В студа: "Газпром" счупи рекорда си за износ на газ за Европа

Руската компания осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС
Обновена: 7 яну 2017 20:00 | 7 яну 2017 19:47, Веселина Йорданова
202
В студа: "Газпром" счупи рекорда си за износ на газ за Европа
Снимка: архив, Ройтерс

Руската компания "Газпром" съобщи днес, че дневните доставки на природен газ за страните извън бившия СССР са достигнали рекордно високи стойности заради студеното време в Европа, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На 6 януари Газпром е изпомпал 615,5 милиона кубични метра газ за европейските държави, подобрявайки предишния си рекорд от 5 януари с близо 1 милион кубични метра.

"Достигнахме напълно ново равнище на износа в условия на застудяване, по-ниски обеми на добив в Европа и по-високо търсене на газ на енергийния пазар", заяви ръководителят на компанията Алексей Милер.

"Газпром" осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС, а силното нарастване на търсенето на Стария континент напоследък е тласнало доставките по газопровода "Северен поток" до исторически максимум от 165,2 милиона кубични метра през последните няколко дни спрямо 160,75 милиона кубични метра на 1 януари, сочат данни на компанията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 101 - Този в Мавзолея беше последния .
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BgМинал си покрай европейците - ама леко от в лево ...
71
8
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименАко не беше развенчан култът към личността... - сега една плеяда руски диктатори щяха да правят компания на мумията в мавзолея...
70
0
 
16
 
! Отговори
до 93 преди 7 години
Ами нали Норвегия черпи от залежите в Северно море. Защо тя не е главен доставчик на газ за Европа? Дори намали добива си с 25%, защото ниската цена на нефта я срина. И няма пари за нови сондажи и проучвания. А къде е американската шистова газ, питам?
69
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да сте чули руски милиардер да даде пари за борба с рака или със СПИН или с някоя друга болест която тормози човечеството?
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 98Ми в то в Европа нема мавзолей на гей, шото гейовете са си живи и действащи.
67
6
 
4
 
! Отговори
Bg преди 7 години
Оставете ги да се радват на сладкия си живот в прекрасната си Русия нас европейците да не ни мислят как се мъчим
66
1
 
12
 
! Отговори
до странджата преди 7 години
Но нали знаеш че цената на петрола удря най-силно Саудитска арабия и другите страни от Опек. Които си нямат нищичко друго, освен нефта като приход. Но не и Русия. А това ядосва много приятелите на САщ и ще изоставят долара. А от това ще страдаш и ти. Няма да има центове за пропаганда.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До И сега? - Виж сея , давай по - сериозно .Никъде в Европа нема Мавзолей на Гей , а в Москва е там 94 години и немат намерение да го махат .
64
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Andrey AnevЕмбаргото на Европа и Щатите се състои в това, че направиха цената на петрола почти на себестойност... - или с други думи казано - ще ви купуваме петрола, но на каквато цена ние ви кажем... - от такава санкия по - голяма здраве му кажи...
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАМного добре знаеш ,че целта на новия газопровод е да помогнат на окраинските *** да използват по пълноценно газопреносната си мрежа , например за отглеждане на къртици или печурки след 2019-20. Може и за напояване да я използват новите и краварски собственици.Само им е ясно ,че няма да е за газ.
62
3
 
21
 
! Отговори
И сега? преди 7 години
Газта - руска, Крим - руски, Сирия - руска, само гейовете европейски ...
61
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските мишоци да прочетат малко за ресурсите в Северно море и в частност Норвегия. Светът не зависи икономически от Русия, а Русия зависи от Света.
60
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо в Русия толкова искат Европа да рухне?Мечтата на всеки млад руснак е да живее в Европа.
59
1
 
17
 
! Отговори
До77 преди 7 години
Как успяват да ви промият мозъците незнам ? Значи от едната страна имаш огромна могъща държава с всичките земни блага, а вече и технологии да се възползва от тях, а от друга една овехтяла Европа, без ресурс, но печатаща хартийки, според теб, кой ли е бедния и пред фалит ? Усещаш ли как светът много бързо се променя , и как нещата в които вярваш започват да се разклащат?Не бой се, скоро, ще рухнат !
58
1
 
3
 
! Отговори
Нашите ценности преди 7 години
До СТРАНДЖАТА Нашите ценности са много работа и след това заслужено хапване /и на свинско/, пийване и извънбрачен секс /при възможност с рускини/. А ти ако искаш отиди в Саудитска Арабия, но за какво ти е този живот?
57
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Трябва да си луд, за ровиш по дъното на морето и да полагаш тръба... - при условие, че имаш положена такава - и то доста отдавна... - и Путин дали съзнава, че дослука му с Ердоган е на пясъчна основа...
56
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие Европа не я мислете. Дори и вноса от Русия да е О ние пак ще се оправим. Тръболяците ги имаме, а оттам мераклии да продават много. Обаче ако Европа резне кранчето на Русия, еее тогава ще гледаме сеир.
55
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Абе какво стана с чичо "Кузя"... - дотътриха ли го Мурманск или още чака да го заредят с ***...
54
1
 
21
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
Кои араби живеят милионерски? Само членовете на кралските фамилии. Работата там се върши от индийци, филипинци и всякакви останали видове роби. И колко е голям един Дубай например и колко е голяма Русия като площ? И освен това руснаците живеят от 30 години в капитализъм. За тези години доста работа свършиха а и продължават. Ние обаче къде ще сме когато 2022 ни спрат помощите от ЕС.