В отговор: Русия затваря англо-американското училище

Мярката е заради антируските санкции на Вашингтон
30 дек 2016 12:00, Елка Василева
163
В отговор: Русия затваря англо-американското училище
Снимка: архив, Reuters

Във връзка с антируските санкции на Вашингтон властите на Русия са взели решение да затворят англо-американското училище в Москва, където учат децата на дипломати от САЩ, Великобритания и Канада. Това съобщи Си Ен Ен, цитиран от Интерфакс.

Англо-американското училище в столичния район Покровское-Стрешнево е създадено през 1949 г. Там учат децата на англоезични дипломати и бизнесмени, по последни данни близо 1200 момичета и момчета.

Закрива се и ведомственият почивен дом за служители от американската дипломатическа мисия в горския масив Серебряний Бор, популярна сред московчани паркова зона, допълва Си Ен Ен.

Още по темата

Вчера администрацията на Барак Обама в САЩ обяви нови мерки срещу Русия в отговор на предполагаемите руски хакерски атаки, включващи намеса в американските президентски избори, както и в отговор на предполагаем тормоз над американски дипломати в Москва. Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване", които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, използвани според Вашингтон за събиране на разузнавателна информация. Най-вероятно става дума за т. нар. дипломатически вили, които се използват за почивка, празнични приеми и културни прояви, отбелязва Интерфакс.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес Путин по телевизията каза, че няма да се занимава с това да отговаря на тези "мерки" нито ще отпраща дипломати, нито ще затваря училища.Само тук още виси тази дезинформация.
94
0
 
4
 
! Отговори
Така се оказа преди 7 години
Русия затваря англо-американското училище - по празници щото по принцип тогава затварят заваканциите...ЕХ бг новини! И всички информационни агенции го потвърдили....Абе ка ще се справите с 'руската пропаганда' като пишете само глупости?
93
2
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Типичен пример за фалшиви новини. Няма да се затваря никакво училище, нито резиденциите за почивка на US дипломатите в Русия. Единственото вярно е, че САЩ гонят 35 руски дипломати..
92
1
 
12
 
! Отговори
RE: Свиване на опашк преди 7 години
Това е все едно на умряло куче нож да вади. Демократите океани със сълзи изплакаха и треперят от ярост, че спечели Тръмп. Обама си отива, за какво да разваляш дипломатически отношения със страна, чиито президент се маха до дни. Победителят в лицето на Путин показа достойнство. Победеният не умее да приеме загубата, и затова ставаме свидетели на кретенизми.
91
0
 
9
 
! Отговори
Костов преди 7 години
"Информацията за закриване в Москва на училището, в което учат децата на служители на дипломатическите представителства на САЩ, Великобритания и Канада, не отговарят на действителността." Това написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова във Facebook.Така, че ***, не бързай да се докарваш на Козяк, след като сред час и нещо опревергаваш написаното от теб в горната статия.Позор за нашата "журналистика"!
90
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това е вече свиване на опашка. Те му гонят разведките, той им кани децата на новогодишен бал. Те му свалят самолет той им праща рушкините за кеф, те му гърмят посола той си поделя Сирия с тях. Достойно си носи името.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е хуманизъм, просто всеки иска да е добре със силните.
88
1
 
10
 
! Отговори
jjj преди 7 години
Току що руските издания обявиха, че путин не е приел препоръката на руското външно за изгонване на американско дипломати и затваряне на учреждения.Хуманизъм един вид...
87
4
 
27
 
! Отговори
агитпроп преди 7 години
Ако Барак Хюсеин Обама лъже, това било истина. А ако руснаците казват истината, това било пропаганда.
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова СТРАШНА заплаха от Путин : Ексклузивно:Болкира всички порно сайтове и достъпа до тях в американските училища.Блокира също и гейсайтовете както и достъпа им от US армияСваля от ТВ екран сериала "Игра на тронове"
85
3
 
27
 
! Отговори
Колко руски деца? преди 7 години
Путин е поканил всички деца на американските дипломати в Русия, да заповядат на Новогодишно тържество в Кремъл! Колко руски деца е поканил Обамата на Новогодишно тържество в Белия дом?
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
също така Путин е заплашил да изтрие всички save games по компютрите на американската администрация, както и тези от playstation-а на децата на шефа на ФБР
83
1
 
13
 
! Отговори
До Станой от Ахелой преди 7 години
Много ти е долно нивото!
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от Ахелой НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ келлешВсе едно да се засрамим че сме изали пуйката на Обонго Хе
81
0
 
16
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Отново лъжете! Путин заяви, че няма да гони американски дипломати от Русия и няма да затваря американски училища в Русия. Путин не е на толкова долно ниво, като Обамата!
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
голем автогол. Честито на руските дечица.
79
4
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Обама...не, не беше мюсюлманин. Мюсюлманин е Разман Кадыров - любимият на всички ни супергерой, дето бие лошите
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Обама...:) "Като цяло Обама и екипа му са полудели" сега пада голямо чудене -Дали Обонго да се изссере на бюрото в овалния кабинет !ХаХахаааа
77
2
 
13
 
! Отговори
Обама... преди 7 години
Обама не беше ли мусюлманин, не че нещо, ама това обяснява подкрепата му за терористи.Като цяло Обама и екипа му са полудели. Да идва Тръмп, че в безпомощността си ще изкарат Русия база на извънземни, която за гориво на чиниите използва косите от скалповете на демократите. Лоботомия ли са правели на тези хора?
76
5
 
3
 
! Отговори
bb преди 7 години
Това е превантивна борба с руската пропаганда. От ЕС плащат за такива статии. Без тези бюджети медиите умират, няма как