Северна Корея изстреля балистична ракета към Японско море

Прелетяла е около 500 км без да достигне територията на Япония
12 фев 2017 08:00,
69
Северна Корея изстреля балистична ракета към Японско море
Снимка: Reuters

Северна Корея извърши поредната си провокация. Пхенян изстреля балистична ракета към Японско море.

Това е станало около 07,55 ч. местно време (22,55 ч. по Гринуич в събота) от базата Бангхьон в западната част на КНДР, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Балистичната ракета е прелетяла около 500 км, съобщиха военните в Южна Корея. Там осъдиха изстрелването като демонстрация на сила пред твърдата позиция на американската администрация на президента Доналд Тръмп спрямо Пхенян.

Ракетата е паднала в Японско море, без да достигне териториалните води на Япония, заяви пред репортери главният секретар на правителството в Токио Йошихиде Суга, предаде Асошиейтед прес.

Никави щети за Япония не са регистрирани, заяви той, но подчерта, че това е сериозен проблем от гледна точка на сигурността на полетите и навигацията в района и грубо нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

"Дистанцията на полета беше около 500 км. Южна Корея и Съединените щати анализират допълнителна информация", заяви пък генералният щаб в Сеул. Президентската канцелария съобщи, че свиква съвещание за националната сигурност в 09,00 ч. местно време.

Във Вашингтон говорител на Пентагона потвърди, че американците са засекли ракетен старт от Северна Корея и извършват оценка на ракетното изпитание, но засега няма информация за типа на изстреляната ракета.
Смята се, че тя има обсег около 3000 км, отбелязва ДПА.

Президентът Доналд Тръмп е бил информиран за севернокорейския опит и Белият дом продължава да следи ситуацията, заяви представител на президентството.

Тръмп не реагира на въпроса, извикан от репортер, докато президентът позираше за снимки с гостуващия японски премиер преди официалната им вечеря във Флорида, информира Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
2
 
! Отговори
Зигфрид преди 7 години
БВП на Сев.Корея -40 млр.$ На глава на населението -1600 $. Население - 24 млн.БВП на България -104 млр.$.На глава на население. - 16,500 $.БВП на Южна Корея -1,400 млр.$.На глава на населението - 37,000 $.- население -50 млн. Е и ! Гиди червени,путьоидиотни ***,***!
43
3
 
2
 
! Отговори
Зигфрид преди 7 години
Кой може да харесва една феодална държава с трето поколение династия ?Династията на Ким Ир Сен.Наистина трябва да си червей ,гнида !В тази страна човеците са превърнати в маршируващи кукли.В тази страна по описанията на Тома Томов-сегашен водач на листа на БСП и бивш журналист-няма магазини.А освен ракети и лук,могат ли да правят нещо друго?Погледни им БВП и ще разбереш за какво говоря.1
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 58Корейчетата могат да правят само вувузели в Калифорния ...........за да не забравят вкуса на месото. Опссссссссссссс, грешка! "За да си припомнят " вкуса на месото!
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, другари краварофили.Скоро корейчетата ще могат да правят фойерверки в цяла Калефорния.А по късно и в останалите 48 краварски щата. Те и китайците могат ,но за сега си траят.Времето на Велика Кравария безвъзвратно изтича.Факт!!!
40
6
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Колко безнадеждно TЪП трябва да си, за да изстреляш балистична ракета към Японско море.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да говориш, че САЩ ги е страх от Прасчо трябва или да си луд или да си руски *** .
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже , до къде я докараха руските ***-да ни възхваляват страна в която хората *** от глад и на всеки избягал от *** му избиват семейството до девето коляно.
37
1
 
8
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Не съм фен на Северна Корея, но как ми харесват и колко са прекрасни във всяко отношение изпълнителките от севернокорейската формация North Korea Girl Group Moranbong Band и изпълненията им 23."Let's Study", World Famous Songs и др. подобни.
36
0
 
8
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ОТ МОЯТО ПЕНСИЯ,АКО ТРЯБВА ЩЕ ВЗЕМА БЪРЗ КРЕДИТ,НО МОГА ДА КУПЯ ПО ЕДНА МЕТЛА ЗА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ 89 ДО СЕГА, ДА ИЗЧЕЗНАТ С МЕТЛОРАКЕТА,КАТО БАБА ЯГА,ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ,ВСЕ ЩЕ НАМЕРИМ КАК ДА СЕ ОПРАВИМ.
35
8
 
2
 
! Отговори
Циник до 40 преди 7 години
Жалък шут :-) с комунистически привкус
34
10
 
5
 
! Отговори
капитан Силвър преди 7 години
Достатъчно е да сравни северна и Южна Корея. "Раят" на фамилията Ким го крепи Китай, за да не забравя през какво е минали какво не трябва да прави. Инак Северна Корея си е един Резерват на таласъмите.
33
6
 
2
 
! Отговори
Бегемот преди 7 години
До БГТРАКИЕЦЯвно много ти е накипяло. Що не вземеш да положиш известни усилия и да си пооредиш живота. Свърши нещо полезно и ще видиш как ще ти светне.
32
11
 
7
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
"Изостаналата Сев.Корея прави космически спътници и балистични ракети.Напредналата евроатлантическа България внася магданоз"България произвежда много, най-различни и все полезни неща. Докато ракетите на Северна Корея не стават за нищо. между другото, Дания и Финландия също не произвеждат балистични ракети. И какво от това?
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изостаналата Сев.Корея прави космически спътници и балистични ракети.Напредналата евроатлантическа България внася магданоз
30
0
 
23
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
НИЕ ПЪК СЕ ИЗТРЕЛЯХМЕ В Г ЪЗА НА ГЕОРГРАФИЯТА ОТ 15 МЕСТО НА 63 МЕСТО,ИЗТРЕЛЯХМЕ 1,5 МЛН НА ЗАПАД МЛАДА КРЪВ,ИЗТРЕЛЯХМЕ ЦЯЛОТО СИ НАРОДНО СТОПАНСТВО НА ОНЯ СВЯТ,ОВЦЕ,***,ЗАВОДИ,ПРЕДПРИЯТИЯ,ОБЩИНСКИ МАГАЗИНИ,ВСИЧКО В РЪЦЕТЕ КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ИКОНОМИКА,СЛЕД 50 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ИЗТРЕЛЯМЕ, КАТО НАЦИЯ В ОТВЪДНОТО.НЯМАМЕ РАКЕТИ,ТАНКОВЕ,ОРЪДИЯ,ВСИЧКО ИЗТРЕЛЯХМЕ ЗА СТАРО ЖЕЛЯЗО,НАКРАЯ ЩЕ ОТИДЕМ ВСИЧКИ ЗА СКРАБ.
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм фен на Северна Корея, но разбирам корейците. Северна Корея реагира напълно адекватно. Хората създават атомни бомби и оръжия, за да се защитават от агресията на САЩ. Напълно ги разбирам, логично е.
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво става, "демократи" ? Що не отидете в САЩ ? Аа, забравих, там искат виза, така е при "демокрацията" и "свободното движение на хора, стоки и капитали".
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а микиодония изтреля топче със прашка.
26
7
 
8
 
! Отговори
Циник до 34 преди 7 години
Кво ми се обясняваш бе?! Аре събирай бохчите, и се изнасяй за севернокорейския рай! Аман от ***!
25
13
 
6
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 7 години
До 29: Пенсионер в Северна Корея? Има ли такова животно? Повечето севернокорейци умират от глад преди да станат пенсионери. Само в периода между 1995-1998 са измрели от глад между 1 и 3 милиона севернокорейци. Продължителността на живота в напреднала Евроатлантическа България е 74 години, по-висока от изостаналата Северна Корея (69 години) и от матушката ти Русия (70 години). Хайде марш от тук, бягай да си вземаш рублите от Позитано, че иначе ще умреш и ти от глад!