Руският посланик в Турция беше убит при нападение*

Въоръжен мъж стрелял в него на откриване на фотоизложба
Обновена: 19 дек 2016 20:08 | 19 дек 2016 18:42, Елка Василева
538
Руският посланик в Турция беше убит при нападение*
Снимка: Twitter

В Анкара беше застрелян посланикът на Русия в Турция Андрей Карлов.

Първоначално беше съобщено, че посланикът е прострелян и е откаран в болница. По-късно руското външно министерство съобщи, че посланик Карлов е починал.

Инцидентът е станал на откриването на фотоизложба. Въоръжен човек е нахлул в помещението на Галерията за съвременно изкуство в Анкара, където се откривала изложбата.

Според очевидци въоръженият човек е стрелял в гръб срещу посланика, докато той произнасял речта си. След изстрелите посланикът е паднал.

Нападателят на руския посланик крещял: "Алепо" и "отмъщение". Нападателят е говорил на и на турски, и на арабски и свидетели казват, че думите му били " Аз няма да изляза жив оттук, не ме доближавайте!". "Ние умираме в Алепо, вие умирате тук !"

Още трима души са били ранени при стрелбата срещу руския посланик в Анкара според турската телевизия Ен Ти Ви.

Турските специални части са обкръжили сградата. Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е пристигнал на мястото и е влязъл в сградата.

Според репортер на Си Ен Ен Тюрк нападателят е влязъл в сградата, показвайки документ, че е полицай. Има и твърдения, че нападателят е охранител на посланика.

Снимка, качена в Тwitter, показва мъж в черен костюм, държащ с пистолет, който стои близо до подиум в галерията. Четирима души, включително лице, което изглежда е посланикът, лежат на пода, предаде Ройтерс.

Нападателят е бил "неутрализиран" от силите за сигурност.

Терористът е на 20-25 години, според изданието Milli Gazete. Турските медии цитират руски източници, според които убиецът е радикален ислямист.

Карлов встъпи в длъжност през 2013 г.

Кремъл проверява информациите за стрелбата срещу руския посланик в Турция, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. "Президентът е информиран, проверяваме информацията", каза Песков.

Президентът Путин планира да изслуша доклад на руския външен министър и на ръководителите на специалните служби за случилото се, добави говорителят.

Охраната на руското посолство в Анкара бе подсилена след нападението срещу посланика.
 

Информацията е актуализирана в 20.08

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още по темата: посланикРусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за ядрени бомбандировки над Анкара!
329
3
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Боен самолет беше свален над турска територия и пилотът дори не беше убит от турци_това доведе едва ли не до война! Сега посланик,това е държавата в чуждата страна - реакцията !? Момченцето обявено за цар на РФ е много изплашено. Не зная от какво/предполагам само/,но Путин е в състояние да не знае какво да направи.Когато се разбере колко всъщност са слаби държавицата и царчето и ще има ' олеле'!
328
4
 
6
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
За мен е чудо необяснимо,че чак сега се случва такова нещо. Докъдето са достигнали ръчичките на Кремъл, навсякъде кървища,разруха и безбъдещност! А реакция няма! Само в Европа колко са жертвите на московския режим след ВСВ, а сметка потърсена няма. Те и затова продължават да са толкова нагли. НЕ призовавам към саморазправа,само отчитан фактите.
327
12
 
8
 
! Отговори
на кратко преди 7 години
един КГБ ис по малко
326
5
 
14
 
! Отговори
Охранител преди 7 години
Посланика го застреля човек от назначената му турска охрана,действащ полицай от специалните им части,което е тяхното турско НСО.Това тепърва ще се разбере,нищо че турците засега шикалкавят и крият това.Този е част от личната охрана на посланика,сложена му от турците.Издънката на турските служби е грандиозна!
325
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аркадаши,куршумите бяха пуснати от пред,даже оплискаха лицето на посланика с кръв,някой друг го застреля
324
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименйълдъзен, ти и снощи се хилеше истерично по анкарски, ама днес застреляха руския посланик, тъй че кротни се в радостта си, докато поутихне.
323
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе компютъра не сме го измислили ама карай, национална гордост и смях да има
322
12
 
10
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турция е една измислена държава плод на измислиците на Великите сили от 19 век. Турска нация няма, има българи, арменци, гърци и асирийци, които населяват тази територия.Турция винаги се е управлявала от българи, гърци и арменци и сега като останаха сами т.н. турци не могат да се самоуправляват и държавата им е в пълна анархия!
321
7
 
15
 
! Отговори
българин преди 7 години
До ТурчинНашата гордост не е че сме били на три морета, а че имаме двама космонавти, измислили сме компютъра и сме дали на 300млн. души писменост.
320
0
 
3
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
мазепа,Shopp - Този украински неонацисти, които се крият в България
319
3
 
22
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До ТурчинВеличието на една империя не е в завоюваните територии, а културата и напредъка който са оставили след себе си.
318
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а нашто Наде на изложбата ли било, да не е ранено, пак тишина
317
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА БЯХА УБИЛИ ПУТИН!!!!!!!!!!!!!!!НО И ВСИЧКИ СЛУГИ НА ПУТЛЬОР ЗАСЛУЖАВАТ ТОЧНО ТОВА!!!!
316
5
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Турчин...........благодарение на юначните еничари от българска майка раждани.
315
4
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Турците ги чакат още мнооого такива атентати, защото Ердоган остави много добре подготвени военни и полицаи, които са без работа и са много ядосани. Всеки от уволнените е лишен от всичките си привилегии. Турция е една от малкото държави, в които военните и полицаите почват да се готвят за това на 13-14 години.
314
14
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
До Българин...Абе българино, ако политиката на турците е капитулацията, то тогава вашата трябва да е робството.Точно по тази тема трябва да си тих, защото който е минал по тези земи вие е покорил, да не ги споненавам сега народите, които са си забили флага по земите ви, а и не само по земите ви, ако ме разбираш.А най-голямата ви гордост е, че сте били около 30 години на 3морета, нищо, че дори не сте имали флота.А в нашия сличай говорим за 3морета, а 3континента и не за 3десетилетия,а за 4века..
313
1
 
2
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ТО СЕ ОЧАКВАШЕ,СЛЕД КАТО БЕ ОСВОБОДЕН АЛЕПО,АКО НЕ БЕШЕ ПОМОГНАЛА РУСИЯ ПО ДОГОВОРА,СЕГА СИРИЯ НЯМАШЕ ДА Е ИМА,А НАРОДА ИМ ПРОГОНЕН И ИЗБИТ,САМО КЛАДЕНЦИТЕ ЩЯХА ДА ОСТАНАТ И ЧЕРНИТЕ ЗАБРАДКИ.КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИИТЕ СЕ СРАМУВАМ,ЧЕ САМО ЕДНА ИСКРА ВЪРХУ НАС В ГРЪБ И ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ СЪЩОТО.ЖАЛКОТО, ЧЕ ЗАПАДА НЯМА ДА СИ МРЪДНАТ ДЯДОВИЯ АКО ПОЧНАТ ДА ХВЪРЧАТ НАШИТЕ ГЛАВИ,ИСТОРИЯТА НИ Е ПЪЛНА С ПРИМЕРИ,НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЩЕ КРИЯТ ТУРКОФИЛИТЕ И ПОТУРНАЦИТЕ,ИЛИ ЩЕ БЪДАТ НА ХУБАВИ ДЛЪЖНОСТИ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ .
312
8
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
смърди от вякъде на ЦРУ, хич не ги кефи че руснаците и турците намериха общи път
311
9
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Ей ,долно племе ! Стрелят по невъоръжени и то в гръб! Смели са срещу беззащитни! Режат глави на деца и пленници ! А в Алепо реват за милост и пощада ! Ето с какво отговарят на пощадата ! Какъв е изводът ?!?! Всеки да си го направи сам!