Анкара: Проклинаме това подло терористично нападение!

Турция осъди убийството на руския посланик
19 дек 2016 21:36, Елка Василева
21
Анкара: Проклинаме това подло терористично нападение!
Снимка: БТА

Турското външно министерство осъди убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов и увери, че престъплението ще бъде всестранно разследвано, а виновните ще бъдат изправени пред съда. Това се посочва в официално изявление на външнополитическото ведомство, цитирано от ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

"Ние с дълбока скръб узнахме за гибелта, в резултат на въоръжено нападение, на посланика на Русия в Турция Андрей Карлов. Ние проклинаме това подло терористично нападение. Води се широкомащабно разследване на случилото се. Всички виновни ще бъдат изправени пред турски съд", се посочва в изявлението.

Турското външно министерство уверява също, че няма да позволи "това нападение да хвърли сянка на турско-руската дружба".

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви от своя страна, че убийството на посланика е "атентат срещу турско-руските отношения", предаде Франс прес.

Главната прокуратура на Анкара извършва обиски в дома на убиеца на руския посланик и в домовете на роднините му, съобщи телевизия Си Ен Ен Тюрк, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе време беше за пореден шамар по врата на Жужи !Ердо като пийне повечко и почва да се майтапи с Жужи.Дребния сега сигурно реве в кримската си дача :)
9
6
 
11
 
! Отговори
off преди 7 години
Ще Проклинат не ами и казачок ще играят ,че Путин ако ги проклине не ги виждам.
8
4
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
То пък една дружба...
7
9
 
27
 
! Отговори
aa преди 7 години
ЦРУ в действие ...за разваляне на отношенията турция - русия ( тъжна катина за лицето на САЩ пред света )
6
4
 
37
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Няма да коментирам убийството. Виждам под статиите за новината днес и доста весели коментари . Само искам да "успокоя " празнуващите , че света никак не върви на добре.
5
9
 
30
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
тука ако сша нямат пръст аз българин да не съм!!!!
4
8
 
49
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Малко го прекалиха от ЦРУ в желанието си да подхлъзнат пак Ердоган!Убийство на посланик си е голямо падение,дори и за организация като ЦРУ....Тия излязоха извън всякакъв контрол,направо е чудно как Тръмп ще се справи с тях!По-скоро те да се справят с него.....
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Мдаааа той и Алах го проклина, сега ще ходи лично да се извини на Путин.""Аллах" е арабската дума за "Бог". Арабите християни я ползват в църквите си. Всеки преводач от арабски език ще я преведе като "Бог" или "Господ". Тъй че не богохулствай, заради невежество.
2
8
 
37
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
На бас че маймун Обама го е поръчал!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаааа той и Алах го проклина, сега ще ходи лично да се извини на Путин.