Гръцки съд разреши връщането на трима военни в Турция

Те са част от групата, избягала след опита за преврат
Обновена: 6 дек 2016 21:10 | 6 дек 2016 17:15,
24
Гръцки съд разреши връщането на трима военни в Турция
Снимка: БТА

Апелативният съд в Атина изненадващо реши да допусне екстрадицията на трима турски военни в Турция, съобщава АР.

В понеделник беше разгледано искането на турските власти за други трима военни от същата група, но за тях екстрадицията не беше допусната.

И шестимата са част от група военни, които избягаха с хеликоптер в Гърция след опита за преврат в Турция на 15 юли. Първоначално те подадоха сигнал за аварийна ситуация и поискаха извънредно кацане, а след това поискаха убежище от гръцките власти.

Осмината военни твърдят, че не са замесени в събитията, но смятат, че няма да получат честен процес в родната си страна. Те изразиха и своите опасения за живота си. Осмината вече бяха съдени за незаконно влизане в Гърция и получиха условни присъди.

В понеделник Апелативният съд се съгласи с тези опасения и не позволи на трима от групата военни да бъдат върнати в Турция.

Очакванията са, че тримата военни, които Апелативният съд в Атина позволи да бъдат върнати в Турция, ще обжалват това решение.

Съдбата на последните двама от групата ще бъде решена в четвъртък.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А османската империя е част от Великите Балкански държави .Факт и всички да замълчат.Апро ,я се поинтересувай кои етноси управляват империята ви даже султана ви е толкова турчин колкото са повечето помюселманчени гърци,немци ,южни славяни ,албанци,италянци,и други заемали длъжности като везири,паши,беюве.А отношението,към турците в османската импряо е описал един ваш писател ,,всичко друго се наречи само не и турчин,,
14
2
 
3
 
! Отговори
Осман преди 7 години
I garciya i balkanite sa chast ot VELIKATA OSMANSKA IMPERIYA.KOGATO FAKTITE GOVORYAT.BOGOVETE MALCHAT.DRUGOTO SA SAMO EVROGEYSKI MECHTI!
13
3
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
жалко ско ги върнат, ще им резнат главите
12
4
 
7
 
! Отговори
Браво на Греко.. преди 7 години
Слава на Ердоган , нашия южен съсед и защитник от мигрантите!Който не го уважава и почита---ЯКО ЩЕ СИ ПАТИ!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко и Бъчварова пък без да дадат на съда да се произнесе, подариха на Ердоган десетки турци, срещу което получиха хиляди турски гласове от Ердоган за великата ни майка на нацията, дето така и не стана майка. С масово гласуване българският народ я изрита на бунището на историята. Позора от сделката с диктатора им остана за вечни времена на мутрите.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
леле, леле, мислех че византийците са нещо по-различно, но уви. неам думи.
9
2
 
8
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Гръцки съд разреши връщането на трима военни в Турция-----------Постъпка на двулчни лицемери!Но, за съжаление и ние не падаме по-долу от гърците!
8
4
 
4
 
! Отговори
Yorgo преди 7 години
Zaradi nqkolko predateli da nqma da si sazdadem sq problemi s kom6iite q.
7
2
 
9
 
! Отговори
ДО 10 ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Човече ,Когато пишеш с Главни букви се приема че викаш и си откачил .Омръзна ни от неграмотни .Моля те .
6
3
 
14
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
И другите ще ги върнат просто не ги дават всичките на куп за да не бие на очи
5
18
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ТЕЗИ НЕ СА ТОЛКОВА ВАЖНИ ЗА ЕРДОГАН ,ТЕ СА ПИОНКИ НИЗШИ ОФИЦЕРИ ИЗПЪЛНЯВАЛИ ЗАПОВЕДИ НА ИНСЦЕНИРОВЧИЦИТЕ НА ПУЧА ! ЦЕЛТА НА ЕРДОГАН БЕШЕ НЕГОВИ ХОРА ДА ОРГАНИЗИРАТ ПРЕВРАТ , А СЛЕД ТОВА ДА СЕ НАБЕДЯТ НЯКОЛКО ГЕНЕРАЛИ КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТОВА ,НО СА КРАЙНО НЕУДОБНИ ЗА ЕРДОГАН ! ЕРДОГАН СИ ПОСТИГНА ЦЕЛТА ,А ТЕЗИ И ДА ГИ ВЪРНАТ И ДА НЕ ГИ ВЪРНАТ ,ВСЕ ТАЯ !ЖАЛКО ЗА ТУРСКАТА НАЦИЯ , С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН ЩЕ СТАВА ПО-ЛОШО ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРОСПЕРИТЕТА НА ТУРЦИЯ !
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея пък, чак съда занимават? ГЕРБ ги връщат веднага и на никой не казват.
3
1
 
5
 
! Отговори
клекнах над дулапа преди 7 години
До АнонименКлякат? Що си мисля, че са ги изтъргували, както само византийците си могат, някой бежанец по малко на остров Лесбос (то не че има де да бегат от там де), повече мохабет за ***. Гърчолята са гордо до наглост племе и ще те купят и продат 100 пъти преди да се усетиш.
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рано или късно всички му клякат. Ей на, дори и императорът на света му клекна.
1
4
 
5
 
! Отговори
етиопските комшувци преди 7 години
Ааа, много бавно действа атинския съд, но от фрапеджии какво да очаква човек. Да бяха взели пример от родното правосъдие. То направо толкова се е синхронизирало с турското, че напрактика няма забавяния никакви. Виж сега ако си от български произход, графата неизвестен извършител те зове.