Заплахи от Анкара: Ще отворим границите за нелегални мигранти!

Вчера ЕП прие резолюция за замразяване на преговорите с Турция
Обновена: 25 ное 2016 12:43 | 25 ное 2016 12:37,
254
Заплахи от Анкара: Ще отворим границите за нелегални мигранти!
Снимка: архив Reuters

Западът никога не е бил искрен относно подкрепата за тези, които се нуждаят от помощ. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на конгрес в Истанбул, предаде Anadolu Agency.

Още по темата

По думите му не Западът, а Турция е отворила вратите си за 3,5 млн. бежанци.

"Европа не изпълни своите обещания. Когато на границата на Турция с България се събраха 50 000 бежанци, в Европа започнаха да мислят какво ще стане ако Анкара отвори своите КПП-та", отбеляза Ердоган, цитиран от "Фокус".

На 18 март Анкара и Брюксел подписаха споразумение за бежанците, в рамките на което Турция трябва помогне за спирането на потока от нелегални мигранти към Европа, а в замяна ще получи падане на визите за турски граждани и ускоряване на процеса за присъединяване към ЕС.

Президентът каза още, че ако Европа не промени позицията си, то Турция ще отвори границите си.

По думите му днес милиони деца се нуждаят от грижа и милосърдие. Също така помощ очакват милиони жени и деца в Африка.

"Прави ли се нещо да се помогне? Не. Вместо това се организират празни обсъждания, например за целесъобразността на влизането на Турция в ЕС", каза Ердоган и подчерта, че за Анкара подобни дискусии нямат никакво значение.

Вчера Европейският парламент подкрепи резолюция, която предвижда замразяване на преговорите за членство с Турция. Депутатите подкрепиха резолюцията заради репресиите, които настанаха в Турция след опита за преврат срещу правителството от нощта на 15 юли. Текстът обаче не е със законодателна тежест и не е подкрепен от ЕК или държавите-членки на Съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката подсъзнателно трбва да внуши на овцете,че това е един вид"Хитлер",смешки с една дума.Друго СМЕШНО е,че лидерите на ЕС ги било грижа поради репресиите в Турция.Както знаем нато бомбардира на корем и обгражда Русия с ядрено оръжие,както и разруши суверенна Либия базирано на лъжи и я превърна в база на тероризма и пинкт за преселение на милиони към Европа-добре обмислено и планирано за унищожение националното чувство и християнските основи на Европа.Санкциите срещу Турция без съмнение също са ДОБРЕ ОБМИСЛЕНИ.
161
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган приюти тези мигранти,не защото ги обича,а защото иска тяхните територии.Ами той вече е окупирал северна Сирия източно от Ефрат и части от Ирак и никой копче не може да му каже.
160
0
 
2
 
! Отговори
7, 14, 21 век преди 7 години
До Анониментоя път ние няма да ги спираме, които не искат да останат за електорални единици по селата, ги пускаме по коридора да плуват сред леда и тръстиките на Дунава, отсреща ги чакат за заверка на виенските документи
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 1 млн мигранти само до тирове ще ти е.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да е гаврата пълна би било добре да ги пусне на 22.1.
157
2
 
8
 
! Отговори
ердоган надрогиран преди 7 години
ние пък ще ви затворим границите за тировете пък да изкарате някой друг запек***
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що българите се крием зад гърба на ЕС стане ли дума за Турция? Страх ли ни е що ли?
155
3
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Ердогане,върви си при твоя приятел Путин. Нали каза, че вече народа ти не иска ЕС. Върви в евразийския съюз там по ще ти прилича, само диктатори. После по почина на друг член на евразийския съюз, ще прекръстиш Истанбул на твое име. А от ЕС, ще ти върнат 6 млн. гастербайтери.
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган приюти тези мигранти,не защото ги обича,а защото иска тяхните територии.
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган иска спиране на прегоорите за членство с ЕС,изключване от НАТО,изолация и ембарго.
152
7
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Много е лесно, султанът да започне да си мери приказките.Тотално ембарго на Турция - без лекарства, храни, транспорт, бизнес, туристи и технологии. Забрана на внос и износ към ЕС. Затваряне на границите и финансови запори в банките.Точно след 1 седмица, султанът ще е в историята на османските империи, а ние ще премахнем всички санкции. :)
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има някакви малко интелигентни оптимисти които си мислят, че ей така се спират милион мигранти.
150
5
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
Ами ЕС ако реши да му върне гастърбайтерите тогава какво ще прави с тези 5-6 милиона про европейски настроени хора. Пълен ***, той и на Русия скачаше така и заплашваше ама за 2-3 месеца като му останаха празни хотелите и се наложи да изхвърли тонове зарзават, какво стана? Припълзя в краката на Путин скимтейки като бито куче да моли за прошка. Тоя голям го вади ама мек.
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми той да ги отвори, но ние да върнем режима от преди 1989, т.е. по нарушителите да се стреля. И не с халосни и гумени куршуми. Като сложат петдесетина в чували, на останалите за нула време ще им мине мерака да минават от тук.Ще стреляш ти. Нали и една пушка да гръмне отсреща ще напълниш памперса и няма да могат да те намерят къде си избягал.
148
2
 
11
 
! Отговори
ПОП преди 7 години
Като ви чета коментарите се превивам от смя и от друга страна от ужас . Вчера 2 000 бежанци в Харманли направиха държавата за смях а камо ли 3,5 милиона дапреминат през България към Европа . така ,че спрете да витаете по облаците еми погледнете каква голяма е заплахата ,че покрай тези 3 000 000 могат и още над 50 000 000 в Европа да тръгнат и те да защитават тези 3 000 000 и какво става тогава.
147
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми той да ги отвори, но ние да върнем режима от преди 1989, т.е. по нарушителите да се стреля. И не с халосни и гумени куршуми. Като сложат петдесетина в чували, на останалите за нула време ще им мине мерака да минават от тук.
146
3
 
7
 
! Отговори
Нелегал преди 7 години
Време е да посадят мните и картечниците по границата и да заповядат.
145
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами отваряй Ердогане, ама ние ще затворим... Да не си ти собственика на границата. И двете страни я контролират. Големи заплахи..
144
3
 
6
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Този се е самозабравил. При това положение, единствената възможна мярка е цялостно затоваряне на границата с Турция за неопределено време. Нищо да не може да влезе или излезе - камион, кола, дори и колело или бебешка количка.
143
7
 
13
 
! Отговори
eN-Vy преди 7 години
Ердо....Писна ми от пишман политици които заплашват,че щели да направят това или онова...Ердо.....догодина се навършват 180 години от рождението на АПОСТОЛА на СВОБОДАТА ако не знаеш кой е,аз ще ти кажа ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ-ДЯКОНА....и ти си мислиш,че всичко можеш да правиш безнаказано?....Ердо ако искаш да видиш силата на БЪЛГАРИНА моля те не бъди куче което само лае,а не хапе....а като си казал нещо го направи,за да видиш колко ГОРД,ДОСТОЕН и ЕДИНЕН може да бъде БЪЛГАРИНА....ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ