В отговор: Русия затваря англо-американското училище

Мярката е заради антируските санкции на Вашингтон
30 дек 2016 12:00, Елка Василева
163
В отговор: Русия затваря англо-американското училище
Снимка: архив, Reuters

Във връзка с антируските санкции на Вашингтон властите на Русия са взели решение да затворят англо-американското училище в Москва, където учат децата на дипломати от САЩ, Великобритания и Канада. Това съобщи Си Ен Ен, цитиран от Интерфакс.

Англо-американското училище в столичния район Покровское-Стрешнево е създадено през 1949 г. Там учат децата на англоезични дипломати и бизнесмени, по последни данни близо 1200 момичета и момчета.

Закрива се и ведомственият почивен дом за служители от американската дипломатическа мисия в горския масив Серебряний Бор, популярна сред московчани паркова зона, допълва Си Ен Ен.

Още по темата

Вчера администрацията на Барак Обама в САЩ обяви нови мерки срещу Русия в отговор на предполагаемите руски хакерски атаки, включващи намеса в американските президентски избори, както и в отговор на предполагаем тормоз над американски дипломати в Москва. Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване", които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, използвани според Вашингтон за събиране на разузнавателна информация. Най-вероятно става дума за т. нар. дипломатически вили, които се използват за почивка, празнични приеми и културни прояви, отбелязва Интерфакс.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mnogo pravilno a i isgonete usa diplomati agenti kakto te napraviha s ruskite diplomati agenti usa
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да си спомня Шекерова някога да е казала истината?
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин да затвори Фризера отвътре !
32
1
 
17
 
! Отговори
ДО 24 преди 7 години
Това исках да кажа - ЦРУ е организация с паркетно представителство - може да развали Държава чрез Дипломация . Цитираните от теб ГРУ и ФСБ в момента избиват ислямски терористи отговорни за Атентатите в ЕС . Просто се опитват да спрат Тероризма на Исляма в Европа , въпреки доставките на оръжие от САЩ .
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За училището наистина е фейк на днесбг. Гонят също 35дипломата, закриват им някаква къща за почивка или нещо такова
30
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че в голямата казарма Русия си могат и без училище...достатъчно е само водка !
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има изявление току-що от Мария Захарова. Нищо не са затворили. Предлагат се реципрочни санкции. Чакат Путин да подпише.
28
1
 
11
 
! Отговори
от лента ру преди 7 години
Она (Мария Захарова) также попросила журналистов не писать: Москва опровергла... или Москва не будет.... Напишите как есть: "Телеканал CNN и другие западные СМИ снова со ссылкой на американские официальные источники распространили недостоверную информацию"
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кво ни балансовата, направо да почват патакламата за нова година. Ще спестим от фойерверки.
26
1
 
12
 
! Отговори
от лента ру преди 7 години
Официальный представитель МИД России Мария Захарова заявила, что информация о закрытии в Москве школы, в которой обучаются дети сотрудников диппредставительств США, Великобритании и Канады, не соответствует действительности...Американские официальные лица "анонимно пробрифинговали" свои СМИ о том, что в качестве ответной меры Россия закрыла американскую школу в Москве. Это ложь. Видимо, Белый дом совсем обезумел и начал придумывать санкции против своих же собственных детей, отметила Захарова
25
10
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До МНЕНИЕПо всичко си личи, че българите симпатизират на Русия, прав си. Русофилските партии по правило печелят над 85% гласове, на 9 май парадът е от Люлин до Младост, всяка вечер поне три милиона българи зяпат новините по РТВ, а фланелките с лика на Вова се харчат като топъл хляб.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другари, ... вчера беше забранено на поредните 50 КГБ милиционери да стъпват на Запад ... но другари как може да ни уплаши това - та ние мразим запада и капитализма!Много остра реакция от другарката Захарова ... не понимаю почему ?Да не би защото за мужика има бояршник, а ние от КГБ изнасяме всичко на Запад от капиталите ни та до децата ни ?Ама много омразен тоя Запад бе !!!
23
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До SpaceX17" Когато бях там с учудване разбрах че този площад е много крив като гърбица"..._______________________________________________________________________Много ръждиви ламарини са дрънчали на него... - дрънкане, от което нашите рубладжийчета получаваха множествен оргазъм...
22
2
 
14
 
! Отговори
Лъжливото новинарче преди 7 години
Ей "журналистите" тия 'новини' отде ги научавате?От достоверни източници като Сирийския център за наблюдение на човешките права", базиран в Лондон ли?коментирайте:"Захарова: Сообщение о закрытии американской школы в Москве ложь"И как с неистина се борите със истината ?Обречена ви е борбата с 'руската пропаганда'!!
21
3
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Факт е, че тази новина е дезинформация идваща от САЩ.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази партенка е част от хибридната война, която САЩ, България и други водят против Русия.
19
8
 
19
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
В България пипалата на ЦРУ трябва да се отрежат .Все още имаме време . Повечето Българи симпатизират на Русия , малкото платени НПО и БХК мътят гьола и упорито се опитват да си заработват парите . Целта на Обама и Плевнелиев БЕШЕ България да се превърне в нова Сирия . Мисля че след Нова Година тези хора да се изправят пред Съда в Хага - заради ИДИЛ , заради Ирак , Заради Либия , заради Милионите убити цивилни в необяваената Война балгодарение на САЩ . И Мисля че ЕС ще стане по-силна и по-мъдра.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорителката на руското външни министерство Мария Захарова е казала, че САЩ сами са си измислили новината за това затваряне на училището. Засега има само предложение до Путин за изгонването на 35 американски дипломати - точно толкова, колкото руски дипломати гонят САЩ.
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизма все още го преживяват. Ще го победят когато изгорят онази мумия на площада.
16
14
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Красная плосшчад е заприличала на локва... - останалата част от Русия - тъне в тиня и кал...