би активизирал военната дейност в Балтика, за да отправи ясен сигнал за нашите намерения".

Кристи обвиняваше Путин, че иска да изгради персийска империя съвместно с Иран. Той заявяваше, че следващият президент на САЩ трябва да е готов да извади от калъфа ядрения арсенал, отбелязва руската телевизия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
до21 преди 7 години
Не ти знам случая, но така (горещо) мразят хора нечисти, причинили зло на някого (най вече на себе си); които дължат благодарност, но от злоба не искат да го признаят и я насочват срещу тези, на които са задължени. Сори, ако бях психиатър бих бил по-изчерпателен, но уви. Все пак мога да те съжаля, всъщност не, защо пък, просто такива са ми безразлични. Български нищожестваааа.., изкрещяло го....ото и паднало в дупката. Та, плувай със здраве към пречиствателната, утре ще осигуря друго на света
9
1
 
4
 
! Отговори
Петър преди 7 години
До АнонименЯвно нещо много лошо се е случило със вас за да сте в това псхично нестабилно състояние.Видно от написаното нямате приятели които да ви насочат към правилната клинична пътека.Жал ми е за вас.За да ви олекне излезте на центъра на гр.Варна и публично заявете позицията си.Нека народната любов със всичка сила заиграе по вашето крехко тяло.Ще се молим за вас
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опозиционна руска телевизия.... Я посочете една такава в демократична България. Няма нали? Е къде живеят диктаторите? Май тук? Защо наскоро затвориха две телевизии, единствения им грях беше, че пускаха предавания на RT.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далеч не съм фен на Путин, като цяло смятам, че подлага на лишения руския народ, управлява авторитарно, грубо, в Русия демокрацията е фикция. Обаче, в последите десетина години е постигнал всяка една своя цел, победи във всяка своя битка - външно и вътрешно политическа, опроверга всички прогнози на нализаторите; унизи американците няколко пъти, последно с намесата си в изборите. Явно е много, ама много умен политик, шахматист бих казал. Ако някой може нека посочи подобна световна фигура
6
14
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Путин тероризира съседите си и света, като се опитва да ги изнудва с ядрена заплаха.САЩ, АКО ЖЕЛАЯТ могат да парализират Русия!ПРОВЕРЕТЕ САМИ! А това е хакер едва на 30-то място в световната ранг-листа на независимите хакери.Все пак, американците са измислили Интернет...................Известный американский хакер, называющий себя Jester (Шут), атаковал веб-сайт банды Калантарова (он же Лавров) МИД России....Сообщение хакера было удалено, но оно доступно для обозрения на скриншоте !
5
1
 
5
 
! Отговори
баш българин преди 7 години
До 17 не очакваме диваци като теб да оценят българският етнос
4
12
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
И ГЕРБ , и БСП, са московски мекерета!А Кремъл е централата на световния тероризъм!ТОГАВА,НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В СВЕТА, ЗАСЕГА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В ЕВРОПАНа 16.04.1925г. в катедралата Св. Неделя в София,на опелото на български генерал убит за примамка от комунисти-московски мекерета , е извършен най-кървавият терористичен атентат. Ранените са над 500,жертвите надхвърлят 200-много невинни жени и децаСред убитите са 13 генерали-ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ,които България е водила
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям ЦИРК!Биг ШОУ! Чок СЕИР!Цяла България спори ,кой от двамата КОМУНИСТИ, е по-голям АНТИКОМУНИСТ!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пехотинецо,сигурно не си чувал за "мъртва ръка".И да изчезне Москва,възмездието за САЩ ще дойде.Та всеки ще лае,но ще си натиска парцалите.
1
5
 
19
 
! Отговори
В РУСИЯ Е ИСТИНАТА преди 7 години
Путин предпочиташе Тръмп и това стана. Останалото е ала-бала.