Гърция, лято, калмари: От догодина – по-скъпо!

Вдигане на данъците в южната ни съседка ще вдигне цената на престоя ни
28 дек 2016 07:00,
54
Гърция, лято, калмари: От догодина – по-скъпо!
Снимка: Flickr

Почивката в Гърция ще ни излезе по-скъпо догодина. Причината е, че от 1 януари 2017 г. се вдигат акцизи и данъци, които ще повишат цените на редица стоки в южната ни съседка. Литър бензин поскъпва с 3 евроцента, а дизелът – с 8 евроцента. С десет евроцента се увеличава цената на природния газ, изчисляват местните издания.

С близо 25 на сто по-скъпо ще струва и кутия цигари, тъй като от 1 януари влиза в сила специалният данък върху потреблението на тютюневите изделия. Заради него килограм тютюн става 170 евро при досегашните 156,70 евро, отбелязва "Труд".

По-високият данък ще се отрази и на цената на кафето в Гърция. До 10 евроцента повече ще платите, ако си поръчате чаша от напитката в заведение.

Увеличава се и специалният данък за консумация на бира, а отпада намалението от 50% на данъка върху алкохолните напитки в южните гръцки острови като Сирос, Тасос, Андрос, Тинос.

Специална такса се въвежда за стационарните телефони. Тя ще е в размер на 5 на сто.

Засега няма промяна на цените на пакетите за почивка в Гърция както за Великден, така и за летния сезон, коментира за „Труд” Калин Драганов, член на Асоциацията на българския туроператори и туристически агенти. Тепърва ще се види как новите акции и данъци ще се отразят на цените в ресторантите, допълни той. В нашата агенция отчитаме двойно увеличение на българите, които вече са направили ранни резервации за почивка в Гърция, каза още Драганов.

Поскъпване на нощувките в хотелите ще има, но чак от януари 2018 г. Тогава ще влезе в сила данък от 1 евро за нощ за нощувки в тризвезден хотел, 2 евро в четиризвездните хотели и 3 евро в петзвездните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: гърцияпочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поскъпването на стационарните телефони в Гърция с 5 на сто окончателно ме убеди да почивам на родното Черноморие :D
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие не плачете над чужд гроб.Гърците са хитри и лукави - ще се стабилизират.
22
4
 
21
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Имаме прекрасни природни дадености. Но тъй като не струваме като хора, не се възползваме. И не, тук държавата не е виновна както винаги - дори и с толкова бетон вече, ако бяхме работливи и разумни, щяхме да сме богата и просперираща нация. В България всеки мързелив тарикат рече, че държавата му е виновна за това, че друг е тарикат, а не само той. Във всяка държава всичко е като хората, при нас също.
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът пълни резервоара преди границата, багажника с продукти (вкл. бира и кафе) и готово. Гъркът пък си дава вилата без да отчита всякакви приходи. 90% няма да усетим каквото и да било повишиние
20
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен за да отидеш да почиваш на БГ мутроморието трябва да си завършен мазохист.
19
7
 
9
 
! Отговори
До Русофил преди 7 години
Те руснаците не искат да почиват на Крим, ти къде си тръгнал?Я разгледай малко снимки от там и после пиши неббивалици.
18
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отидеш на българското Черноморие на почивка е равносилно да се подложиш доброволно на обир!
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Гърция винаги е било по скъпо, но всеки си шета на акъла.
16
7
 
42
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Не бях ходил отдавна на нашето море.Миналата година по случайност отидох за седмица.Беше трагедия.Липса на персонал навсякъде.Бяха хванали буквално деца да работят.Ниско качество на храната в заведенията и още по ниско обслужване.Беше като след война всичко.
15
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО БГ ХОТЕЛИЕРЧЕТО:И кво правиш от септември до май???За да се издържаш през тези месеци трябва да си свалял по две кожи от туристите!!!В български хотел - никога!!!! Принцип братле, нищо лично!
14
4
 
28
 
! Отговори
Айдън бей преди 7 години
Колко да е по - скъпо? 3 цента, 8 цента, стига глупости!~
13
5
 
18
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Аз ще почивам в Крим. Само ще си взема ракия от моята.
12
44
 
14
 
! Отговори
БГ хотелиер преди 7 години
Радвам се, че изгонихме дивите бантускотци от Черноморието ни. Идват, дивеят, чупят, блъскат, стаите им мръсни....ай сиктир! Ходете по Гърция, там цапайте и показвайте какви бай *** сте. Хотелът ми е фул от май до септември с румънци и руснаци. Не ни липсвате. И повече не се връщайте.
11
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България е скъпо, лошо обслужване, а яденето е под всякаква критика!Дето казва колегата по долу, колкото и да правят антиреклами, в Гърция е по-евтино от тук и всичко е с класи над България!Тука са мошеници, които искат да забогатеят за едно лято и ще го правят докато има комплексари и сноби!
10
2
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Интересно какви ще бъдат коментарите, като на Анонимен 1, след 22.02.2016.
9
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и поръчкови статии, целящи да откажат хората от Гърция да пускат Боко Тиквата и мафиотската олигархия, на която е маша, всеки който е бил поне веднъж на Халкидики, никога няма да стъпи повече на Бетониранато Лай*номорие.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ше зема си изключа роуминга на стационарния телефон след като прочетох статията
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей няма да се научите да пишите заглавие в този сайт ...
6
6
 
27
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Като е простичко стой си тука и се къпи в браун биич!
5
9
 
19
 
! Отговори
да преди 7 години
някой се опитвал да откаже хората от Гърция :)) сигурно България вдига цените там.. ами като не отидат в Гърция ще отидат другаде - *** скапаното гръцко.. единственото място за почивка :)))