Официално: Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат

Лидерката на ХДС срещна критики през последните месеци
20 ное 2016 16:00,
156
Официално: Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално кандидатурата си за четвърти мандат на парламентарните избори през 2017 година, съобщиха източници от нейната партия, цитирани от ДПА.

62-годишната Меркел е казала на другите ръководители от нейния Християндемократически съюз (ХДС), които днес заседаваха в Берлин, че има амбицията да бъде преизбрана начело на съюза на конгреса през декември, след което да се кандидатира отново за канцлерския пост на парламентарните избори, посочват източниците.

Хората в Германия от месеци чакат повече яснота дали Меркел - която е на власт от 2005 година - ще се кандидатира за четвърти мандат.

Лидерката на ХДС беше изправена пред редица трудности през последните месеци - както критики за управлението на мигрантската криза, така и спад на доверието, с редица изборни загуби, а също и засилването на популизма.

Официално изявление на Меркел се очаква в 19 часа местно време (20 часа българско).

Ако спечели изборите през 2017 година и изкара пълен четиригодишен мандат, Меркел ще се изравни по продължителност на управлението в следвоенния период със собствения си политически баща Хелмут Кол, който бе начело на германското правителство 16 години, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
!? до Space-то преди 7 години
Виж преведи ,щото с нулевия ми немски си фантьзиам ,че от нейната партия са я подкрепили 90% и че от Август на сетне общата подкрепа за Меркел се е покачила от 50 на 55% ...
74
3
 
13
 
! Отговори
aziatci преди 7 години
по-какво германците се различават от азиатците, като позволяват един човек да ги управлява повече от 20 години, просто в Европа гражданите трябва да си извоюват правото да не се позволява на никой да заема важен държавен пост/депутат или комисар повече от 5 години- това е напълно достатъчно ако има идеи да ги реализира
73
3
 
15
 
! Отговори
AFD преди 7 години
Управляващата коалиция просто няма друг кандидат (кандидатка). Ако Меркел откажеше, това би означавало че признава банкрута на досегашната си политика.А до 102 по-долу: Президента (не канцлера) в Германия се назначава, изборът му е пълен фарс. Коалицията се разбра да предложи Щайнмайер, никакви други кандидати. Дори в България изборът на президент е много по-демократичен, имахме около 20 кандидати, някои от тях безпартийни.
72
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия избират , а в рашенланд назна4ават . Разликата е огромна .Даже провеждането на избори в Русия е излишно .Баламосват света .
71
5
 
30
 
! Отговори
аС преди 7 години
Ми нека я сложат на дузпата, немската Цецка Цачева
70
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ще си я изберат отново. Изобщо няма да ме учуди.
69
3
 
22
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Не е проблем,че Меркел се е провалила,проблем е,че продължават да я държат на поста!В тая партия(CDU - ХДС) не си ли правят сметката докъде ще ги докара такъв лидер?Много добре си спомням,как навремето(1990 г) легендата Маргарет Тачър бе заменена от торите,защото вече не беше адекватна на времето!Просто взеха правилно и целесъобразно решение за партията си и за държавата!Е това е правилния подход,а не позоваването на предишни заслуги!
68
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Молба към германския народ: "Хора, моля ви не гласувайте за този птеродактил! Спомнете си, че имате някакво достойнство и махнете изкукалата бабишкера от държавнот окормило! В България дори и да си позволим да сложими о.л.и.г.о.ф.р.е.н на чело на държавата, много по-лесно можем да го свалим, а и от политиката му не зависи бъдещето на континента!
67
5
 
18
 
! Отговори
бг преди 7 години
Край на ЕС! Идва националсоциализма?
66
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 86: "И Меркел - както Хилъри - в пенсия, че доста изкукаха и двете"...., а ти по рождение !
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те така се губят избори, като предложиш кандидат срещу който всички да се обединят.Те така печелят и крайно десните, като се появява удобен противник.Ще я разсипят ... тук ще има не протестен, а маказателен вот.
64
3
 
11
 
! Отговори
до 85 SpaceX преди 7 години
Аз му говоря за мигранти от Близкия изток, той ми говори за българи, балканци...Cмoтaна работа.
63
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито, още 4 години либерални извращения. Аман от слабоумие.
62
9
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Супер!
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обама удари мощно рамо на Меркел и я нарече новият световен лидер."Той така каза и за Хилъри
60
6
 
23
 
! Отговори
Додо преди 7 години
И Меркел - както Хилъри - в пенсия, че доста изкукаха и двете
59
4
 
16
 
! Отговори
L преди 7 години
Още една комсомолска ще плаче.
58
1
 
10
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
До до проктологНе спори с т.н. Спаце Хикс. Неговата задача, и на тези като него е, да вкарва участниците във форума в безсмислени спорове, за да ги отклонява от темата. Особено, когато тази тема е с неблагоприятно съдържание за него и той има губеща позиция. Така ги учат на кръжоците на Сорос.
57
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 7 години
животно от класа
56
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Д-р Меркел - най - интелигентният правителствен ръководител в света.