Тайланд обмисля смъртни присъди на служители за корупция

Предстои обсъждане на предложената мярка
9 яну 2017 13:30, Елка Василева
10
Тайланд обмисля смъртни присъди на служители за корупция
Снимка: архив, Reuters

Тайландски служители, признати за виновни по дела за корупция за над 1 милиард бата (28 милиона долара), може да бъдат осъдени на смърт. Това предлага назначената от военните Национална комисия за реформи, предаде Ройтерс.

Според анализатори подобно строго наказание за всички форми на корупция е още един начин, по който управляващата хунта ще може да упражнява контрол върху противниците си, включително съюзниците на бившия министър-председател Таксин Шинаватра, свален с преврат през 2006 г.

От всички 162 членове на Националната комисия за реформа, участвали в заседанието, 155 са гласували в подкрепа на мярката.

Предвижда се също така служителите, признати за виновни в корупция в размер на по-малко от 1 милиард бата, да получават присъди до 5 години затвор.

Сега мярката трябва да бъде представена за обсъждане в правителството, парламента и после в конституционната комисия, преди да бъде приета. Според депутати процесът може да отнеме известно време.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Трябва да се въведе и тук. Е, не чак смъртна присъда, че ще ни изхвърлят от ЕС. В Китай "тази" комисия работи. Няма ли дисциплина и наказание работата не върви
6
0
 
3
 
! Отговори
Хайде и у нас преди 7 години
Може ли и в родния *** ... нищо че ще останат само 2мил и то половината пенсионери.Поне ще се отървем от *** и започваме на чисто. Може ако искат да сложат в центъра на София една гилотина, на народа му липсват зрелища пък и държавниците да се стреснат малко
5
0
 
1
 
! Отговори
Маке-ариец преди 7 години
Що *** ми цъка минуси? Лично познавам хора които без да сядали зад волана чрез познати взеха книжка за $30 (1000 бахта) по тайландските села. В Панел-стан да не и по-различно?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тайландците имат голям прираст и им е лесно,ами ние с този отрицателен,направо трябва да закриваме държавата!
3
6
 
2
 
! Отговори
Маке-ариец преди 7 години
Това ще помогне точно толкова колкото и ако го въведат в Панелистан - т.е. нулева файда...
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая комисия веднага да се командирова в България - на двоен надник.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се въведе и в българия.