Защо Русия е интересна за инвестиране сега?

Санкциите срещу страната едва ли ще бъдат отменени скоро
15 фев 2017 12:30, Екип на Bloomberg
51
Защо Русия е интересна за инвестиране сега?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В по-голямата част от страните в Източна и Западна Европа се говори за отмяна на санкциите срещу Русия, но това не означава, че в близко бъдеще може да се изработи линия, която да даде резултат. Все още няма натрупване на фактори, които да осигурят смекчаване на противопоставянето между САЩ и Русия независимо от волята на двамата лидери. Това коментира журналистът Валери Тодоров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него в момента е интересно да се инвестира в Русия първо, заради очакванията и второ, заради ситуацията вътре в страната. Тодоров коментира и какъв е ефектът на санкциите върху руската икономика. 

"В периода на преход Русия свикна вместо да развива собствени производства, да внася стоки от чужбина на умерени цени. Това повиши стандарта на живот в страната и позволи на руския бизнес свободно да инвестира капитали навън. Сега има един полезен момент - изтичането на капитали от Русия беше рязко свито, беше мотивирано развитието на собствени производства, което мобилизира бизнеса и политиката", обясни журналистът.

По думите му най-потърпевши от санкциите са страните от Източна Европа, които няма как да преустроят икономиките си така, че да не са зависими от обмена с Русия. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сведение на незнаещите търговския баланс с Германия и САЩ е положителен, т.е. изнасяме повече отколкото внасяме. Докато с Русия тъговския ни баланс е отрицателен, внасяме за около $6 млрд, а изнасяме за $0.4 млрд. Нито една Европейска страна няма такъв отрицателен търговски баланс с Русия, само ние, защото част от политиците ни са русофили, или директно казано национални предатели
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ****.............От тъй наречената *** ЕС,който пръв свали санкциите, и започне да търгува с Русия,той ще................ЕС в никакъв случай не е ***, *** е Русия. И нищо не знаеш за ЕС щом пишеш подобни глупости. Санкциите наложени на *** от ЕС се приемат ЕДИНОДУШНО от всички страни членки, а тяхното премахване не може да стане ЕДНОСТРАННО само от една страна - членка. Санкциите срещу руската *** ще бъдат снети, след като се премахнат ПРИЧИНИТЕ за тяхното въвеждане!
19
4
 
9
 
! Отговори
**** преди 7 години
До-14 анонимен: Ти какво разбираш под инвеститор,би ли обеснил,Кой ще дойде с парите си,без да експлоатира народа на една страна,без да печели,те за това бягат в другите страни,за евтина работна ръка,и печалба,никой не идва за бог да прости,или защото си много красив,ако на това викаш инвеститор,здраве му кажи.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче пазарът не търпи вакуум. И откъдето се махнат европейските фирми, тяхното място заеха китайски, японски и южнокорейски производители. Които вече не можеш изтласка.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чай ся нали санкции манкции ала бала портокала кви инвестиции ся я чо то не понял ?
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да инвестирам в една фабрика за препарати за вана.
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е луд да инвестира във фалищата икономика?
14
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Живееш в пазарна икономика и не трябва да рИвеш за равноправна икономика ,щото същото трябва да се отнася и за Германия ,Франция .....и тогова ние с голямото си производство ,ще гледаме ТЕЛЕВИЗИЯ на телевизори "Пирин пее ".... .
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото в Русия има всичко за каквото си помислиш от А до Я а Бьлгария какво има например от една стара АЕЦ и некви тецове американски ???
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само болен мозък би инведтирал в страна управлявана от КаГеБейшници
11
5
 
3
 
! Отговори
Неанонимен преди 7 години
Тук отдолу е писал всичките коментари специалист по Русия )))Той не се аргументира с нещо ,а клишета само ползва и по това се познава ,че е видимо някое стденче -гладно и решило на пост да печели по 30 стотинки .
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е, че внасямеот Русия за 5 690 000 000 евраа изнасямеза Русия за 340 000 000 евраВсичко друго е прах и пепел. Пред очите ни националното богатство изтича в касите на руските олигарси. Няма ли поне един политик, който да удари по масата и да каже, че търговията с Русия трябва да бъде равнопоставена. Ще изнасяме за там стоки и за тяхната равностойност ще внасяме тяхни стоки и продукти. Така ще раздвижим икономиката си. Ако откажат, има и други износители на нефт и газ. Това е
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** дуат
8
6
 
11
 
! Отговори
**** преди 7 години
От тъй наречената *** ЕС,който пръв свали санкциите, и започне да търгува с Русия,той ще спечели,и за него ще бъде отворен руския пазар,а за останалите ще бъде избирателно какви стоки ще се допускат.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя къде е завършил икономика изтичането на руски пари навън е спряно значи ще си инвестират навътре и ще запълнят нишите.
6
6
 
12
 
! Отговори
gcj преди 7 години
Хахахахаха, БаСИ тъпотията-"инвестирайте в Раша"-кво да инвестираме?? Спиртоварните за Бояришник ще вървят най-много!!! Те ако руските сливи наистина са задържали изтичането на капитали, както твърди споменатия "експерт"-то тогава ще е много трудно а се инвестира, тъй като ще има пренасищане на свободен капитал, оттам и на идеите водещи до инвестиция в даден сектор!! За кви инвестиции да се говори в Раша, те там са свикнали да смучат ресурси само, дори икономиката на Сингапур ги слага в джоба си
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По логиката на този пишманпатреот излиза, че преди санкциите когато Русия е внасяла чужди стоки стандартът на руснаците се е повишил от което следва, че след санкциите ще се понижи. Кой инвестира в държава в която стандартът се понижава?Добре е да се прегледа.
4
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Много точно казано източно европеиските страни са губещи заради болните интереси и амбиции на някой западни политици.Те искат и мечтаят Русия да стане послушноца като нас просто няма да се получи, това е истината.
3
7
 
11
 
! Отговори
Бай Онзи преди 7 години
Краварска база в Крим няма да има.Триполовите колкото и да си кинат прашките и халките,това е.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я споделете какви рушвети искат за да можеш да инвестираш там.