Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!

Балансът на световната арена се възстановява, смята той
4 дек 2016 19:55, Анисия Иванова
227
Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!
Снимка: архив Reuters

Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха и балансът на световната арена се възстановява. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия НТВ, излъчено в ефир в Далечния изток, предаде ТАСС.

"Ситуацията се мени. И мисля, че не е тайна за никого, всички виждат и без това, че вече мнозина наши партньори предпочитат сами да търсят принципите на международното право, защото балансът в света постепенно се възстановява", каза той.

Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха, каза руският лидер.
Вече живеем в различно измерение. Ние в Русия обаче винаги сме смятали, че бранейки собствените си национални интереси, трябва да зачитаме и интересите на другите, припомни той.

Така смятаме да градим отношения с всички останали наши колеги, заяви руският президент и уточни, че в съвременния свят се слушат онези, чийто глас звучи достатъчно силно, за да бъде чут.

Путин заяви, че смята Доналд Тръмп - новоизбрания президент на САЩ, за умен човек, който ще осъзнае своята отговорност на висшия пост в "една от водещите страни в света, една от водещите икономики, водеща военна сила".

"Доколкото е успял да постигне успех в бизнеса, това показва, че е умен човек. А щом е умен човек, значи изцяло и доста бързо ще осъзнае различното ниво на отговорност", каза той.

"Нашата предпоставка е, че той ще действа именно от тези позиции", добави руският държавен глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
22
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Ние в Русия обаче винаги сме смятали, че бранейки собствените си национални интереси, трябва да зачитаме и интересите на другите, припомни той.ТУК ВЕЧЕ ИЗЛЪГА ! ЗНАЧИ БРАНЕЙКИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА , ЗАЧИТАТЕ И ИНТЕРЕСИТЕ НА УКРАЙНА ,ТАКА ЛИ ДА ГО РАЗБИРАМ ?! АЗ МНОГО МРАЗЯ ХОРА ,КОИТО ЛЪЖАТ !
6
14
 
8
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Г-н Путин Гледали ли сте скоро с колко са паднали валутните резерви на Русия .Ако това е цената на двуполюсния модел .Не ми се връзва икономически да ти отива на халос резерва само заради появата на втори полюс на световната политическа сцена .
5
2
 
20
 
! Отговори
С преди 7 години
Светът се промени щото китайските пари и власти седят зад политиката на Руснака Путин,а САЩ и ЕС се държат като надути балони в безтегловност,и ще става още по интересно с включването на Индия,Бразил и може би Индонезия и Мексико на световната сцена!
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам снимките, все ми се струва, че Русия е президент на САЩ, а Плешивия е президент на Москва. Като чета статиите и нещо се обърквам...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да има рок-енд-рол!
2
4
 
25
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Истински лидер, който денонощно мисли за благото на православния народ!
1
4
 
47
 
! Отговори
ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА преди 7 години
Господ здраве да дава на Владимир Путин !Той промени света и го спаси от най-зловещата система на тоталитаризъм, каквато беше Новия световен ред.Путин е спасителят на човечеството, но промитите мозъци трудно могат да осъзнаят това !