Юнкер към Тръмп: Ръцете долу от ЕС!

Той го призова да спре да говори за разпадане на съюза
18 яну 2017 22:33,
144
Юнкер към Тръмп: Ръцете долу от ЕС!
Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да говори за разпадане на ЕС, предаде Ройтерс.

В разрез с твърденията на Тръмп, Юнкер изрази увереност, че никоя друга страна членка на съюза не възнамерява да последва примера на Великобритания, която е напът да го напусне.

Новият американски президент "също така не бива да насърчава индиректно (държавите от ЕС да си тръгнат от блока)", призова председателят на Европейската комисия пред германската телевизия Бе Ер.
Той подчерта, че европейците "не призовават (щата) Охайо да излезе от (САЩ)".

Юнкер освен това отбеляза, че все още не е разговарял с Тръмп, противно на неговите твърдения.
Избраният за президент на САЩ "разговаря с (председателя на Европейския съвет Доналд) Туск и ни обърка", каза той.

Юнкер не пропусна да отправи хаплива забележка по адрес на Тръмп, като посочи, че в международната политика "всичко е в детайлите".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Тръмп мачкай Юнкер и чутурите на нашите еврогейатлантисти ,че те само от бой разбират.И да не забравиш Шопа ,Професора ,Открития лист ,Странджата и още няколко наши продажни мекерета.
63
19
 
3
 
! Отговори
kkk преди 7 години
Тоя *** Тръмп с шутове ще го изхвърлят от белия дом!
62
8
 
3
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
не! не пипайте съюза ! сакън !Българо-Шенгенската дружба е необходима на България като слънцето и бъздуха за всяко живо същество .... да пререфразирам малко Тато
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно Тръмп не е счел за нужно да им помни имената :)))))
60
3
 
12
 
! Отговори
Шоу преди 7 години
Инфлацията и безработицата в ЕС ръсте за трета поредна година,загуби от 80 милиярда за 2016 г.от санкциите срещу Русия а този дърт предател се прави на мъж.
59
2
 
20
 
! Отговори
До кога преди 7 години
Дърти изкуфяли либералчета докарали Европа до криза се правят на силни а после лижат краката на окупантите от САЩ,жалка картинка...
58
2
 
12
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
миналата година Боко-*** даде 100 000 000 Евро на този шенгенски хомосекуалист за така наречения план "Юнкер" от който България получи проекти за малко повече от 3 млн Евро
57
14
 
10
 
! Отговори
Акварел преди 7 години
Европа не трябва да се разпада.Ние Бьлгарите трябва да сме между демократични дьржави, а не с комунистическия руски ботуш!
56
5
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Иде краят на евролиберастите и сън не ги лови.
55
9
 
30
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Юнкерчето много го е страх да не се разпадне ЕС,защото тези мангизи, които сега получава ще спрат. Дърти европейски търтеи.
54
7
 
31
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
Защо когато се напише нещо положително за България се цъкат минуси.А когато се възхвалява сащ , евроалианса има плюсчета не много но има.Това означава едно време е да изхвърлим евроатлантици ,америка за България ,БХК ,гейамериканско настроени и шороши НА ***.БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО БЪЛГАРИЯ И САМО БЪЛГАРИЯ.Не Русия не сащ не ЕС не сорос , А БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ВЪЗХВАЛЯВАМЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ДВУПОЛЮСНИ ***.
53
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На палячото Тръмп все по-често ще му пляскат голамата уста.
52
1
 
1
 
! Отговори
74 преди 7 години
Oк, peace ; )
51
0
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 65 (До 60)Ревльо! :)) Иначе на база свободна конкуренция, за мен ти си ... ще се стресираш ако напиша какво мисля за такива като теб и ще го намериш не само за високомерно, но и доста грубо! Може и да имам основание за това, де! :))пп. приемам, че ме предизвикваш да изкараш ЗВЯРА в мен, но оставаме в рамките на забавлението! :))
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако произнесеш Juncker на английски (= Junker), видиш значението на думата в речника, ще видиш какво представлява тоя.
49
5
 
18
 
! Отговори
до кога преди 7 години
На Брюкселските ,чиновници все някой от вън им е виновен , беше Путин , сега и Тръмп .До кога ще ги търпим , ЕС има спешна нужда от реформиране- цялсвят вече говори за това , само е се правят на ущипани , за да не загубят благите си служби.
48
4
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
...Та сега в свободния свят като не ви бива за друго другари, и сте безработни, та станахте ***... : ) Гладът и мизерията са лошо нещо...
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56" ... къде да го изпратят на лагер тоя гнусенЛюксембургски дъртак Юнкер, в Сибир или в Гуантанамо Бей!"--- В Сибир е студ. В Гуантанамо е жега. Няма да издържи и на двете места.Най-добре да помолят Ердоган да го вземе в Анадола, при неговите любимци, ***-на-фи-те. И климата е умерен, и с нравите е запознат ...
46
6
 
6
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Всичко това беше ИЗКУСТВЕНО поддържано, и затова виете за старите си привилегии, другари...А сега в свободния свят на конкуренция? Май не ви бива много за там, та ревем на умряло за ссср, където всичко ни се даваше наготово, само ако сме верни на партията...
45
3
 
28
 
! Отговори
кривите краставици преди 7 години
Никой не разбива ЕС от вън! ЕС се саморазлага от вътре. 780 евродепутати, 25 000 чиновници и 30 000 лобиисти. Които се занимават с кривите краставици. И получават огромни пари. 30 572 евро е месечната заплата на Юнкер. Те са равни на 61 000 лева! Това са пенсиите на 244 български пенсионери. За тези пари, един българин със средна заплата, трябва да работи около 8 години! Към заплатата Жан-Клод взима и по 304 евро на ден, които са безотчетни. Това са 18 240 лева допълнително. Така че цялата му месечна заплата е около 80 000 лева. ЕС е създадена от такива и за такива търтеи като Жан-Клод, а не з