Руски дипломат пребил монголски рапър, носел свастика

Според посолството на Русия в Монголия фактите били изопачени
2 дек 2016 20:05, Елка Василева
42
Руски дипломат пребил монголски рапър, носел свастика
Снимка: архив, Reuters

Прочут монголски рапър беше пребит от руски дипломат, след като излязъл на сцената с костюм с апликация на свастика. Това предаде Франс прес, като се позова на адвокати на изпълнителя.

Амармандах Сухбаатар, известен с псевдонима Амраа и вокалист на групата Черна роза, пял през ноември в столицата Улан Батор с традиционен монголски костюм, на който била избродирана свастика.

В хиндуистката религия свастиката е религиозен символ, който после нацистка Германия заимствала, но променила. Днес свастики могат да бъдат видени на входа на будистки храмове в Китай и в Монголия. В последно време свастиката стана и символ на монголски крайнодесни активисти.

След концерта рапърът бил нападнат от руски дипломат. В резултат на побоя той изпаднал в кома и се събудил 10 дни по-късно. Родителите на рапъра казват, че дипломатът е удрял певеца с метален предмет и в резултат на това мозъкът му е силно засегнат.

Според посолството на Русия в Монголия фактите по случая били изопачени.

Полицията каза, че е започнала разследване, но дипломатът не бил арестуван, тъй като не е нанесъл тежка травма на изпълнителя.

Според някои информации монголският рапър извикал на концерта "Хайл Хитлер". Близки на певеца отричат и припомнят, че в песните си рапърът често възхвалява монголската култура и история.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Иван от Русия преди 7 години
Монголия - е част от Русия.
27
9
 
3
 
! Отговори
none преди 7 години
Смеят ли да арестуват руски дипломат ?! Путин после ще ги обвини в анти руска пропаганда и ще ги анексира. Палете свещи, че руснаците ни изпуснаха, че сега щяхме да сме като Украйна и Беларус ...
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
интересно защо дипломат от страна повтаряща политически в много голяма степен национал-социалистическа Германия такува толкова яростно някой , носещ свастика?
25
3
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Това се нарича престъпление от омраза, друг е въпросът дали свастиката съществува много преди Хитлер..
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тутайровката му е от две години, а това се е случило преди 36 години! Смешното е това, че на руснак да казваш хаел хитлер при положение, че са изгубили милиони хора, заради Хитлер е леко необмислено от страна на Юрий хаха
23
3
 
22
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
То рапара и без свастика си е за бой.
22
4
 
7
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Ама изобщо не си личи, че бедна Монголия е губерния на русия, изобщо.
21
10
 
6
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
До АнонименИзвинявай, къде е смешното?Съвсем логично е човек, който вика Хайл Хитлер, да има татуировка на Путин.
20
3
 
4
 
! Отговори
TAIPAN преди 7 години
MONGOLCITE SA PEELI RAP VEKOVE NARED>>>DAGE BUDA E ZAPIAL
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам един приятел, който ката подпийне и го избива да казва хаел хитлер. Но случайно попадна в компанията на един руснак и две рускини в софийски хотел през 1980г. и от дума на дума, и от чашка на чашка, той подпийнал - вдигнал ръка и каза хаел хитлер! Руснаците побясняли и едвам не са го пребили, са му казали ; Юри, напусни стаята! А той е кръстен на Юри гагарин! Смях! В момента има тутайровка на Владимир Путин! Иначе е прекрасен и добър човек!
18
15
 
13
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Руския дипломат когато и да го утрепеш, се е късно.Избивайте рузките дипломати, докато те нас не са избили.
17
5
 
20
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Не знаем какво точно е станало, но рапъра е извадил голям късмет, че концерта не е бил в Москва. Там щеше да бъде разчекнат на някоя от кулите на Кремъл.
16
5
 
9
 
! Отговори
Пффф преди 7 години
Свастиката е на обратно в сравнение със символа ползван в хиндуизма. Една елементарна проверка в гугъл би го потвърфила. Това е символа на щастието.
15
1
 
12
 
! Отговори
Чичко Доктор преди 7 години
На някой Алото му пак се е появилооооо...Има ли хапченца за Алото или пак да идваме с дрешките за смешките?
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
алооооооалоооооалоооооалоооооалоооооалооооалооооалооооо
13
7
 
23
 
! Отговори
izh преди 7 години
Абе кратуни комунистически ***. Свастиката е древен санскритски символ. Златотъканата дреха от погребението на Цар Калоян е бродирана със свастики. Да не говорим по целия изток на колко места се среща в архитектурата , където исляма не е унищожил. Боже, боже комунопростащината до какви висини се рекламира !!!!
12
1
 
9
 
! Отговори
нейде край Чукотка преди 7 години
наш Славчо пък се мотка с някакви сатански черепи, ама той хипхоп-ретроетно-чалгаметъл. нищо, монголският посланик пък да набие някой руски рапър, или то пък рапът западно упадъчен, значи някой сърпичук, или ония Татунки какви бяха двечките дето не могат да ги догонят, и още трички имаше с едно замразено пиле в музея, изобщо има достатъчно матрял за реванш
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тихомир ТомовВ Русия и сега , ако извикате " немцы " залягат за по-сигурно .Ами отиди на Червения площад и "немци", и си вземи наелови непромокаеми *** щото после много ще тече от теб,
10
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руския дипломат! Трябвало е да му счупи зьбите и носа на монголското влечуго.
9
6
 
11
 
! Отговори
демократично преди 7 години
Какво ще му се случи на един демократичен рапър в демократична западна Европа ако излезе демократично на демократичната сцената с демократична свастика - в демократична Германия, в демократична Австрия, в демократична Франция...а?