Унгарското Ашотхалом: Без джамии, мюезин и бурки

Селото забрани всякакви символи на исляма
Обновена: 25 ное 2016 21:44 | 25 ное 2016 21:40,
72
Унгарското Ашотхалом: Без джамии, мюезин и бурки
Снимка: архив Reuters

Крайнодесният кмет на унгарско село заяви, че местният съвет е гласувал за забрана на строителството на джамии и дейността на мюезини, както и на използването на покривала като бурка, чадор и буркини, предаде Асошиейтед прес.

Кметът на село Ашотхалом Ласло Тороцкай заяви, че съветът е приел забраната, за да предпази "общността и традициите" в селото от всякакви планове на ЕС за разселване на кандидати за убежище сред 28-те членки на блока.

Селото е в Южна Унгария, на границата със Сърбия и беше една от главните входни точки към унгарската територия за мигрантите, движещи се по Балканския маршрут към Западна Европа.

Тороцкай беше един от първите, призовали по границата да бъдат издигнати огради за възпиране на миграционния поток.

Унгарското правителство построи огради по границите със Сърбия и Хърватия в края на 2015 г. , припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ODESSAА в Турция името Атила е широко разпространено. Все едно в България да се казваш Петър.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значе при Хан Аспаруг пра пра пра дедите ти са били роми-ковачи а ти сега тука коментираш Народи които даже не познаваш
51
2
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Имам колега унгарец който се казва Атила. Маджарите са си хуни. Толерастията унтер.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тва го твърди ПОбългарен/българеещ´се ром дошал като бежанец през 11 век по нашите Земи
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Исляма трябва да се забрани в цяла Европа, както е забранен в Япония"Не знам защо тогава като бях в Япония видях действащи джамии. Хахахха!
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУГЪЛ"Аз по стар български обичай отивам да му прасна една греяна ракия , пръжки с лук и червено вино"Сега и на българин ще се правиш, а? :)))Пръжки с лук вика... какви пръжки? Агнешки? Нали евреите не ядат свиснко. :)))Ама и червено вино вика, ахахах! А това искам да те питам, че не съм запознат... вписва ли се в кашера? :)))
47
1
 
5
 
! Отговори
ГУГЪЛ преди 7 години
Хе, хе , хе .... Имам доказателство ,че не съм *** или евреин ...Мога да ти го покажа :)))) / без никакъв намек / Остани си със здраве, размишлявай над проблема кой е мюсли, *** , цар, княз и т.н. Аз по стар български обичай отивам да му прасна една греяна ракия , пръжки с лук и червено вино .....
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУГЪЛГугъл... Суверен... е народа!
45
2
 
3
 
! Отговори
ГУГЪЛ преди 7 години
До N 45 Суверен- владетел , който управлява държава ! КНЯЗ - малкият брат на царя - прав си ! В католичепераският свят е прието владетелите да са крале ..... Император е друго нещо . Цар - идва от Цезар ..../ така го пише и обясняват / В йерархията Император и Цар е по-върховно от Крал .... Нищо лично към кралете , императорите и царете ....
44
3
 
5
 
! Отговори
стадо племе преди 7 години
Произходът на унгарците досега не е изяснен. Най-старата теория за хунския произход днес се отхвърля от повечето учени. Също така има почти единодушно съгласие, че угрофинският произход на унгарския език не означава генетическо родство на унгарците с угрофинските народи. Генетическите и културоложките изследвания показват като най-вероятна прародина на унгарците днешната западно-китайска област Хсинчианг
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ли Хипнотизира тва Унгарско племе , теа се мислат за Народ с език за прачовеци
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУГЪЛ"Не , не съм еврейн ! Прочети малко и ще видиш , че Старият завет е част от Библията !Понеже ти си много " светнат " , ще попитам : какъв е Христос , а ?"Баш си си евреин, мойто момче! :)))Не знаех, че християните се покланят на Бог Яхве. Ти сам го каза. А Христос ме питаш какъв е? Може би защото искаш да изтъкнеш, че Христос е бил евреин? Бил е семит - да... но не е сигурно дали е бил непременно евреин! Едно е сигурно обаче за Христос - бил е обрязан! :)))
41
2
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Гугъла, фараона не случайно ви е изгонил. Що не ви е изтрепал направо???
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУГЪЛГугълче, потърси в гугъл какво означава "суверен". Император и цар не е едно и също, освен това. Крал и цар е едно и също. Там където си прочел (а именно Уикипедия) титлата Княз не е обяснена правилно. Думите Köenig и King не ти ли звучат малко познато? Еххх, който си е учил уроците по лингвистика... В северните народи (днешна Прибалтика, че са ги онождaли там най-вече) първата дума има значението на Цар. А що се отнася до думата Княз, тя е все едно "младият цар" и пак същия произход.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво на сърбите и унагарците че показаха на нашия боко - тиквар как трябва да се пази границата.
38
2
 
4
 
! Отговори
ГУГЪЛ преди 7 години
До N 39 Не , не съм еврейн ! Прочети малко и ще видиш , че Старият завет е част от Библията !Понеже ти си много " светнат " , ще попитам : какъв е Христос , а ? ;)))) Може би е българин уважаващ и почитащ Тангра , или е германец , римлянин или британец ?????? Тук обаче става на въпрос за ЗА СЕЛО АШОТХАЛОМ В УНГАРИЯ ТИ ДА НЕ СИ МЮСЛИ ,ЧЕ ДА ПРАСКАШ МИНУСИ И ДА ТЪРСИШ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ , А ?
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгария издигна ограда на границата със Сърбия.Сърбия изпрати армията си на границата с България.Къде мислите ще останат мигрантите минали през разградения двор наречен България???
36
2
 
12
 
! Отговори
Генерално решение преди 7 години
Исляма трябва да се забрани в цяла Европа, както е забранен в Япония и да се махнат джамиите. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Всяка жаба да си знае гьола.
35
2
 
4
 
! Отговори
ГУГЪЛ преди 7 години
До N 36 КРАЛ - суверенен владетел , чието старшинство е по-ниско от това на ИМПЕРАТОР / ЦАР / Калоян Ромеоктон подминава титлата КРАЛ дадена му от Папата и се провъзгласява за ЦАР !!!!!!
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУГЪЛ"Тогава идва правото на Стария завет и бог Яхве"Лека-полека ще си признаеш, че си евреин. :)И едничката ти цел е да създаваш междуетническо напрежение и омраза сред българския народ. Евреите пикaят газ от яд и злоба, че ние тук в тази държава умеем да живеем в мир векове наред, а те не могат, защото колят и бесят.