Юнкер към Тръмп: Ръцете долу от ЕС!

Той го призова да спре да говори за разпадане на съюза
18 яну 2017 22:33,
144
Юнкер към Тръмп: Ръцете долу от ЕС!
Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да говори за разпадане на ЕС, предаде Ройтерс.

В разрез с твърденията на Тръмп, Юнкер изрази увереност, че никоя друга страна членка на съюза не възнамерява да последва примера на Великобритания, която е напът да го напусне.

Новият американски президент "също така не бива да насърчава индиректно (държавите от ЕС да си тръгнат от блока)", призова председателят на Европейската комисия пред германската телевизия Бе Ер.
Той подчерта, че европейците "не призовават (щата) Охайо да излезе от (САЩ)".

Юнкер освен това отбеляза, че все още не е разговарял с Тръмп, противно на неговите твърдения.
Избраният за президент на САЩ "разговаря с (председателя на Европейския съвет Доналд) Туск и ни обърка", каза той.

Юнкер не пропусна да отправи хаплива забележка по адрес на Тръмп, като посочи, че в международната политика "всичко е в детайлите".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
10
 
! Отговори
Шоу преди 7 години
Хаха,бунта на мравките тези чиновници който съсипаха Европа май забравиха че са под американска окупация и сега играят театър.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинаПрав си, но не е франки, а от Люксембург. Искам да кажа огромна държава! Хахха
22
18
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Мишко путинска, не съм наведен на никого, НО предпочитам да живея в Европа и се чувствам Европеец, а на теб като ти харесва масква -чемодан, вокзал и в маскве.. Престани да тровиш пространството, нищожество продажно!
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато това изкопаемо не се махне от поста си начело на еврокомисията, никой не може да спаси разпада! Сега като му изпратят и Кукуневица съвсем ще цъфнат! И най-големите привърженици на членството в съюза ще изпокапят, ако продължават да се занимават само със себе си и нарушават принципа на равнопоставеност! Искам да сме в съюза, но не искам да сме лагер за бежанци, натискани да приемаме всичко, което на някои им изнася и да се отказваме от своите интереси.
20
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
26 Блатата са в застой! Кво те плаши промяната, м? При това е комай съзнателна и добре обмислена! Тръмп може да не е най-добрият варянт, но е по добър от досегашният!
19
4
 
14
 
! Отговори
Мм Даа до 18 преди 7 години
.UK вече повлякоха крак с brexit а има още кандидати за exit от ЕС.Той бил бранил ЕС *** разсмя ме ,само да ти кажа че нас не ни смятат за НИЩО.Той бил бранил
18
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 17 АнонименНе, не е на Сорос! Не се забелязва фалшиф ентусиазъм на "умни и красиви" тъй като промяната не носи бонуси финансови, а точно обратното на шайката измамници и привърженици около Сорос! Във всеки случай статутковото се променя, а това плаши някои много! пп. промените се правят от сериозни хора този път, а не клуни със сладки!
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е в паника! Трамп ще съсипе Нато и ЕС. Кви ги говори тоя цирус? По - добре да се стягат, че тия къде ги пуснаха в ЕС ще ги пръснат като свърши омудиньето.
16
20
 
9
 
! Отговори
мама преди 7 години
Браво на Юнкер. Това кречетало Тръмп и за *** за зеле не става като политик. Ще направи големи поразии. Да се надяване, че путинското хакерство няма да му помогне да разтури съюза. Че тогава ни е разказана играта.
15
1
 
3
 
! Отговори
до fen преди 7 години
Президентството на Тръмп е планиран преди десетолетия има децки фил Симсънс от преди 15 години показващ сегашния Тръмп
14
3
 
11
 
! Отговори
fen преди 7 години
Ми все някой трябваше да извика, че царят е гол....
13
5
 
11
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Хахаха, вече съм фен на Юнкер :) дано продължи с подобни коментари и да се превърнат в политическа концепция.
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп бил говорел,а вие евробюрократите действате,напролет като нахлуят 30 000 през нашата граница какво ще правим,щв пляскаме с ръчички и ще сме Шарли,.
11
21
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Мишок, твоят работодател Путин иска разпадане на ЕС, така че веднага щом видя някой да напада ЕС, знам че е ***-мурзилче : )
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръп е човек на С о р о с !
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк голям Юнкер това онова казал Путин го избрал бала бала Тръп е подкрепян от *** и е трхен човек алармата със Хилари беше за пред хората
8
11
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
До АТАКИСТако ги няма такива като юнкер теб и всички нас ориента първобитщината и колхоза ще ни подмята на още по къс пас така че по добре се благодари че има нещо такова като европейски съюз и се надявай дълго да го има щото другата страна на нещата е много брутална
7
5
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
в международната политика "всичко е в детайлите".---------------Детаила е, че Юнкер е в истерична криза! Тръмп да му прати сърчица! :))
6
5
 
17
 
! Отговори
Мм Даа до 3 преди 7 години
Мишок тук някъде да прочете някой да защитава Русия , или по навик щом прочеш статия за сащ и хайде за палците и наведен.А къде беше този Юнкер когато мамуна Обонго въртеше ЕС на малкия си пръст и нямаше никаква реакция.Сега когато играта се промени Тръмп е лош пророк за разпада на ЕС.След всяко зло идва добро ,след лошото време изгрява слънце дано е настъпил такъв момент.
5
4
 
27
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Юнкер: ДТ да спре да говори за разпадането на ЕС!------------------Юнкер се плаши от пророчеството на ДТ! Ако бе обратното (бе сигурен в стабилноста на ЕС) щеше да реагира по различен начин, т.с може и да се подсмихне ! Юнкер направо е в паника, не е само притеснен! :)) Докого ще изкара така ЕС както е ? Колко време му остава на този крехък съюз?