Словения, Хърватия, Унгария и България със спецчаст на военна авиация в НАТО

Формированието ще извършва операции за борба срещу тероризма
29 ное 2016 16:52, Елка Василева
7
Словения, Хърватия, Унгария и България със спецчаст на военна авиация в НАТО
Снимка: архив, Reuters

Словения, Хърватия, Унгария и България формират специално подразделение на военна авиация в рамките на НАТО. Това съобщи Словенската телеграфна агенция, като се позовава на министерството на отбраната на Хърватия, предаде ТАСС.

Специалното подразделение на военната авиация се създава в съответствие със споразумение, подписано в хърватския град Сплит през септември.

Основната цел на новото формирование ще бъде извършването на операции за борба срещу тероризма в Средиземно море и Северна Африка, посочва Словенската телеграфна агенция.

Подразделението ще бъде дислоцирано на военните летища в хърватските градове Удбина и Задар. Предвижда се и създаване на Център за специални въздушни операции. Предполага се, че личният състав на подразделението ще премине професионална подготовка под непосредственото ръководство на командването на НАТО и висши военни служители на САЩ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Словения, Хърватия, Унгария и България със спецчаст на военна авиация в НАТО!-------Край!!!!Разбихме всичко и всички, дори Извънземните!!!Дарт Вейдър се тресе от страх! )))))))))))))))))))))))))))
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние ще зареждаме с керосин самолетите, или ще пратим единия от нашите с ремонтиран двигател и пребоядисан в поделението?!