"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

От Москва: Изгубили са човешкото си достойнство!
29 дек 2016 09:14, Елка Василева
295
"Шарли ебдо" се изгаври с трагедията с Ту-154

Френският сатиричен вестник "Шарли ебдо" публикува в новия си брой карикатури, свързани с Русия. Броят съдържа и публикации, посветени на разбиването на руския самолет Ту-154 край Сочи и на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС.

В изданието има няколко рисунки, посветени на катастрофата с руския самолет, с който пътуваха и руски дейци на изкуството от Александровския ансамбъл. Карикатура показва в черно-бели краски падащия вертикално самолет. До падащия самолет има нарисуван пеещ по ноти мъж в руска военна униформа. "А-а-а" е репликата, която е приписана в карикатурата на персонажа. Коментарът към нея е: "Репертоарът на хора на Червената армия се разширява".

В друга карикатура се вижда падащият самолет, а коментарът към нея е: "Лоша новина, Путин не беше вътре".

В изданието има и рисунка, озаглавена: "Турция: руският посланик бе убит насред изложба". В центъра на композицията има фигура на човек, за която се предполага, че олицетворява посланик Карлов.

Отговорът от Москва на карикатурите беше, че "Шарли ебдо" е загубил човешкото си достойнство.

Това написа във Facebook Константин Долгов – упълномощен от руското външно министерство по въпросите на правата на човека, демокрацията и върховенството на правото.

"С кощунствените карикатури на трагедията с Ту-154 сътрудниците на "Шарли ебдо" окончателно извадиха себе си не само от редиците на журналистите, но и на цивилизованите хора", написа Долгов.

В новия брой на "Шарли ебдо" има не само рисунки, свързани с Русия, става видно от електронното издание на вестника.

Карикатура е посветена на делото срещу Кристин Лагард, по което тя бе призната за виновна в небрежност при изпълнението на служебните си задължения като френски финансов министър, но не й бе наложена присъда. На рисунката Лагард показва среден пръст на съдията.

Карикатура пък представя Доналд Тръмп и Владимир Путин, напъхани в подаръчни кутии. Коментарът към нея е: "Подаръците, от които хората биха искали да се отърват".

В рубриката на изданието "Слухове" се казва, че в Русия десетки са починали вследствие на консумация на масло за баня, но жителите на Алепо имат късмет, че не са умрели от сапун сирийско производство, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
32
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Това издание е изящно отражение на френската обществена мерзост, добила религиозни измерения!.
58
3
 
25
 
! Отговори
Бат Минко преди 7 години
А ша има ли карикатура как вият жертвите от Батаклан и как бързо бягат тия в Ница?Ше има ли карикатура как избиват техните смешници и как лазят
57
3
 
8
 
! Отговори
Шарли преди 7 години
Скоро карикатура и за взрива в Хитрино.
56
6
 
47
 
! Отговори
Man United преди 7 години
Ще си пусна пак комедииното клипче в Ютуб, как стрелят по тях, като по прасета.Голяма комедия беше ;) Даже малко им беше... Така наречената им "комедия" е толкова ниска топка, че просто е гнусно! Сещам се как се бяха изгаврили и със снимката на удавилото се дете, която обиколи света.Лош вкус.Изключително нечовешки майтапи.Това не е свобода на словото.Това са извращения.Ударете ги пак моля!
55
4
 
44
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Отвратително!!!А вие пак си сложете лого във фейса-аз съм шарли!АЗ пък НЕ съм!!
54
6
 
33
 
! Отговори
th преди 7 години
Това ли са западните ценности, към които ни води пастирката?! За това ли ползват великата свобода на словото? Представете си някое издание, дори и най-пропадналото в Русия, да бе пуснало подобен материал за атентата в Париж, тогава "западните ни партньори" щяха да обявят Русия и лично Путин във варварство.
53
3
 
30
 
! Отговори
ив преди 7 години
На първо място,публикациите на многотиражката означават едно - изпростяване. И нещо ,видимо от пръв поглед - публикуват се карикатури, насочени към безопасни за тях лица и страни. Къде изчезнаха редовните им персонажи Пророка Мохамед, главорезите от Ислямска държава, местните проблемни мюсюлмани от цяла Африка и Азия,пълнещи милионните им гета?! Каква точно карикатура направиха на смазаните с камион германци в Берлин? Въпроси,с един отговор - страх и посредственост.
52
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това вече на нищо не прилича. Абе ти "шарли ...", да не са спонсорирани от Братята...?!
51
3
 
36
 
! Отговори
Еми преди 7 години
Изключително неуместни карикатури. Смъртта се посреща със смирение и почит. Поклон пред артистите от ансамбъл "Александров", журналистите, екипажа на самолета и всички загинали при катастрофата. Никой не е застрахован от подобна катастрофа. Смъртта на невинни хора не е повод за шеги.
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащото са безмозъчни последователи на примитивен, ранносредновековен култ на смъртта?
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия са бруталнидобре, че сме мижетурки и ни няма в световните новини, иначе всички потенциални тяхни абонати, биха се превърнали в техни жестоки критици
48
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Же суи Шарли!! Браво!!! Свободата на словото е свещена, независимо дали свободно се подиграваш на последователите на Мохамед или Путин.
47
5
 
22
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Потресен съм! Това не са човеци!!!
46
16
 
8
 
! Отговори
Ивайло преди 7 години
Как да се абонирам за списанието?
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде сте шарлита? Преди време се радвайте на карикатурите. Какво стана сега? Нещо не ви харесва когато окарикатуряват вас, а?
44
3
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
****в*ци!!!!!!!!!
43
7
 
8
 
! Отговори
вгр преди 7 години
НИКАК НЕ БИХ ТЪЖАЛ ЗА ТЯХ.
42
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбрахте ли защо онези марокански франсетата похитиха редакцията?
41
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратително е да се подиграваш със смъртта на хората! Когато обаче имаше атентати във Франция, карикатурите им не бяха нито пошли, нито цинични като сега. Само някой извратен може да се забавлява с нещастието на другите.
40
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде сте хиляди защитници на свободата на словото????