"Газпром" вдигнал доставките на газ за Европа с близо 12%

Газовият гиганг надхвърли рекорда си за износ тази година
88
"Газпром" вдигнал доставките на газ за Европа с близо 12%
Снимка: архив, Ройтерс

"Газпром" е увеличил от 1 януари до 15 декември 2016 година доставките на газ за страни извън Общността на независимите държави (ОНД) с 11,9 на сто в сравнение със същия период на миналата година до 170 млрд куб. метра, се казва в съобщение на руския газов холдинг, цитирано от ТАСС.

В абсолютно изражение увеличението е с 18,1милиарда куб. метра и е съпоставимо с газа, изнасян от Газпром през 2015 година за големи потребители като Франция и Полша взети заедно, отбелязва компанията.

Доставките за Великобритания са нараснали с 6,15 милиарда куб. метра (с 57,6 на сто), за Германия - с 3,75 млрд. куб. метра (8,7 на сто), за Холандия - с 1,84 млрд. куб. метра (83,6 на сто), за Франция - с 1,83 млрд. куб. метра (19,9 на сто), за Полша - с 1,9 млрд. куб. метра (22 на сто), за Австрия - с 1,54 млрд. куб. метра (36,5 на сто), за Дания - с 1 млрд. куб. метра (158,2 на сто), за Гърция - с 0,7 млрд. куб. метра (39,5 на сто).

Вече е надхвърлен абсолютният рекорд за износ на руски газ извън ОНД от 2013 година (162,7 млрд.куб. метра), заявява ръководителят на Газпром Алексей Милер. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Това не е вярно, това са поредните хибридни войни. Не може ЕС да се топли с руска газ, тя е лоша газ. Европа се топли с газ от САЩ и собствено производство, шифтов газ, втечнена газ, но не и от Русия! Как може от там да се пуска да идва газ, това не е правилно!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кво стъна с газувуто находище у черно море ?. Нали се пъчиха с милиарди кубици за 100 години па сега мълчът кат ударени с мотика.
28
1
 
5
 
! Отговори
да да преди 7 години
До ВасилевГолям смях пада продължавай да пише,да да ....
27
2
 
9
 
! Отговори
шоу преди 7 години
Защо ЕС не наложи санкции на Руската газ а?щото ще пукнат от студ и глад великата Европа,санкции а?!
26
2
 
15
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Добре де като не искате Руска газ защо САЩ не доставя такава?заради предателството на нашите политици в момента всички бъдещи тръби ни заобикалят,доволни ли сте сега?
25
2
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Заради такива евроатлантически празноглавци ще вдигнат още цените за България.
24
3
 
14
 
! Отговори
777 преди 7 години
И да плюете и да не плюете бе газ от Русия не може,ако можеше Европа нямаше да го купува,това е положението.
23
3
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Колега не Путин а ЕС води информационна война срещу Русия. Да си чул или прочел някъде Путин да обижда някой политик от Европейска държава ?. Той никога нама да го направи за разлика от Евролидери и политически отпадъци от източна Европа в това число и БГ.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на петрола се вдига. Има споразумение между Русия и СА. Краварчетата подскачат като жаби.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА как е ситуацията в евроталантическа България вече 27 години просперитет - ядат ли пенсионерите пасти или ровят в контейнерите с отпадъци?
20
1
 
16
 
! Отговори
идиотщина преди 7 години
От една страна ЕС налага *** санкции срещу Русия а от друга увеличават вноса и употребата на Руски газ!!!
19
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия от 1 година ходи и моли всички страни д а ВДИГНАТ цената на петрола.Не знам червени ***, на какво се радвате и какво врякате.Най големия престъпник в днешни дни е Русия. Готова е на всичко, за да са цените в космоса.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия храни цяла Европа - не само газ, но и за миналата година е най-голям износител на пшеница при това истинска а не ГМП, и от 2015 измести САЩ като най-голям износител.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Путин защо води хибридна война срещу ЕС, а? ЕС е най-готиният съюз, най-сладурският съюз, но Путин води хибридна война срещу есето, пречи му да се развива, а есето е готино!
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че им даваме парици на големите бабаити.... руснаците, че ще ядат ориз само.Да не забравят, че се пънат на циливизования свят с техните пари. Хахахаха хахахаха Малко по смирено да го дават.
15
2
 
13
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Демократи внимание! ОПЕК се путинизира!
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак хибридна статия срещу ЕС,абе редакцията спрете с тези статии, на русофобите ще им се пукнат жлъчните от злоба,милите.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на нефта ще остане на нива до 80$ за барел. Толкова колкото американците да не могат да продават шистов нефт и газ. Путин и страните от Опек са се договорили за цената, обаче без САЩ.
12
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
притеснява ме че тръмп искал среща с бойко ,притеснително е.не го пускайте да ходи ще си имаме още един .еи ..шеф
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМи не кипувайте от Русия бе, еврогазенца, като ви е скъпо не купувайте! Кой ви кара да купувате от Русия! Наложете санкции на Русия, не купувайте газ докато Путин не върне Крим. Купувайте евтина втечнена газ от братята катарци и евтина шистова газ от братята америкамци, никой не ви задължава да къпувате от Русия.