Без сестрата на Кастро на погребението му, кремират Ел Команданте

Хуанита Кастро е с различна идеология, но скърби за брат си
Обновена: 27 ное 2016 07:31 | 27 ное 2016 07:30,
52
Без сестрата на Кастро на погребението му, кремират Ел Команданте
Снимка: Reuters, архив

По-малката сестра на Фидел Кастро - Хуанита Кастро, която живее в американския град Маями, каза, че няма да отиде на погребението му в Куба, предаде ТАСС.

"Във връзка с нездравите слухове, че съм заминала за Куба за погребението, искам да поясня, че никога не съм се връщала на острова и не планирам да правя това", заяви Хуанита Кастро.

"Преди 51 години заминах в изгнание в Маями като всички онези кубинци, които напуснаха, за да търсят място, където могат да се борят за свободата на своята страна", каза тя.

Още по темата

"Аз така и не промених позицията си, въпреки че трябваше да платя висока цена за нея", заяви сестрата на Фидел Кастро.

Тя призна, че въпреки идеологическите различия с горчивина е научила за смъртта на брат си.

"Като сестра на Фидел сега преживявам загубата на човека, с когото бяхме една кръв. Същото беше, когато умряха брат ми Рамон и сестра ми Анхелита", каза Хуанита Кастро.

Тя изрази надежда, че след смъртта на брат й кубинците ще могат да "намерят път, който в края на краищата да обедини целия народ".

Хуанита Кастро напуска Куба през 1964 г., след като нееднократно отправя открити критики срещу властта. По-късно признава, че от 1961 г. е сътрудничела на ЦРУ.

Междувременно стана ясно, че тленните останки на Кастро ще бъдат кремирани. Така той е пожелал приживе, предава CNN, цитирана от "Стандарт".

В близка на Куба Венецуела пък обявиха тридневен национален траур заради смъртта на кубинския лидер.

Управляващите социалисти във Венецуела скърбяха за Кастро, а твърдолинейните опозиционери се радваха за смъртта му, описвайки го като диктатор, посочва Ройтерс.

Левите правителства на Куба и Венецуела станаха близки съюзници при управлението на Кастро и покойния венецуелски президент Уго Чавес, припомня БТА.

Отношенията между тях бяха подсилени от щедри петролни доставки от Венецуела за Куба в замяна на хиляди кубински лекари, учители, спортни треньори и съветници по сигурността.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
А не си ли помислихте, че бидейки сътрудник на ЦРУ сестрата на Фидел го е предупреждавала за всички опити за покушение върху него и така го е предпазвала. А опитите хич не са малко- над 600! А в Маями е играла ролята на несъгласна с "режима". Не винаги нещата са такива каквито изглеждат на пръв поглед.
38
0
 
6
 
! Отговори
Йорданка Христова преди 7 години
Фидел кастро е с оценка 12 за мъж-----по десетобалната система
37
1
 
1
 
! Отговори
Спас преди 7 години
Фидел е постъпил като Сталин!!!! В името на Социализма, Държавата и Народа, е пуснал всички престъпници да бягат..... ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЕСТРА СИ.........ако е имал такава:))))))) А там в САЩ, са ги посрещнали с хляб и сол!:)...Още им се радват:)))))
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отиде си един диктатор не по-малък от Хуго Чавес.
35
2
 
2
 
! Отговори
митове и легенди преди 7 години
До hahaи какво е сътрудничила на цру, като 50 години е прекъснала връзките си с родината и живее в Майами! Казала, че е сестра на Фидел!
34
2
 
4
 
! Отговори
haha преди 7 години
Толкова му е била и сестра тя,щом от шейсет и първа ,сътрудничейки на ЦРУ,е работила срещу "брат си "....
33
3
 
4
 
! Отговори
haha преди 7 години
До Един българинсобствената сестра на диктатора не изпитва никаква носталгия към родния си дом!******************************************************Сестра му е вербувана от ЦРУ още през 1961 година.... фактите говорят сами, другото е платена пропаганда
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаааа, а идеалиста Че, откога гние в гроба! "Големият" революционер Кастро доста добре се възползва от наивността на другите, остави ги да му свършат мръсната работа, а той после цял живот лукс. Пък другите-да ***.
31
5
 
14
 
! Отговори
Западняците завиждат преди 7 години
Западняците завиждат, защото нямат такива лидери, като Фидел Кастро. Лидерите на западняците са марионетки на криминалните световни концерни, картели и банки.
30
2
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abe.... vie Bolgarite a i nie na Balkanot mozda ziveeme podobro so 300- 400 - 500e ama na KREDIT kako Grcija a koj ke gi vraka..??????? . Kuba nema krediti i dolgovi ..... A STANDARDOT e prema sposobnosta i rabotlivista na narodot..... na rabotliv narod ne mu smeta mnogu sistemot.. na primer Kina...
29
3
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Хaйде дa ви нaпишa тa дa знaете- тaзи мaймун е сестрa нa Фидел,но е женa нa свaления от Комaндaнте проaмерикaнски диктaтор Бaтистa.Тaкa че не е никaквa пaтриоткa или нещо тaковa.
28
1
 
16
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
До Един българин..Сега вече Куба ще стане като България - райска градина и всички ще обичат американците. Какъв разцвет ги чака.
27
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Сестрата на Фидел Кастро явно е избягала три години след като е вербувана от ЦРУ, защото е разбрала, че са я разкрили, че е предателка на Куба и ще си понесе наказанието. Няма друго обяснение за бягството от Куба на такъв важен за ЦРУ човек.
26
3
 
10
 
! Отговори
До 29 Жо преди 7 години
Доста си се объркал. Батиста не е муж на сестрата на Кастро, както си написал.Не намесата на СССР, а намесата на САЩ накара Куба да се съюзи с СССР и после Куба да стане и социалистическа държава. Просто САЩ не оставиха друг избор на Куба с това ембарго, заради което е тази бедност в Куба.
25
5
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
"Преди 51 години заминах в изгнание в Маями като всички онези кубинци, които напуснаха, за да търсят място, където могат да се борят за свободата на своята страна", каза тя."Смятайте, колко е било "хубаво" на "Острова на свободата", след като и собствената сестра на диктатора не изпитва никаква носталгия към родния си дом!Сега всякакви тук ще се мъчат да ни убеждават ама нъцки - фактите говорят сами, другото е платена пропаганда. Куба е била хубава по времето на Хемингуей.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сестра му е вербувана от ЦРУ още през 1961 година. Какво е наказанието за предателите във всяка една държава по света? Сещате ли се сега защо не отива на погребението на брат си?
23
3
 
17
 
! Отговори
страх ги е от Фидел преди 7 години
Западняците ги е страх дори и от един умрял човек! От починалия Фидел Кастро!
22
5
 
3
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Искате да кажете, че без сестра му погребението няма да се състои? И ще чакат нейното благоволение?
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки който има или е имал някакви отношения с матушката, независимо дали икономически или политически я е докарал до просешка тояга. Достатъчно е да видиш положението в страни като Куба, Венецуела, КНДР, Армения и другите азиатски републики. Най-доброто е матушката да ти наложи ембарго и да няма никакви отношения с тебе.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще да е против вампирясване! :)) Чисто робота! Кремират го и са спокойни! Че иначе не се знае... после чесън, дървени колове, сложна работа. А така 100% гаранция, че няма да има проблем.