Русия – все по-активна на международната сцена!

Констатацията направи словашкият външен министър
20 яну 2017 08:35,
52
Русия – все по-активна на международната сцена!
Снимка: Reuters, архив

Русия затвърждава позициите си на международната сцена и взема все по-активно участие в решаването на най-сложните международни въпроси. Това заяви словашкият министър на външните работи Мирослав Лайчак на световния икономически форум в Давос, предаде ТАСС, като се позова на словашко интернет издание.

"Не можем да пренебрегваме факта, че Русия все по-активно се включва в решаването на тежки международни проблеми. Това е видно в примера със Сирия. От наша гледна точка е по-добре да се води критичен диалог с Русия, отколкото да не се води изобщо никакъв и просто да се продължава спиралата на взаимно неразбиране, неоправдани очаквания и стереотипи, свързани с мнението за противоположната страна", каза Лайчак.

Той коментира и предприетите от Лондон действия по отношение на Брекзит, като заяви, че за 27-те държави членки на ЕС "темите за сигурността, нелегалната миграция и заетостта са по-важни, отколкото преговорите за излизането на Великобритания от ЕС".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
29
 
! Отговори
брей преди 7 години
Лека полека на всички ще ви светне, че е по-добре да сме приятели с Русия и че най-голямото зло за Европа са една война с Русия и ислямски безконтролно вкарани орди. И двете проповядвани от Меркел.
12
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Активното включване на Русия носи на света само смърт, разруха и мизерия.
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато в света има една велика сила стават лоши неща видяхме как за 27 години света бе потопен в кръв от агресии,войни,преврати,революции,майдани и пр.Русия трябва да застане на своето място за да има баланс.
10
6
 
9
 
! Отговори
Дали е за добро? преди 7 години
Народът в Русия е Български, но шантавия дядо Иван /Иван Грозни/ уби сина си. След 1478г Русия се поклони пред ромеите и прие през 1478 Зоя Палеолог. Зоя се прекръсти на София и не можа да стане царица, но внучката и основа династията Романови та чак до Сталин. Сега Русия се опитва да обсеби България, но нека не забравяме че ги вбече и към Романови, с други думи ромеите. Не напразно още от Самуил знаем че Византия е Империя на Злото.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме сащ като 30 години бяха активни и единствени на международната сцена, колко войни сътвориха: Ирак 2 пъти, Афганистан, Югославия, Либия, Сирия... Заради тях Европа се напълни с бежанци. Затова е нужен един който да не им позволява да вилнеят. А това е само Русия.
8
9
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Напред с братска Русия!
7
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
По-скоро се чуди,какъв отговор да даде.Има самочувствие човекът.
6
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен 5Та какво казва снимката?
5
10
 
7
 
! Отговори
Живко Марков.Лил.Фр. преди 7 години
Мнооого активна.Обсеби историята на Волжка България.Който заинтересован чете това моля да сигнализира съответната институция.Или най малко Божидар Димитров.От тук ми стана ясно че обявават столицата на Волжка България за столица на бивша Тартария предшественица уж на днешна Русия.Путин е отворил архивите и филм са направили.Ще го излъчат по руската ТВ тук на 21или22 ян.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От времето на Превратът в България през 1886 когато български ""патриоти"" с руски рубли и под диктовката на Русия детронираха Батенберг ... та чак до сега - политиката на Русия към България е политика на омраза и унищожение.Който не познава собствената си история е осъден да я повтори!
3
5
 
31
 
! Отговори
да преди 7 години
Русия като мощна ядрена сила е длъжна да е по активна на световна сцена и трябва да сдържа агресорите,света го изисква.
2
6
 
32
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До kiroКакво и е агресивното на Русия?стига с тези изтъкани клишета....
1
31
 
11
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Световният агресор русия е все по агресивен, а народа му страда от лосионен алкохолизъм.