Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!

Балансът на световната арена се възстановява, смята той
4 дек 2016 19:55, Анисия Иванова
227
Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!
Снимка: архив Reuters

Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха и балансът на световната арена се възстановява. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия НТВ, излъчено в ефир в Далечния изток, предаде ТАСС.

"Ситуацията се мени. И мисля, че не е тайна за никого, всички виждат и без това, че вече мнозина наши партньори предпочитат сами да търсят принципите на международното право, защото балансът в света постепенно се възстановява", каза той.

Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха, каза руският лидер.
Вече живеем в различно измерение. Ние в Русия обаче винаги сме смятали, че бранейки собствените си национални интереси, трябва да зачитаме и интересите на другите, припомни той.

Така смятаме да градим отношения с всички останали наши колеги, заяви руският президент и уточни, че в съвременния свят се слушат онези, чийто глас звучи достатъчно силно, за да бъде чут.

Путин заяви, че смята Доналд Тръмп - новоизбрания президент на САЩ, за умен човек, който ще осъзнае своята отговорност на висшия пост в "една от водещите страни в света, една от водещите икономики, водеща военна сила".

"Доколкото е успял да постигне успех в бизнеса, това показва, че е умен човек. А щом е умен човек, значи изцяло и доста бързо ще осъзнае различното ниво на отговорност", каза той.

"Нашата предпоставка е, че той ще действа именно от тези позиции", добави руският държавен глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че тя Русия е изчезнала, това е само територия на пиянници и комунисти, това не е държава.Путин заеква от страх пред Турция. Това е великата ви Русия ...
26
2
 
5
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Преди дни на една конференция в Русия, Путин отговори на един фермер мисля че беше, че ще протакат контрасанкциите колкото се може по-дълго! Пък санкциите уж били ''катастрофални'' за руската икономика!?
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган два пъти нарита Джужетко по главата :)))И той тръгнал акъл да дава, жалко червено плъхоче :)
24
0
 
6
 
! Отговори
до 33 от славянин преди 7 години
Международните са междудържавни и както решат съответните държави така се разплащат помежду си и ''странно'' защо все повече решават да се разплащат не с долари и евро!? Ердоган освен на Путин е предложил и на китайците да се разплащат в национални валути!
23
9
 
6
 
! Отговори
Тролиада преди 7 години
Тук пак влни. Путин - да другия полюс е Китай (за съжаление). Твоята икономика е колкото на Испания. Гледай Китай как купува по пътя на коприната и какви световни марки кма вече. За събаление за Пътин важи - на гол тупанчифте пищови ( ракети/самолети) и т.н.
22
2
 
9
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 7 години
А ти гледал/а ли си колко са паднали!? Минимално, спрямо предното отчитане! А според вашите ''пророчества'' Русия още в края на 2014 трябваше да е фалирала в резултат на санкциите ви!
21
17
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ЕРДОГАНТОЙ И ПУТИН МИНА НА ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ ,АМА ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО ЗАПОЧНА ДА ПАДА ! САЩ КОГАТО РЕШАТ ДА НАКАЖАТ НЯКОЙ ВИНАГИ НАМИРАТ НАЧИН ДА ГО НАКАЖАТ ! А С РУБЛИ И ЛИРИ МОЖЕ ДА СЕ ПЛАЩАТ ВЪТРЕШНИ ТЪРГОВСКИ СДЕЛКИ ,МЕЖДУНАОДНИТЕ СЕ ПЛАЩАТ С ДОЛАРИ ИЛИ ЕВРО ! СИКЕ-СИКЕ ЕРДОГАН И ПУТИН ЗАВИСЯТ ОТ ЕВРОТО И ДОЛАРА !
20
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин четка Тръмп, а Тръмп *** му вярва! За Русия няма по-подходящ президент на САЩ от наивния американец Доналд Тръмп! Американци, държавата ви е в опасност!
19
4
 
8
 
! Отговори
Полицейско комюноке преди 7 години
Днес органите на реда задържаха съмнителен мъж, който се е опитал да открадне листчето с речта на другаря Путин! Шпионинът е действал ловко, но нашите бдителни полицаи са се усъмнили във външния му вид - слаб и много висок, облечен със смокинг, папионка и цилиндър с американското знаме на главата. Обикалял е пазара и е разпитвал с чуждестранен акцент местните продавачи къде се намира листчето с речта на другаря Путин. Храбрите ни полицаи правилно са се усъмнили, че може да е шпионин!
18
28
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ПУТИН ГОЛЕМИЯТ ДЪРЖАВНИК И ТОЙ КАТО КАСТРО ДОКАРА НАРОДА СИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА ! ЯЗЪК ЗА ТАЗИ ГОЛЯМА ТЕРИТОРИЯ И ТЕЗИ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ,ЯЗЪК НАЙ-ВЕЧЕ ЗА РУСКИЯТ НАРОД !
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Индиректно казва, че няма да позволи на рептилните гущери да ни чипират и да ни вкарат в световната глобална въртележка, където сме безмозъчни консуматори манипулирани от господарите си.
16
2
 
4
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
22 - Голям държавник е , но прекалено постничка статия . Наздраве , водка да има пък и другото ще потръгне с времето !
15
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям държавник!
14
5
 
35
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Путин прав както винаги!
13
5
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Надувате се и ругаете др. Путин, но като се ядоса и ви врътне кранчето, ще видите вие!
12
3
 
1
 
! Отговори
321 преди 7 години
До Патриотда ама не ...
11
3
 
30
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Опитите на САЩ да коли и беси без наказано докараха света до тази касапница,милиони жертви,ограбени и разпокъсани страни,глад ,мизерия,преврати,разруха.Така не може повече.....
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво стана с еуфорията - Тръмп?(в Русия де).
9
15
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
От как свят светува, две са силите, които се борят - силата на доброто и силата на злото. може да се вживява и в господ, но е водачът на злото!
8
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въртителят на Кранчето, Защитникът на Сирийският диктатор, Строителят на Моста, Избирачът на Американските президенти, Стратегът на Потоците, Лидерът на Хибридите, Възбудителят на Червените бабички, Куповачът на Ботокса...Истинска хипер-звезда! Никой не може да му излезе насреща!