Русия си поиска 9 млн. евро от Марин льо Пен

Френската националистка отчаяно търси пари за кампанията си
5 яну 2017 15:44,
75
Русия си поиска 9 млн. евро от Марин льо Пен
Марин льо Пен. Снимка: Reuters

Руската агенция по гарантиране на влоговете поиска Марин льо Пен да погаси задълженията си по заем от 9 млн. евро, отпуснат й от руска банка, пише френският в. "Монд".

Кандидатката за президент на Франция изпадна във финансов колапс и не може да събере парите, които са й нужни да участва в надпреварата за държавен глава през май.

Парите, търсени от Москва, са отпуснати от фалиралата вече Първа чешко-руска банка (ПЧРБ) през 2014 г.

"Монд" цитира руската информационна агенция "Рамблер", според която Агенцията по гарантиране на влоговете е започнала съдебно преследване срещу Националния фронт на Франция - партията на Марин льо Пен, за да си получи вземането.

Кредитът на ПЧРБ е бил придобит от трето лице, което е потърсило по съдебен път правата си през декември, пише агенцията.

Заемът към партията на крайната националистка е бил отпуснат през 2014 г. Агенция Франс прес съобщи за него през ноември. В коментар финансистът на партията Велериан Сен-Жюст заяви, че Националният фронт отдавна търсел средства за кампанията на Льо Пен, но получавал непрекъснато откази от френските и други европейски банки.

По изчисленията на партията Льо Пен ще се нуждае от 27 млн евро, за да финансира предизборните си прояви. През декември тя опроверга получаването на заем от $30 млн. от друга руска банка. Льо Пен отрече и твърденията, че е била кредитирана в замяна на обещанието, ако бъде избрана за президент, Европа да отмени санкциите срещу Русия за анексирането на Крим.

Франция и Германия са гаранти за изпълняването на Минското споразумение, което е главно условие за отпадане на санкциите, като част от Нормандския квартет, който го договори.

Въпреки това Марин льо Пен заяви вчера в интервю по два френски тв канала, че не смята отнемането на Крим от Украйна за незаконно, тъй като това е станало след провеждането на референдум.

През декември Льо Пен беше кредитирана с 6 млн. евро от фирма, собственост на нейния баща и бивш председател на Националния фронт Жан-Мари льо Пен.

Федералната банка на Русия отне лиценза на ПЧРБ на 1 юли 2016 г. Към момента дупката в капитала на банката е оценена на 27,7 млрд. рубли (около 6,3 млрд. евро).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия вече го удря на просия !
54
3
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Сите "НАЦИОНАЛИСТИ" .....са от тоя модел и у назе....у България!!!ПРЕДИ ГОДИНИ ----ТАКИВА БЕХА И "НАЦИСТИТЕ"..... У ГЕРМАНИЯ!!!БЕХА --ПЪРВИ ДРУЖКИ НА СТАЛИН !!!!!ИМАХА ДОГОВОР------"МО'ЛОТОВ--РИБЕНТРОП"......ама после се ус.ра.ха --НЕ МОЖАХА ДА РАДЕЛЯТ СВЕТА!!!АБЕ.....НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО!!
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
льо Пен към льо Путин: Имал, дал !
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27,7 млрд. рубли прави 434 млн. евро по курса за деня днес. 1 евро е 63,8 рубли. А $1 е 60,7 рубли. А доскоро $1 долар беше 40 рубли. Унфлацията в Русия е огромна.
51
3
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
До АнонименВолен е човек с ограничен потенциал.Всеки,който го знае от времето,когато бе гл. редактор на "Демокрация" ще го потвърди.На тоя фон цяло чудо е това,което постигна с Атака.Виж Льо Пен е от много по-висока класа,но късно баща и отстъпи поста,доста време бе загубено за натрупване на опит и избистряне на идеите.Освен това идеята за разтуряне на ЕС не е актуална.Най-малкото заради това,че първо се прави опит за реформиране на лошо работещите организации,а после се пристъпва към ликвидаци
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен -Той, Волен затова ли е толкова тихичък напоследък.Волен е кротичък напоследък, ако сте забелязали, защото започна да се увърта около Борисов. Преди това му опрости едно задължение и ББ му благодари. Не му се отразява добре изолацията с парцалите и кофата. Чак се сдобри с Валерито!
49
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
20-30 млн.евро не е голяма сума и не е проблем за Русия.Въпросът е дали ще има възвращаемост.Щото отмяната на санкциите и признаването на Крим ВЕЧЕ не са от жизнена важност.Примерно за войната в Сирия руснаците похарчиха над 2млрд. досега и продължават.Обаче позициите,които завладяха в Средиземно море си струват-вече никой не може да ги мръдне оттам.А защо Средиземно море е важно за тях е друга тема-свързано е с поставянето под прицел на ВСИЧКИ натовски бази в Ю.Европа.
48
4
 
14
 
! Отговори
dp преди 7 години
Отписали са я като ефикасна подводница - така и така нищо няма да направи - и се напъват за публичност как не бил Кремъл а някаква самостоятелна банка дето я е финансирала.Приятелите на Кремъл са все такива, кой свестен човек би искал да има вземане-даване с феодали и олигарси.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечката да хване льольовица за касичката. И да вземе косъм против страх.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От мечка ремичка. Българска поговорка
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И РУСНАЦИ И ФРАНЦУЗИ СА ГОЛЕМИ НАЦИОНАЛИСТИ И СОЦИАЛИСТИ. КАК ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ТАКАВА ИНВЕСТЕЦИЯ Е ИНТЕРЕСНО.
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще започне яко виене, когато Тръмп спре парите за нашите грантаджии и ги поиска обратно!
43
5
 
12
 
! Отговори
Killchain преди 7 години
Ами нали наричат Русия "мечката". 9 милиона услуга на една изтрещяла френска лелка. Мечешка услуга :)))))
42
5
 
9
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ТО И НАШ ББ ВЗЕМА КРЕДИТИ,НО ГИ ВРЪЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ.СПОРЕД МЕН ДА Й ДАДАТ ОЩЕ И КАТО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ГИ ВЪРНЕ КАТО ББ,ОТ НАРОДА СИ.НАШИТЕ ДА НЕ СА СТАНАЛИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ ПАРИ,ВСЕ ОТ НЯКЪДЕ ЗА ВЗЕЛИ ПАРИ,АМА ВСИЧКИ НИЕ ГИ ВРЪЩАМЕ,ДОРИ ПЕНСИИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ВДИГНАТ,ДА НЕ СЕ ОХАРЧИ ДЪРЖАВАТА,ДА ИМА ПАРИ ДА ИМ СЕ ВРЪЩА КРЕДИТА.НЕ ДЕЙТЕ ГЛЕДА,КАК СЕ РАЗДАВАТ МИЛИОНИ,НИЕ СМЕ БЕДНА ДЪРЖАВА,ПО ДОЛНИ *** СМЕ НЯКОИ.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На практика такива пари как ще се върнат. Като са раздавани и в България Гърция,Сърбия, Черна Гора.
40
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се вижда Русия не финансира безвазнезно никоя партия ,за разлика от САЩ харчещи милиони за разни организации ,които са на ,,хранилка,, при тях.
39
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ехо овци днесбг стига лъгали, Русия не е давала кредит на тази госпожа. Да не говорим какво ще пеете като стане президент, да не стане като с Тръмп дето нчмаше никакъв шагс и дето Хилари щеше да го размаже и тн. глупости дето ги писахте половин година))
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой просто се опитва да се намеси в политиката и да подложи някого на натиск.Изобщо не вярвам, че руската държава е инициатор на това искане.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35 ЩОМ ПИТАШ курса е 37 руски рубли за 1 Папуа Нова Гвинеска - Куна
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Преди анейсията ба Крим е отпуснат заема, по тогавашния курс го смятат. А каката искаосвен тях още 22 молоина евра от Путин. Щяла да вади Франция от ЕС и НАТО и да оризнае Крим за руски. Ще му излезе евтино на джуджака" Извинявай приятелю ,на какъв език пишеш?